Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Oj!

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Oj!

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1950-07-15

Kontaktinformation

 • Skype
  peder_mauritz

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

4 194 profilvisningar
 1. Jo, så var det nog. Dialogrutan är ju exakt samma som i den äldre version jag använmt tidigare, så visst känns det lite dumt. Men tack för hjälpen. Nu kan jag släppa detta och gå vidare!
 2. Hej Har ny Windows 10 dator och gjort nyinstallation av senaste Thunderbird. Vill gärna skapa en signatur som infogar namn och kontaktuppgifter i mina mail. Hittar dock inga möjligheter i denna version. I tidigare versioner gick det att skapa en särskild signaturfil, men hittar ingen funktioin för detta i version 60.5.3
 3. Tack för svar. Borde haft bättre koll på Windowsversionens begränsningar. Linux i all ära, bra på mycket, men långt ifrån problemfritt. Uppgradera till 64-bitars -Win10 - dyrt idag, Jag får som JanneJanne föreslår: Jaga "minnestjuvar"
 4. Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @2,20GHz 2,19GHz Installerat ramminne 6,00 GB (2,99 GB går att använda) Systemtyp 32-bitars operativsystem x64-baserad processor Så här der systemegenskaperna ut efter att jag kompletterat RAM-minnet med 2GB. Datorn är segare nu än efter den kompletteringen. Några idéer om vad som är fel eller vad man kan göra för att pigga upp datorn?
 5. Det lagras ju alltmer info i digitala bilder. T ex när den är tagen och av vem, om man skrivit int in detta i fotoprogrammet. Det är nog bara så att iFocus vill ha att det i bildinfon framgår vem som tagit/äger bilden. De kan ju inte se att du är du bara utifrån bilden.
 6. Finns det något vettigt alternativ till Wordpress för att hantera en websida med mycket pasiv information och en mindre del kommunikation. Hemsidan skall hanteras av flera administratörer, både vad avser innehåll och utformning (utseende, layout). Att det sen finns bra (=tydlig, kortfattad, steg för steg) manualer är ingen nackdel. Tacksam för tips ocxh erfarenheter.
 7. Söker någon som känner till Plone. Har försökt installera det på Windows 10 32-bitars, men jag lyckas inte. Om jag uppfattat det rätt krävs både n virtual box och något som heter Putty och något som heter vagrant up för att få Plone att fungera. Det jag fastnat på är att köra Vagrant up. Tydligen skall detta köras från Python, som jag installerat, men där hittar jag inte någon kort hjälp om hur man byter bibliotek. Är Plone värt så mycket trubbel??
 8. Oj!

  Autohotkey

  Är det någon som känner till en bra beskrivning, med exempel, på den kod som används för att skapa makron i programmet Autohotkey, Jag upplever den hjälp som finns i programmet och på hemsidan som alltför övergripande, svårt att hitta bra hjälp när man fastnar och t ex inte hittar rätt koder eller tecken.
 9. Tack för bra svar. Fungerar alldeles utmärkt. Funktionen gör det enklare och snabbare att snabbt testa olika samband när man analyserar ett material.
 10. Genom villkorstyrd formatering kan man t ex värden i olika intervall färg efter intervall, t ex celler med värden mellan 1 -10 blir röda, mellan 11-20 blir blå etc Går det att göra tvärtom så att man med en formel kan t ex summera alla blå celler. Jag tänker mig t ex en summa.om() som summerar alla gula tal eller en ANTAL.OM() som räknar antalet röda värden i en lista
 11. Tack, gjort på en minut när jag nu fick hjälp att hitta.
 12. Min externa hårddisk (H:) är slut och jag byter densamma. På denna hårddisk har jag bl a filler som används i olika sammanhang och som då har sin adress på (H:) När jag kopplade in den nya hårddisken fick den beteckningen (G:) men nu vill jag byta beteckningen till (H:) men hittar inte hur man gör. I Windows7 var det ju gansaka enkelt, men i Windows10 verkar det omöjligt. Med förhoppningen att inget är omöjligt så ber jag om hjälp med detta.
 13. Hej Skriver du själva Feeden i t ex FeedForAll eller RSS-builder så uppdaterar den ju flödet när du publicerar. Den kan även exportera innehållet till en xml fil som du kan lägga på den hemsida där du vill visa flödet. Förutom att skriva feeden så gör du publiceringen i två knapptryckningar och får feeden dels i xml-format, dels i html-format
 14. Jag hanterar hemsida för en förening. Dessutom publicerar vi nyheter från föreningen med ett rss flöde. rss artiklarna är ofta länkade till websidor med fler detaljer Jag vill även kunna publicera de nyaste rss rubrikerna/ingresserna på hemsidans "löpsedel" genom att publicera t ex de senaste rss-födet där, utan att skriva om det. Har hittat några varianter på nätet, men de är för avancerade (t ex DHTMLGoodies som har ett par tjusiga men a<lltför komplexa varianter gjorda i DHTML och AJAX. Jag behöver i princip bara en box där jag kan variera höjd och bredd, enklare formattering och välja om jag skall ha enbart rubrik eller rubrik och x antal rader text, samt en länk till rss-flödet
 15. Tack detta löste mitt problem!
×
×
 • Skapa nytt...