Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ceddan

Medlem
  • Antal inlägg

    93
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    2

Allt postat av Ceddan

  1. Den är stående. Anslutet: kopplingen är så mediafördelaren - routern - så används en utgång för grabbens ps4.
  2. Jag har provat att köra 2,4 bandet och ”glömt” 5 bandet. Har även gjort åt andra hållet. Min tanke då är att 5 bandet går fort men mer känsligt, vilket det kanske är. Det är dock samma problem med båda banden.
  3. Störningar....hela mitt hushåll, å min övriga utrustning är ju samma som tidigare.
  4. Det MÅSTE vara någon skillnad då jag hade viasat tidigare och det fungerade. Tom powerline till tv fungerade. Routern, som skulle vara SÅÅÅ mkt bättre än den jag hade tidigare. Routern står på samma ställe som tidigare. Det är inga synliga antenner i den routern jag har. Technicolor TG 389ac är routern som jag har fått från leverantören. Jag använder iPad Pro, dvs en av dom vassaste ipaden. Det måste vara någon skillnad....men frågan om vad?
  5. Hej Jag har fått en ny leverantör Comhem av bredband hos mig. Jag bor i en villa och har en fiberanslutning. Leverantören monterade sin Mediafördelaren och installerade en router. Jag har ett abonnemang på 250/100. Ganska omgående så märkte jag att det svängde i hastighet när jag testade med Bredbandskollen. Jag ringde supporten och dom kom med massa förslag på vad det kunde bero på: För långt ifrån routern (den är 5 meter bort och det är inga tjocka väggar emellan, tom dörrhål), Routern sitter för högt den ska sitta längre ner (den står på en hatthylla ca 2 meter upp) han menar att den ska vara på 1.5 meters höjd. Dom provade att ändra kanaler på routern. Dom skickade tom en ny router. Mm mm. Trots alla action så har det inte hänt nått. Det är samma fel fortfarande. På 2.4 bandet ligger jag på ca 70/70 och på 5 kommer jag upp emellanåt upp i 230/96....men det svänger något enormt ena minuten kan jag har 200/70, min senare 24/20, och så svänger det hela tiden, det svänger min efter min. Jag tappar kontakten helt ibland. Lite tester tidigare idag låg på 4/4. 12/10, 20/17, 156/70, 54/50..då kan det se ut med 5 mätningar inom 5 minuter. Tidigare hade jag Viasat på fiber och upplevde aldrig på hela tiden där att det var nått som krånglade, å nu är det katastrof från första stund. Dom säger att dom inte kan garantera någon hastighet på wi-fi och att jag måste ha en dator som har nätverks för att hjälpa till. Det dummaste var idag då jag fick höra på supporten att jag skulle gå å köpa en egen router och att låna en dator utav någon granne (för jag inte har någon själv) för att kunna koppla in kabel så dom skulle kunna felsöka. Vad är er kommentar, varför har det fungerat tidigare och inte nu ett utkast för hastigheten på mitt wifi 6 mars 2018, 13:50 222.87 Mbit/s 68.95 Mbit/s 7.93467 ms 6 mars 2018, 13:43 234.95 Mbit/s 87.01 Mbit/s 6.75055 ms 6 mars 2018, 13:41 68.41 Mbit/s 45.59 Mbit/s 7.78547 ms 6 mars 2018, 13:40 240.45 Mbit/s 89.07 Mbit/s 8.25405 ms 6 mars 2018, 13:17 231.74 Mbit/s 89.46 Mbit/s 8.4584 ms 16 mars 2018, 22:45 40.51 Mbit/s 40.78 Mbit/s 10.0646 ms 16 mars 2018, 21:37 35.14 Mbit/s 20.11 Mbit/s 7.77187 ms 16 mars 2018, 21:36 45.13 Mbit/s 29.65 Mbit/s 6.48841 ms 16 mars 2018, 17:28 26.78 Mbit/s 24.04 Mbit/s 9.70775 ms 16 mars 2018, 14:19 165.81 Mbit/s 48.59 Mbit/s 8.88365 ms Visar 1 till 5 av totalt 204 mätningar Föregående 16 mars 2018, 13:15 230.78 Mbit/s 89.33 Mbit/s 9.25618 ms 16 mars 2018, 13:08 10.92 Mbit/s 40.20 Mbit/s 10.6226 ms 16 mars 2018, 12:49 240.11 Mbit/s 89.37 Mbit/s 9.24483 ms 16 mars 2018, 12:49 76.13 Mbit/s 63.03 Mbit/s 8.13952 ms 15 mars 2018, 22:31 25.82 Mbit/s 44.02 Mbit/s 6.7064 ms
  6. Ibland får jag upp andra nätverk. Kollar jag Nu så får jag upp ett Telia nätverk (med 2 av 3 markeringar) men då måste jag söka flera ggr. När jag kopplar in en dator via nätverkskabel så får jag upp en relativt säker lina, då datorn är gammal och (Tror) jag att det nätverkskort som sitter i klarar max 100/100. Supporten har sagt och bl.a. gjort, ”bytt kanal” mm och den sista sa att routern satt för högt, sitter på ca 180 och han menar att den ska sitta på ca 1 meter (det köper jag inte) Nu har iaf comhem valt att skicka en ny router....men frågan är om det är Den det är fel på?!
  7. Jag bor i villa och just nu är det inte några nätverk nära. Jag använder IPad Pro och IOS. Jag kör även via 5g kanalen då den är snabbare 220 istället för 70 Mbit som 2,4 bandet ger.
  8. Hej Jag har en ny leverantör av media, har bytt från Via sat till Com hem. Nu visar det sig att det är otroligt stora svängningar med det wi-fi som jag har hemma. Jag betalar för ett bredband på 250/100 och lyckas faktiskt att komma upp i hastigheter såsom 220/90 på wi-fi. Nu är det så att emellanåt så tappar jag massor. Gjorde mätningar via bredbandskollen Bifogar en bild på mätningar jag gjorde på morgonen. Jag sitter på samma plats ca 5 meter från Routern. vad kan det bero på. Jag har fått massor av olika bud från Comhem men jag tänkte innan jag skriver deras konstiga idéer så får Forumet komma med kommentarer, tack mvh ceddan
  9. Nu har jag testat lite, skam den som ger sig (men tyvärr utan stor framgång positivt) Testade Mediafördelaren - Powerline - powerline - dator för att kolla hastighet, ligger runt 35 Mbit.’ Mediafördelaren - routern (gamla som jag hade när jag körde 100/10) - Powerline - powerline - dator ca 30-35 Mbit Mediafördelaren- routern (nya som jag använder till 100/100) - Powerline - powerline - dator ca 30-35 Mbit Det verkar som om jag endast kommer upp i ca 35 Mbit genom powerline hur jag än gör. Är det konstigt eller helt naturligt att på wi-fi så har jag 220Mbit/ 90Mbit (250/100) och när jag kör powerline genom elnätet så tappar jag ända ner till ca 30-35 / 28-30 Mbit. Så har jag gått lite olika bud på hur mkt hastighet som Tivo boxen kräver, nån har sagt ca 30 Mbit och en kille på Media Markt sa ca 60 Mbit. Hur som helst så är det tydligen inte tillräckligt då jag inte får det att fungera med powerline. mvh ceddan
  10. Jag har lagt ner powerline på is. Får ingen ordning på dom så nu kör kag med en kabel rätt över golvet, i väntAn på nya idéer
  11. Hej. Det går inte så bra nu. Jag har testat från # 1 Mediafördelaren - nätverkskabel - powerline - powerline - nätverkskabel Tivo box - tv. Fungerar dåligt, blir bild och kontakt men pixlar och tappar ljud (fungera inte) #2 Provade från Mediafördelaren - Routern - nätverkskabel - powerline - powerline - tv (boxen) ingen succé heller. #3 testat som #1 men från annat uttag både på ”sändar” PL och även ”mottag” PL. Ingen skillnad # 4 Mediafördelaren - Nätverkskabel - Tivo box. Fungerar Men........... Jag vill inte ha 50 nätverkskabel runt lister, dörrar. Hittade: https://www.telia.se/privat/tv/produkter-tillbehor/produkt/technicolor-tg234-tv Är det den varianten som jag måste ha annars. Känns lite surt 1200 kr (iof Telia) får att få tv ”trådlös”
  12. Hej Jag har fått en ny leverantör på mitt fiber. Det jag hade tidigare var 100 / 10 och körde via mediaomvandlare in i powerline och in i elnätet och motsvarande powerline vid tv´n. Nu har jag ny media omvandlare, kraftigare router och ett wi-fi 230/95 (250/100). Nu fungera mina powerline väldigt dåligt. Installatörkillen pratade om luftbrygga. Utrustningen är Powerline Netgear XAV5622 500Mbit/sek Är det omöjligt att få en fungerande tv utan en massa kablar? Som sagt att jag har kört med powerline i 220v uttaget så jag har sluppit men massa kablar. mvh ceddan
  13. Hej Jag försöker att hjälpa min tjej med en fil som hon inte hittar, men jag behöver nog hjälp. Dator med Windows 10 Hon använder LibreOffice 5.2.0.4. När jag går på ”senast öppnade” men får då upp fönstret C:\F\Download\B.xlsx finns inte. Är den borta för alltid eller går den att finna, hoppas verkligen!? mvh ceddan
  14. Jag gjorde följande: Drog ur nätkabeln. Demonterat stora batteriet, skruvar och en kontakt Lokaliserade cmos batteriet. Fick googla lite eftersom jag inte hade någon aning om vad det var för något. Kopplade ur det, drog ur kontaktern Otroligt pilligt. Väntade några minuter innan jag monterade kontakten till Cmos batteriet. Monterade stora batteriet kontakten och skruvar. Pluggade i nätkabeln. DET FUNGERADE Datorkyrkogården får vänta lite. Tack för kommentarerna i min tråd, det måste ha varit som "Flitig" skrev, en spik i Bios. Skönt att ni finns.
  15. Hej Förra veckan så tog inte min dator ström och det resulterade såklart i att den dog tillslut. Startade felsöka utan direkt någon framgång. När jag skruvade bort undersidan på datorn så upptäckte jag att i kontakten som sitter i datorn (till laddkabeln) som har 5 trådar och 2 st av dom var av. Någon dag senare när jag skaffat utrustningen som behövdes för att löda fast kablarna igen på sina bläck. Sagt och gjort, kablarna (trådarna) är på plats och som jag kan se så är själva kontakten och kablarna återställda. Trots det så vill inte datorn starta. När jag stoppar i laddkabeln så började en diod i organe blinka, efter enstund så ändrar den till vit. Nu med laddsladden i så lyser den vita dioden och va 4-5 sekund blinkar den till. Det spelar inte någon roll hur länge jag trycker på power knappen, händer inget iaf. Nått att göra? Mvh ceddan
  16. Rapport. Jag har löst det tillslut. Den måste ha tappat/crashat operativsystemet. Fick ladda ner ett program Odin3 v1.85 och en fil (.tar). Det finns massor av klipp på youtube hur man ska göra. Jag gjorde enligt den och flera timmars jobb, forum, google, youtube, hämtning av program, hämtning av filer mm så lyckades jag. Nu kallar min son mej för Gud (haha). Datorn blev otroligt dum efter allt strul med virusbelagda sidor så jag fick boota om den... men men det tog jag, telefonen är ok och datorn fick rensas lite. Tack för hjälpen
  17. Nu har jag testat enligt klippet Info som står på telefonen, alla action verkar fungera. (gult längst ner) # Manual mode # ---Appling Multi-CSC code : NEE Applied the CSC-code : NEE Successfully applied multi-csc -- Wiping cach.... formatting /cache... Cache wipe complete. --Wiping data... Formatting data... Formatting /cach... Data wiping complete Går vidare med reboot system now Telefonen burrar till och loggan kommer upp Sen kommer "samsung" upp å uppstartsljudet ljuder. Sen står händer inget mer. Lite stjärnor runt "samsung"
  18. Eftersom jag inte kommer in i telefonen. Har testat massor av olika tips dock utan framgång. Jag kommer in i Boot menyn (volyn ner + Power + "hemknappen samtidigt) Det ska gå att göra en fabriksåterställning där, men utan framgång. /ceddan
  19. Hej Min son har kommit till mig med sin telefon eftersom den inte startar. Den är inte helt död, den startar igång, men stannar på "samsung" och stjärnor runt. Sen händer inte någonting. Garantin har gått ut så jag får klara mig på egna ben. Jag har ingen lust att lämna in ´den på service. Datorn hittar den i enhetshanteraren som bärbara enheter. Vad kan jag göra? Med vänlig hälsning Ceddan
  20. Hej Jag har routern i min hall ca 4 meter från köket, i köket har jag telefon och högtalare med 1 meter emellan och det är fritt från störande föremål
  21. Hej Jag har köpt 2 st JBL change 3 och parkopplar dom, spelar via min iphone 6 musik via spotify. Nu till problemet. Hur kan det komma sig att överföringen "hackar", dvs högtalarna tappar kontakt och blir tysta eller hackar. Ibland i vanlig drift och ibland när jag höjer eller sänkter volymen. Kan wifi och bluetooth krocka. Moderator: Jag vet inte vilken kategori jag skulle välja så om du får flytta tråden om den ligger fel. mvh ceddan
  22. Hej Jag kanske var lite otydlig i min rubrik. Jag skulle behöva skriva ut en sms konversation. Hittade ett intressant program "iphone SMS". Det programmet ser intressant ut men tyvärr tar det bara dom 5 första sms. Vill man ha hela eller iaf fler sms så måste man köpa hela programmet. Finns det något annat eller en annan billig lösning. ceddan
  23. Hej Jag skulle behöva spara ner en sms konversation till datorn. För att ev. kunna skriva ut den. Det är vanliga sms (och inte några imesseges). Hur gör jag det? Iphone 6 med iOS 10.1.1 Med vänlig hälsning ceddan
  24. NoWin, kör jag inte wi-fi till grabbens rum så blir det nog powerline ( via befintliga elnätet) för att inte dra 20 m nätverkskabel. Jag ska kolla med vistumbler.
×
×
  • Skapa nytt...