Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

reboot8104

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

Om reboot8104

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1930-01-01

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Göteborg
 1. Gott. Då blir det inköp av router/nätverkskort. Kör mycket data över en viss del av nätverket, dock ej via routern som går direkt till modemet.
 2. Fungerar 1000Mbit och 100Mbit bra inom samma nät? Dvs modem<->router och sedan router<->klienter, nas, osv där de två första kör 100 och resterande kör 1000. Eller går alla ner automatiskt till 100? (Ja, det är två routrar på samma nät)
 3. Får ibland problem med att byta användare. Nu är 'Lasse' och 'Anna' inloggade. Om jag väljer Start -> Logga ut Lasse -> Växla användare och sen klickar på 'Anna' på inloggningsidan så får jag upp följande felmeddelande: --------------------------- Inloggning på Windows --------------------------- Det går inte att växla konton. Försök växla konton igen. Om detta meddelande fortfarande visas kanske du måste starta om datorn. --------------------------- OK --------------------------- Hur löser man detta? Ibland när jag byter användare så ändras upplösningen till 800x600. Startar jag om datorn så fungerar det fint, men det vill man ju helst slippa. Kör XP Media Center 2002 SP2 på en HP DV9072.
 4. Provat och det gick inte bra. Benchmarka systemet med swapfilen på C:\ och sen på USB minnet. Ingen skillnad alls. Så vi får nog vänta på Vista.
 5. Vista skall enligt vad som skrivs kunna använda USB minne för swap filen, går det inte att göra med XP?
 6. Har haft samma problem... ...skänkt mitt modem till någon stackare, sagt upp hemtele och tappat bort lösenordet. Tog en evighet attt hitta den, 2 timmar att försöka ftp:a in på kontot. Ytterligare (tid) för att få reda på att det endast fungerar med uppringt internet.... -Jag känner inte ens ngn som har upprigt internet idag! Kundtjänst kunde dock rensa kontot, fick faxa dem om detta. Kör nu min gamla dator som webserver, prova du det oxå!
 7. Byt ut filen i INF mappen mot den filen du vill använda, den som fungerar alltså.
 8. Har haft samma problem med ett IRDA öga som kopplades in via USB. Drivrutinerna skapade en virtuell com-port, dvs COM3. Alla program för fjärrkontrollstyrning via IR öga som jag har provat känner inte igen COM3 då det inte är en fysisk kontakt. Mycket irriterand, fann ingen lösning på det utan köpte ett till IR till för fjärren. Även de program där man kunde välja COM3 förstod inte att com-porten existerade.
 9. Kräver musen att lampan ska vara tänd för att funka? Annars är det väl vara att slita ut lampan ur musen. Jag använder min mus (Logitech Cordless Wheel Mouse fr -98) 6-9 timmar per dag och byter batterier en gång i kvartalet (2×R03).
 10. Jag har samma problem, men dock inte de program/filer som MS angav som orsaken. Mycket märkligt.
 11. Tanka ner programmet AIDA32 och kolla där vilka minnen du har nu. Finns på svenska, mycket enkelt program.
 12. Hur mår kontakterna på korten? Är de slitna? Smutsiga? Vet inte hur just dina kort ser ut (jag har xd kort), men jag tror att man kan fräsha upp kontakterna lite.
 13. Dock borde den värme som alstras vara ganske ineffektiv. Datorer är ju gjorda att minimera värmealstring. Jag stänger aldrig av min dator, dock stänger jag av skärmen om natten. Jämfört med tex att koka tevatten på en 3500W platta så snackar vi ju om en piss i rymden.
 14. Gör så här: I utforskaren öppna mappalternativ, redigera filtypen 'Filmapp'. Skapa en 'Ny', åtgärd: 'ÖppnaX', och skriv in explorer.exe i rutan under. Stäng utforskaren sen. Öppna regedit.exe Gå till: 'HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\ÖppnaX' Döp om till 'Öppna' (dvs ta bort x:et) Prova sen att det funkar, det gjorde det för mig. Mer info finns på: http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/n1023887168
 15. http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/n1023887168
×
×
 • Skapa nytt...