Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bogab

Medlem
 • Antal inlägg

  21
 • Gick med

 • Senaste besök

Om bogab

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  NYLAND
 1. Jag har två PC med Win 10 pro, senaste uppdateringen kopplade till en router via RJ45-kabel. Jag har aldrig lyckats få kontakt mellan dessa två. När jag hade XP var det inga problem men jag kan ha glömt hur man gjorde. Det börjar bli jobbigt att springa med ett USB-minne mellan dom.
 2. bogab

  A3mail

  Om man har ansvaret för fyra olika mailadresser som funnits i en massa år, är det inte bara att byta. Vilket jobb att meddela alla som kontaktar oss via dessa konton att berätta att vi byter adresser. Mailadresserna bildades en gång när det var Kramfors stadsnät som hade servern, så alla har adresser som slutar på .kramnet. Sedan tog Alltele över men det gjorde ingen skillnad, men nu när A3 bytt mailprogram blev det ett hel..e med junkmappen. Där hamnar allting by random, t.ex. DN, lokala dagstidningar, Illustrerad Vetenskap mm. Dvs. ungeför var tredje mail hamnar här och de två andra går rätt.
 3. bogab

  A3mail

  Finns alltså inget att göra då. Är låst vid A3 pga. fiber. Det är bara att gå in på mina fyra konton och flytta mail dagligen.
 4. bogab

  A3mail

  Har försökt många gånger. Jag har ringt supporten, jag har mailat supporten. Ingen hjälp att få!
 5. bogab

  A3mail

  Snälla nån, hjälp mig! Supporten på A3 (gamla Alltele) är helkass. De har i sin mailserver ett "junkkonto" där det mesta som hamnar där är randomiserat. Ny Teknik, Tech Republic, DN och en massa andra, oftast viktiga, mail hamnar där ibland. Ungefär 50% av de uppräknade adresserna kommer igenom och hamnar i min mailkorg. Jag kör Thunderbird. Enligt A3 kan man inte ändra eller ta bort junkmappen, vilket är vad jag krävt då Thunderbirds spamhantering är oklanderlig.
 6. Troligen är det väl så. Det var snabbheten och enkelheten som var de mest framträdande fördelarna! Numera är det sällan något som är snabbt och enkelt, tyvärr!
 7. Tills för några år sedan hade jag en C-pen läspenna. Kolossalt behändig att läsa OCR-raden och andra siffer/bokstavskombinationer på fakturor och inbetalningskort, mm. Har dessa upphört att finnas? Eller finns andra metoder. Det är ett h..e att knappa in upp till 15 siffror utan fel!
 8. bogab

  Konstigheter i W10

  Vad är NTUSER.DAT{002d5183-6275-11e6-bceb-c8b20f827ac5}.TM.blf??? Exemplet är bara ett av många med olika hexadecimala innehåll. Går ej att ta bort. Storlekar mellan 64Kb och 1 Mb. Vad är felet när man ej kan högerklicka i vänstra spalten när man är inne i utforskaren? Då "bryter allt ihop" och skrivbordet blir blankt en stund, sedan kommer man tillbaks till skrivbordet igen och får starta om utforskaren.
 9. Ska fixa fram en ny disk och dra igång! Ja det är en stationär dator och den "fryser" varje gång den skall "kallstartas". BIOS drar igång som den ska, sedan startar laddningen av W10 i ca 10 sek. Sen blir det stopp. Efter tryck på reset-knappen startar den upp som den ska, men är numera betydligt långsammare är förr.
 10. Toppensvar. Jag var produktspecialist på grafiska arbetsstationer på 80-talet men nu är jag lika tom på kunskap om detta här som ett nyfött barn (nåja, nästan) "Vertpre" skrev om att klona? disken eller göra en total backup. Det låter trevligt, då behöver man inte göra om allt från ruta ett!
 11. bogab

  Pagemaker

  Jag har Pagemaker 7. Ett jättebra program men oanvändbart, nästan, ihop med W10. Det kraschar stup i ett. Jag tänkte köra igång en gammal dator med W98SE men upptäckte då att PM-disken också havererat! Har någon därute en fungerande disk att avvara eller ett tips på ett likvärdigt program?
 12. Jag börjar få problem med hårddisken och inser att jag snart måste investera i en ny. Problemet är att jag uppgraderat från W7 till W10 (en väldigt lyckad uppgradering, tycker jag) men jag har ju ingen skiva till W10. Hur gör jag? Jag vill ju inte backa till W7!
 13. Jag har Firefox som webbläsare och Thunderbird som e-postprogram. När jag klickar på en länk i ett mail vill jag att Firefox skall öppnas men istället kommer Edge upp. Att ändra i "standardprogram" går inte, inget händer när jag vill ha Firefox som min standardläsare. Hjälp! Jag vill inte ha Edge!
 14. Tack. Klockan och kalendern tillbaks. Harpan osv. har jag bara funnit onlinespelsvarianter på men det är ett minimalt problem. Det finns en del mappar i windows.old som jag inte kan öppna. Det verkar som jag inte får tillåtelse till det. Finns det nåt att göra åt detta?
×
×
 • Skapa nytt...