Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vice Hövdingen

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Vice Hövdingen

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Hej Bilden visar 2 st pivottabeller som hämtar data från exakt samma ställe. Samtliga värden ligger under "Rader" i tabellen. Varför lägger tabellen till vänster ibland till en tvåa efter? Ibland under "förnamn" och ibland under "mobil 1"? Försökt googla och titta bland inställningar men hittar inget som ser konstigt ut. Borde vara omöjligt men...
 2. Nja, detta verkar förtvivlat svårt. Problemet är att respektive vecka kan förekomma många gånger i databasen, men vill ju ändå selektera ut de 10 hösta "unika" om ni förstår vad jag menar. Nedan skall alltså generera att de 10 senaste veckorna är vecka 4-13. I ert fall tar det ju bara de 10 högsta posterna, dvs 9-13. Tack för er hjälp ändå så här långt! 13 13 13 12 12 12 11 10 10 9 9 8 8 7 7 7 6 5 5 4 4 3 3 2 2 2 1 1 osv...
 3. Gaaaaah jag ångrar mig. Har man för mycket data (dvs många tusen rader i tabellen) blir den formeln sjuuuuukt seg... Suck
 4. Det var förtvivlat vad det skulle vara svårt då... Efter lite googlande och pusslande utifrån vad du skriver Monshi blev lösningen följande, Med start i Cell P4 och 10 celler neråt. Notera att det är en matrisformel. {=INDEX(tblData[Vecka];PASSA(STÖRSTA(OM(ANTAL.OM($P$3:P3;tblData[Vecka])=0;ANTAL.OM(tblData[Vecka];"<"&tblData[Vecka]);"");1);ANTAL.OM(tblData[Vecka];"<"&tblData[Vecka]);0))} I min tabell är det sedan enkelt att lägga in följande formel för att se om respektive vecka är bland de 10 största: =OM(OCH([@Vecka]<=$P$4;[@Vecka]>=$P$13);"Ja";"Nej")
 5. Tack. Lösningen fungerar- men blir inte riktigt bra för mig eftersom jag har både rad- och kolumnrubriker. Jag söker vidare efter VBA-lösning.
 6. Hej Jag har en pivottabell där jag varje vecka uppdaterar värden. Som kolumnrubrik har jag veckonummer, och min fråga är om man automatiskt kan filtrera etikettfilter på 10 högsta värdena (dvs 10 senaste veckorna i mitt fall) likt det man kan göra i värdefiltret. Tack på förhand!
 7. Nja, det där hjälper ju inte riktigt. Jag vill alltså ha en stapel i mitt diagram som visar totalen också?
 8. Hej Är det möjligt att automatiskt visa totalsumman i ett pivotdiagram? Hur jag än letar så verkar det som att funktionen inte finns och man får ta till "manuella" lösningar. Någon som vet?
 9. Jag hittade själv lösning! {=MIN(OM([Månad]=[@Månad];[Datum]))} Som synes så använder jag mig av en tabell!
 10. Hej Jag har en tabell där jag har kolumner med datum - vecka - månad - år. Kolumnerna vecka - månad - år är formler som automatiskt hämtar utefter datum. Att göra en formel som hämtar lägsta datumet i tabellen är ju enkelt löst med formeln min(). Men går det att hitta lägsta datumet exempelvis månad 2 år 2016? Tacksam för hjälp!
 11. Hej! Jag har ett antal länkar till gpx-filer. Mitt problem är att webbläsaren (i mitt fall firefox) väljer att öppna dom som vanligt i ny flik, dvs de ser ut som en textfil. Det jag vill är att man får upp fönstret "spara som" när man trycker på länken. Är det möjligt? Tacksam för hjälp!
 12. Ja men ja! Det här blir ju alldeles strålande, och då gick jag på senaste lösningen. DSUMMA() kan jag inte använda eftersom det är text jag ska hämta Miljoner tack för hjälpen!!
 13. Hej Jag har en tabell som är döpt till "Basen" med massor av kolumner. I ett annat blad gör jag en letarad, och refererar till rätt kolumn genom =letarad(Artikel;Basen;Kolumn(Basen[Avdelning];falskt). Min fråga är: Är det möjligt att istället för att skriva [Avdelning] som refererar till rätt kolumn, kunna skriva exempelvis A5, och att det i cell A5 då står Avdelning? Detta för att jag har många fält och formlerna går snabbare att göra. Tack på förhand!
 14. Hej! Jag har en Lenovo Yoga 2 laptop som har problem med att skärmen "flimrar" när jag kör på batteridrift. Jag har också upptäckt att när jag kör filmklipp, exempelvis youtube, så fungerat allt som det ska. Jag har uppdaterat drivrutinerna till grafikkortet, men det hjälpte inte. Någon som varit med om något liknande eller har tips på vad man skulle kunna göra? Tack på förhand!
 15. Nja, inte riktigt. När jag väljer "Dataetikett" och att visa den ovanför respektive stapel, det är där jag vill att det ska stå bokstaven och inte värdet. Är du med på hur jag menar nu? Tack för visat intresse så här långt!
×
×
 • Skapa nytt...