Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Danne G

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Tja igen! Vill bara uppdatera om att jag löste problemet när jag valde en äldre Win7 installations-CD ifrån 2009-2010 eran. Så ni kan låsa denna tråd som klar nu. Tack ändå för hjälpen ! Mvh / Danne
  2. Tjoo igen! Tack för snabba svar. Jag prövade verktyget som du (vertpre) länkade till. Det gick bra till en början att få bort 14.100.0.0 versionen som ersattes senare med en standard VGA Grahipc Adapter driver i enhetshanteraren. Därefter så prövade jag med att ladda hem de äldre AMD Catalyst 2012 versionen via dom andra länkarna (Åge). Men efter den installationen och till min förvåning så blir det tyvärr samma sak och jag fastnar vid inloggningen när skrivbordsbakgrunden kommer upp. Inga verktygsfält eller ikoner till synes alltså. Då med drivrutiner som: ATI Radeon HD 5800 Series 2012-07-27 8.982.0.0 Jag prövade även en ännu äldre AMD drivrutin då det istället stog ACPI x64 i nehetshanteraren som var runt ifrån 2006. Men problemet kvarstog.
  3. Hejsan IDG crew ! Igår beslöt jag mig att installera om datorn, men det visade sig att efter installationsprocessen har jag råkat ut för ett komplext problem som känns näst intill omöjligt att fixa på egen hand. Jag har prövat med tre olika Windows 7 skivor och problemet blir exakt samma sak. Det som händer är att när display drivrutinerna blir installerade för AMD Radeon HD 5850 så blir det helstopp när datorn loggar in till desktop. Enbart skrivbordsbakgrunden visas upp och inga ikoner, startmeny & verktygsfält laddas in och skärmen blir helsvart när jag trycker på ctrl+alt+del. När jag startar Windows 7 i felsäkert läge kommer jag felfritt in. I enhetshanteraren visas grafikdrivrutinen upp som: AMD Radeon HD 5850 Driver Date: 2014-04-17 Driver Version: 14.100.0.0 Om jag avinstallerar den via enhetshanteraren och loggar in i Windows 7 i normalt läge kommer jag däremot in. Men nackdelen då är att den installeras automatiskt snabbt tillbaka och vid nästa omstart är det samma visa igen. Jag ha prövat alla olika AMD Catalyst Center versioner ifrån år 2012-2013 och 2014. Men lik förbaskat installeras 14.100.0.0 versionen tillbaks i enhetshanteraren. Själv är jag bombis på att huvudproblemet ligger på versionen. Så min fråga är, vad kan jag göra för att tvinga Win 7 att nergradera ifrån den nuvarande 14.100.0.0 versionen till något äldre? Jag kommer tyvärr inte ihåg vilken version det låg på innan när mitt Win 7 fungerade förut. Så min egna analys är att det bildas någon form av konflikt mellan den nuvarande versionen samt min hårdvara. Har googlat utan att hitta några lyckade resultat. Övriga specifikationer: Moderkort: ASUS P6T Deluxe V2 CPU: i7-930 Quad 2.8 Ghz RAM: Kingston 1600Mhz 4+4GB DDR3 WD Caviar Black 1TB 3,5'' SATA Samsung Ecogreen F4EG 2TB Intel SD 320 80GB OEM Är tacksam för alla förslag jag kan få! Mvh / Danne
  4. Anledningen varför Sony-TV'n fortfarande är bläcksvart när jag väljer "utvidga dessa bildskärmar" är just tack vare att den är inställd med upplösningen "1920x1200 rekommenderas" med tvång. Det är den raden jag vill kunna ändra ner till 1280x720 som det funkar i Windows XP, för annars förblir TV skärmen svart.
  5. Det har jag prövat och Sony TV'n är då fortfarande bläcksvart (HDMI inställningen är förstås också igång). Det enda som händer är att man bara ser datorskärmen blankt med bakgrundsbilden utan nå startmeny och ikoner
  6. Hejsan allihopa! Tänkte höra mig för kort å gott hur jag kan utöka min bildskärm i Windows 7 till min Sony TV Jag har även Windows XP installerat på en annan partition som "reserv-OP't" och där det funkar. Inställningarna som jag ändrar då för att utökningen ska funka i Windows XP är 1280x720. Över det, blir skärmen svart. I Windows 7 så är upplösningen satt till 1920x1200 och upplösingsalternativen + avancerat knappen är inaktiva, alltså jag kan inte välja något annat. Av nån anledning så är min primära bildskärm satt som nr 2. och Sony TV som nr. 1 , hur kan man ändra det ? Jag har försökt avinstallerat/installerat om grafikkort samt avinstallerat bildskärm m.m via enhetshanteraren men datorskärmen sätts som nr 2 fortfarande automatiskt sen. Har prövat haft ur HDMI kabeln under tiden av ominstallation av grafik också. Se bild. Snälla hjälp Väldigt tacksam på förslag! Jag har försökt googlat utan nå lyckade resultat Det känns som att det skulle kunna vara ett simpelt problem å enkelt å fixa
  7. Svar till Laston: Å tro mig, jag har kört Combofix i downloads och i installations mapp tidigare och det har funkat finemang förut för att ta bort problem. Du utgick ifrån den första loggen va ? Den första exekverade jag genom downloads. Sant! Men senast nu som jag släppte CFScript i hade jag >faktiskt< flyttat Combofix till skrivbordet och sen gjort en uppdatering före. Så jag är 100% säker på att detta inte beror på vart combofix ligger. Så du har fel där. För mig måste det vara CFScriptet. Svar Cecilia: Jag ska nog installera om hela datorn nu till XP och nytt Win 7 därefter, samt flytta över de viktiga filerna till min externa hårddisk i förhand (ingen fara, jag hade den inte ikopplad när viruset inträffade) . Det är nog enklaste alternativet just nu för en ny fräsch uppstart. Jodå, du ska ha så mycket tack iaf Cecilia för hjälpen ändå! Försökte så gott det gick. Men sen när jag har Avast installerat så behöver jag väl inte Spyware Doctor OnGuard igång väl för varje uppstart? Det är väl inte så bra att dom kanske collabar
  8. Jag gjorde allt som du sa men det slutade Game Over. När Combofix hade gjort sitt med att ha läst in CFScript och vid nästa omstart så kom bluescreen of death upp och därefter har det vart tvärstopp under flera omstarter. Har prövat safe modes, last good config men jag kommer ingen vart. När jag bootar ifrån XP CD'n finns det inte heller nå reparation att välja i listan utan bara ny installation. Till slut pröva ja me å välja installation ändå för å hoppas om det kom upp nå reparationsalternativ, men det gjorde det inte å jag stängde av datorn när den skulle precis ticka på installationen. De sluta med att "Bootmgr is missing" kom upp så jag fick göra en reparation utav Windows 7 istället. Det gick och detta operativsystemet funkar nu som vanligt men Windows XP har nu tagits bort ifrån bot menyn. Så, jag antar att det inte är så mycket mer jag kan göra nu ? Sluta med att viruset vann ändå
  9. Virustotal är en av sajterna som är blockerade för mig. Det verkar som att det är nå sårts trojaner när jag googla upp det förutom ijlepb.dll som jag inte fick någon träff om. Ska jag lägga in dom i Avenger så dom får tas bort vid omstarten ? Plus Adjust Time.exe Har tagit bort cxffji ifrån brandväggen nu. Ifrån bnakiijtp SERVICE_NAME: bnakiijtp TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS STATE : 1 STOPPED (NOT_STOPPABLE,NOT_PAUSABLE,IGNORES_SHUTDOWN) WIN32_EXIT_CODE : 1114 (0x45a) SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0) CHECKPOINT : 0x0 WAIT_HINT : 0x0 PID : 0 FLAGS :
  10. Har hört att vissa register program har fått dåliga omdömen, men dock blev jag överraskad att Scan Spyware var rankat så långt och blev kallat för rouge eftersom för flera år sedan så var det flera på eForum som jag hade sett rekommenderat programmet. Och det har faktiskt hjälpt mig att spåra vissa andra svårhittade virus för att sen kunna ta bort dom. Nåväl, verkar som att jag ska byta ut dom mot CCleaner, Auslogics. Nemas problemas. Nedan finns Combofix loggen i bifogad fil Har använt rmmabez.exe ifrån AVG för att disinfektera de smittade filerna. Funkat mestadels bra combofix logggz.txt
  11. Jag har inte ett riktigt antivirusprogram utan använder mig utav en full version utav PC Tools Spyware Doctor och dess OnGuard realtidsskydd. När jag gjorde loggen hade inte jag programmet på i bakgrunden. Vid sidan om Spyware Doctor så använder jag också mig utav Ad-Aware, RegCure, RegistrySmart & Scan Spyware för manuella sökningar. Ah, kunde tänka mig att Mabezat.B kunde förstöra väldigt mycket. Ajaj, jag hade hoppats på för å undvika ominstallationer utav Windows, men om det är det enda sättet så vet jag inte :/ Datorn verkar gå mycket bättre nu i alla fall, även fast du ser felen. Jag prövade med att göra en scan ifrån SUPERAntiSpyware också, och den hitta bara 45 tracking cookies nu och inga fler spår ifrån Mabezat.B viruset. Gott tecken ? Det är just frågan hur man kan lösa det här med att kunna besöka många utav de blockerade hemsidorna som jag fortfarande inte kommer in på i XP. Tror du en Windows Uppdatering skulle hjälpa ? Mvh/ Danne
  12. Sorry om jag skriver så här tätt inpå igen, men det verkar som att loggen blev så rörig. Jag bifogar den som en fil också så blir det enklare att läsa DDS logg.txt
  13. Hejsan! Tack för svaret. Här kommer loggarna Attach fil.txt
  14. Hejsan! Det har uppkommit ett märkligt problem för mig vilket jag inte kan lösa. Efter två långa dagar som har jag fightats med ett Win32/Mabezat.B virus så har jag äntligen fått bort det ifrån datorn tidigare ikväll med inga fler spridningar och infekteringar på andra diskar. Har även kollat hijackloggen och den ser ren å fin ut även där också. Det märkliga problemet som kvarstår är att jag inte kan besöka en anti-virus sida eftersom det verkar som att datorn blockerar den direkt. När jag går in på huvudlänkar till hemsidor som Virustotal, Norton, Panda, Symantec, AVG e.tc så säger webläsaren ifrån på momangen med "Servern hittades inte". Jag har prövat andra webläsare och det blir precis likadant. Detta händer enbart i mitt Windows XP men Windows 7 funkar det finemang. Jg föredrar att använda mitt XP oftare på den här datorn eftersom prestandan är mycket bättre med tanke på att den har över 5 år på nacken också. Har den här typ av "länkblockeringen" nåt samband till Mabezat viruset ? Blir väldigt tacksam för svar Mvh/ Daniel
×
×
  • Skapa nytt...