Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gregor2010

Medlem
 • Antal inlägg

  21
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Har 2 sidor. Sida1.html har en länk som går till Sida2.html. På Sida2.html har jag en lista <ul id="listalpha". Den behöver byggas upp dynamiskt. Därför använder jag JQuery append: $('#listalpha').append('<li data-theme="c"><a href="#page1" data-transition="slideup">dynamic content</a></li>'); Har lyckats efter mycket jobb att få den att insertas i listan. Men ingen CSS visas! Frågan är nu. På vilken sida ska denna kod vara på? I vilken JQuery Event ska den ligga i för att den ska insertas i listan och få CSSén? Behöver hjälp här. Jquery Mobile Docs om Events är förskräckligt dålig.
 2. Hur menar ni kollar min dator? Hur kan de göra det? Då måste de väll installera någon övervakningsmjukvara som tar screenshots på min dator?
 3. Hej! Har någon testat TeamViewer? Verkar riktigt bra. Hade tänkt köra från mitt jobb för att komma åt min privata dator som står i hemmet. En annan fråga. Är det möjligt för min arbetsgivare att se vad jag gör på min dator? Kan ju hända att jag vill skicka mail från mitt mailprogram som finns på min privata dator. Vad jag förstår så skickar ju TeamViewer bilder till min arbetsdator. Så kanske IT-Teknikern på jobbet kan se vad jag håller på med på min privata dator?
 4. Skulle behöva tips på en bra app (android) för att visa världstider (gärna widget). Skulle behöva en klocka som visar exempelvis New York både 24 timmarstid och am/pm som visas samtidigt.
 5. Det går. Men det är enormt besvärligt. Jag har forskat på internet i timmar. Det kallas "reverse USB Teathering". Det finns en massa tips och ideér på hack för att göra detta. Men som sagt EXTREMT besvärligt och inte säkert att det fungerar för just min telefon. Har dock löst det igenom att låna en GAMMAL router. Kopplade upp telefonen via den. Men nu har jag istället fått problem med min vanliga dator (datoranslutningen dyker då och då): //eforum.idg.se/topic/334063-router-laddar-inte-sidor-korrekt/
 6. Har en gammal router. Jag kör kabel från bredbandsuttag in till router. Från router, kabel till dator. Statisk IP adress. När jag kör routern emellan och försöker surfa så kan den strunta i att hämta en hel sida. Som om timeout skulle vara för kort. Om jag går in på exempelvis youtube så kan den hämta i ca 1 sek och sedan lägger den av. Då har sidan inte hämtats helt. Jag får sitta och uppdatera sidan för att jag ska kunna se filmerna. Jag är ingen "nätverkskille". Men har någorlunda hum hur det fungerar. Men jag förstår inte varför det då och då avbryts? Har testat att köra utan router och det fungerar utmärkt. Har uppdaterat till den sista släppta firmware också (från år 2006). Vad kan detta bero på?
 7. Det finns ett stort problem. Om jag ska göra det som du säger måste jag åka och handla en massa grejer. Jag har tillgång till USB-kabel JUST nu. Därav av frågan. Jag är mycket väl medveten om nätverk. Men jag vill inte göra detta. Jag vill ansluta med USB och använda datorns internet.
 8. Har en mobil med Android 2.3.3 och en dator (Windows XP). Jag vill ansluta mobilen till datorn (USB) och sedan kunna använda Windows XP nätverk. Hur gör jag detta? Jag vill alltså kunna surfa på datorns internet och inte på mobilen. En annan fråga. Hur vet jag vilket nätverk jag är ansluten till?
 9. Jag försöker titta på XML data. Det kan vara från feeds eller annat. Så att jag kan förstå hur det är uppbyggt. Exempelvis med: <entry> <author> osv... Men i Forefox får jag upp det som en sida. Försöker jag titta på källan så ser det ut så här: <entry><author> osv.... Detta gör det OMÖJLIGT att kunna se någon struktur....hur stänger jag av skiten så att jag kan se det snyggt uppställt som det var förut i äldre webbläsare?
 10. Skriver en liten tabel klass. Har en funktion som ser ut så här: function addCol($label,$field) { $this->columns[]=array("label"=>$label,"field"=>$field); } fungerar bra. Men om jag loopar igenom en databas så kanske jag inte vill att "field" värdet ska skrivas ut direkt. Jag kanske vill behandla datan med exempelvis date("Y-m-D",fältvariabel,$row["datum"]); Hur ska jag lösa detta? Några förslag? Eval() kanske?
 11. Har 3 tabeller som ser ut ungefär så här: Tabell A: Aid,Anamn Tabell B: Bid,BAid,BCid Tabell C: Cid,Cnamn B.BAid pekar mot A.Aid. B.BCid pekar mot C.Cid Nu vill jag hämta ut allt från Tabell A där Aid=5. Sedan vill jag ha ut alla poster ut Tabell B där BAid=Aid (5) BCid vill jag ha...samt namnet (Cnamn) som hämtats från Tabell C. Tacksam för hjälp.
 12. Hej! Jag länkar in lite videoklipp på min privata sida. Dels med <embed> och dels med <object>. Jag vill att en miniatyrbild av videon ska visas. Klickar man på denna bild så öppnas en ny sida med en stor video. Man ska kunna göra detta med PHP. Men då behöver webbhotellet installera något extern lib. Det finns inte på mitt webbhotell dock. Så jag har löst det med att länka in själva videon i miniatyr direkt på sidan. Men hur kan jag styra så att en sida öppnas och inte själva videon startas då man klickar på videon? Går det ens?
 13. Fungerar inte. Får dock följande felmeddelande: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: [2002] Anslutningsförsöket misslyckades eftersom den anslutna datorn in (trying to connect via tcp://localhost:3306) in C:\test\lib\db_cls.php on line 26 Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Anslutningsförsöket misslyckades eftersom den anslutna datorn inte svarade inom en viss tid eller på grund av att den etablerade anslutningen till värddatorn inte längre fungerar. in C:\test\lib\db_cls.php on line 26 Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in C:\test\lib\db_cls.php on line 26 on line 26 Kod: try { $this->db_link = mysql_connect($host, $user, $pw); } catch (Error $e) { echo "Nu blev det tok ".$e->getMessage(); }
×
×
 • Skapa nytt...