Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dan_l

Medlem
 • Antal inlägg

  33
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Dan_l

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Österbotten
 1. Vet inte om något hänt efter uppdateringarna , men nu när jag går in på synaptics inställningar tycker jag det ser annorlunda ut , och där kan man avbocka pop-up meny vid tvåfingers-tryck, och det avhjälpte problemet.
 2. Tack Flyfisherman ! Det är den här menyn som dyker upp (bara) när den själv vill : . Nu märker jag att det ändå är densamma som kommer då jag högerklickar i chrome. Den kommer upp alldeles bredvid pekaren. Jag minns inte säkert om den dykt upp i andra program eller på skrivbordet. Använder windows 8 . Har Asus G75VW. Jag har kört windows update , och uppdaterat synaptics (och alla andra gamla) drivrutiner på datorn.
 3. Mitt windows 8 har en väldigt irriterande ( ) vana att visa upp en context meny rätt ofta när man berör pekplattan. Det är inte samma som dyker upp när man högerklickar, utan en lite enklare version. Jag har länge googlat på detta, men inte fått napp överhuvudtaget. Jag antar att det är ett windows 8 fel ? , för på synaptics pekdons kontrollpanel syns inga inställningar för detta.
 4. Lyckades nyss ge kontot administratörsrätt via kommandotolken , trots att kontot inte listades i någon kontokategori alls där !!
 5. Jag försöker ändra ett lokalt användarkonto i windows och ge det administratörsrätt. Har provat göra det inloggad i nämnda konto, bockat i för administratörs-alternativet i kontrollpanelen där man ändrar kontotyp. På begäran har jag gett lösenord för ett admin-konto, sedan klickat "ändra kontotyp" . Men kontot ändras inte. När jag loggar in med ett annat konto med administratörsrättigheter och går via kontrollpanelen>Användarkonton>hantera konton så syns inte det användarkonto som jag vill ändra. Jag misstänker att det beror på att kontot betecknas "gästkonto" förutom "lokalt konto". För ett annat konto som enbart betecknats som lokalt konto gick nog att ge admin rättighet. Undrar om kan få bort gäststatusen ? och om det skulle hjälpa ?
 6. Det ursprungliga problemet i tråden är nu löst, men för eventuella läsare som är intresserade hur man skulle starta upp från cd på dator med UEFI Bios som kanske har secure boot vill jag ge denna länk : http://www.eightforums.com/tutorials/17058-secure-boot-enable-disable-uefi.html
 7. Fullträff , WinGuider.se !! Kom på det själv också för en stund sen. Lösningen skulle säkert ha kommit mycket tidigare om jag formulerat problemet rätt från början. Tack alla som besvärat sig och bidragit med hjälp !!
 8. Har nu även provat boota från cd med "windows password recovery tool" på skivan. Den ville inte köra den heller. Kanske det beror på någon Secure boot setting i UEFI / BIOS som först måste avbockas. Hittade en artikel här http://acer--uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/27071
 9. Har windows 8 på båda. Att dvd spelaren går genast från uppstart betyder alltså inte att den försöker boota från den ?
 10. Tack LARSAS ! Gott tålamod med en "användare" ... Så här ser min fil ut :
 11. Tack för påpekandet ! Den har egenskapen "compressed file (.iso)" Jag har brännt den "som en skivavbildning" . Skivan snurrar på väldigt vid uppstart av datorn oberoende av om jag startar på normalt vis eller om jag väljer uppstart via cd. Ändå blir uppstarten normal.
 12. Utan att gå in i Bios fanns också en möjlighet att starta om från cd eller usb,vilket jag provade först. Men uppstarten blev ändå normal. Kanske något fel på cd`n då ? Utforskaren säger att det är en kompressed file trots att den är uppackad.
 13. Har tittat i Bios ,men där fanns inget alternativ för start via cd/dvd . Fanns en möjlighet till att "create new option" bland boot alternativ, men jag kom nog ut på djupt vatten...
 14. Undrar om den försöker starta från cd-skivan för dvd-spelaren rusar igång genast jag sätter på datorn. Men ändå ser starten helt normal ut.
×
×
 • Skapa nytt...