Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Thomasz

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag tackar alla skribenter för alla svar. Jag tror att jag har fått svar på mina frågor, återkommer om det är något som är oklart.
 2. Tack för ditt svar. Det var inte så lätt att få ihop detta. Det är mycket riktigt som du påpekar att det endast går att räkna hela timmar. Jag undrar samtidigt om det finns någon formel som gör att man kan ränka med halv resp heltimme. Anledningen som sagt till att formeln i raden F (Arb tid) finns med är av den enkla anledningen att excel till att börja med räknar tid som Am resp PM tid. Jag har som sagt engelsk utgåva så det kan bero på detta. För övrigt så är formeln i F6 =(E6-D6)+(E6<D6)*24. Anledningen till att 24 finns med är som sagt att annars så blir svaret i Am rep Pm tid. Jag har provat utan denna formel men det slutade med att jag fick valuefel hela tiden.Ett tag trode jag att det var jag som vart knäpp,men när jag la till denna formel så fungerade detta helt ok. För övrigt om du har annat lösningsförslag maila gärna mig.
 3. Någon som vet eller kan hjälpa mig med ett basic problem i excel. Jag hade tänkt mig att göra en tidrapportering i excel (jag har hemma en engelsk utgåva version 2000),men det borde väl inte vara så stor skilnad om jag gör den i 2003? Arket är tänkt som en årstidsrapportering med 12 blad (1 per månad) Jag har 7 kolumner (A tom G) A= Vecka (lite som ett komentatorsfält) B=Dagarna C=Närvarodag (Om man har varigt närvarande eller ej) D= In (När man kom till jobbet) E=Ut(När man gick hem) F=Arbetad tid (faktiska arbetstiden) G=Erhålla(Vad man kommer att få efter varje dag i lön) I slutet av varje kolumn har jag laggt till en summakolumn som sumerar C,D,E,F,G Kolumnen C Närv Dag finns bara med som referens o statistik. Där skriver man bara en 1 eller inget. Formaterat som General Kolumn D In har jag formatterat med TIME och format HH:MM. Kolumn E Ut har jag formaterat som ovan Kolumn F Arb tid har jag formatterat som ovan. Denna räknar bara ut skillnaden mellan Inkommande tid och utgående, dvs hur många timmar jag har arbetet. I kolumnen F6 (som är den första) har jag skrivit =(E6-D6)+(E6<D6)*24. Jag antar att 24 finns med eftersom det går 24 timmar på ett dygn. I kolumen Erhålla G6 (som är den första) har jag laggt till =TIME(F6*100). 100:-/timme. Det är bara som ett exempel för att det ska bli enkelt att räkna utifall man har tabbat sig någon stans. Sen är det formaterat med CURRENCY,hela kronor. Allt verkar ju fungera så långt, men jag har laggt märke till att slutlönen blir i hela kronor. Dock så räknar excel ut för mig tiden i kvartsangivelser osv. Min fråga blir om det ska vara så eller är det helt ok. Jag bigogar gärna fil för att förstå sammanhanget. Exempel1.xls
 4. Thomasz

  Canon Pixma iP4600

  Någon som har erfarenhet utav Canon skrivare? Jag köpte nyligen deras storsäljare iP4600 (första skrivaren). Tidigare så hade jag Hp. Vad jag undrar över är 2 saker. 1. Vid injusteringen (första gången) så skaman göra detta. Jag gjorde detta men upptäckte att testsidorna (2st) hade bara blåa och svarta nyanser. Är detta normalt? Jag skev ut på det matta och lite styvare pappret som förljde med. Testade med vanligt A4 80gr men gick inte. Dock så gick detta hur bra som helst när jag definerade från vilket fack. Det understa är bara för vanligt papper medans det övre är är för lite styvare (fotopapper o liknande).Dock så vägrar skrivare att skriva ut annan än just svarta & blå nyanser.Är det fel på skrivaren eller är det normalt? Dock så skriver skrivaren ut både sv vita dokumnen och fina färgbilder. Jag skrev ut en drös digitala foto via Photoshop. 2. Varför fungera bara deras programvara med OEM licenser. Jag försökte tidigare att installera på en burk med Win Xp Sp 2 (svensk) som har en sk. retail (full licens) men detta gick inte. Vad som hände var att jag fick ett felmeddelande om att deras drivrutiner inte stödjer denna programvara. Dock så gick detta hur bra som helst med en Dell (som har OEM). Canon nämner i det finstilta att de bara kan garantera support för deras programvara med OEM licenser.
×
×
 • Skapa nytt...