Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bogab

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

Om bogab

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  NYLAND
 1. bogab

  LÖST Läspenna

  Troligen är det väl så. Det var snabbheten och enkelheten som var de mest framträdande fördelarna! Numera är det sällan något som är snabbt och enkelt, tyvärr!
 2. bogab

  LÖST Läspenna

  Tills för några år sedan hade jag en C-pen läspenna. Kolossalt behändig att läsa OCR-raden och andra siffer/bokstavskombinationer på fakturor och inbetalningskort, mm. Har dessa upphört att finnas? Eller finns andra metoder. Det är ett h..e att knappa in upp till 15 siffror utan fel!
 3. bogab

  Konstigheter i W10

  Vad är NTUSER.DAT{002d5183-6275-11e6-bceb-c8b20f827ac5}.TM.blf??? Exemplet är bara ett av många med olika hexadecimala innehåll. Går ej att ta bort. Storlekar mellan 64Kb och 1 Mb. Vad är felet när man ej kan högerklicka i vänstra spalten när man är inne i utforskaren? Då "bryter allt ihop" och skrivbordet blir blankt en stund, sedan kommer man tillbaks till skrivbordet igen och får starta om utforskaren.
 4. bogab

  ominstallation av W10

  Ska fixa fram en ny disk och dra igång! Ja det är en stationär dator och den "fryser" varje gång den skall "kallstartas". BIOS drar igång som den ska, sedan startar laddningen av W10 i ca 10 sek. Sen blir det stopp. Efter tryck på reset-knappen startar den upp som den ska, men är numera betydligt långsammare är förr.
 5. bogab

  ominstallation av W10

  Toppensvar. Jag var produktspecialist på grafiska arbetsstationer på 80-talet men nu är jag lika tom på kunskap om detta här som ett nyfött barn (nåja, nästan) "Vertpre" skrev om att klona? disken eller göra en total backup. Det låter trevligt, då behöver man inte göra om allt från ruta ett!
 6. bogab

  Pagemaker

  Jag har Pagemaker 7. Ett jättebra program men oanvändbart, nästan, ihop med W10. Det kraschar stup i ett. Jag tänkte köra igång en gammal dator med W98SE men upptäckte då att PM-disken också havererat! Har någon därute en fungerande disk att avvara eller ett tips på ett likvärdigt program?
 7. bogab

  ominstallation av W10

  Jag börjar få problem med hårddisken och inser att jag snart måste investera i en ny. Problemet är att jag uppgraderat från W7 till W10 (en väldigt lyckad uppgradering, tycker jag) men jag har ju ingen skiva till W10. Hur gör jag? Jag vill ju inte backa till W7!
 8. Tack, det hjälpte!
 9. Jag har Firefox som webbläsare och Thunderbird som e-postprogram. När jag klickar på en länk i ett mail vill jag att Firefox skall öppnas men istället kommer Edge upp. Att ändra i "standardprogram" går inte, inget händer när jag vill ha Firefox som min standardläsare. Hjälp! Jag vill inte ha Edge!
 10. bogab

  Hittar inte i Win10

  Tack. Klockan och kalendern tillbaks. Harpan osv. har jag bara funnit onlinespelsvarianter på men det är ett minimalt problem. Det finns en del mappar i windows.old som jag inte kan öppna. Det verkar som jag inte får tillåtelse till det. Finns det nåt att göra åt detta?
 11. bogab

  Hittar inte i Win10

  Ungefär 50 jpg-bilder raderade installationsprogrammet, kan just undra varför? På Win7 hade jag klocka och kalender på skrivbordet, något sådant hittar jag inte nu. Kära gamla Harpan, Kungen, med flera har försvunnit. Jag vill ha tillbaks dem! Kan någon hjälpa mig med mina små problem?
 12. bogab

  Blockering av startsidebyte i IE8

  Jag är ingen specialist. Vad är DDS program? Du förstår, vi är några stackare här ute i mörkret som inte är så fantastiska på allt ni proffs svänger er med.
 13. bogab

  Blockering av startsidebyte i IE8

  Det har jag gjort men det hjälper inte mig NU! Finns det någon som vet hur man fixar detta i registret?
 14. bogab

  Blockering av startsidebyte i IE8

  Jag vet att funnits anvisningar på hur man ändrar i registret för att låsa upp möjligheten att ändra startsida, men jag hittar det inte. Men ändå, ha program på skivan som hijackar IE tycker jag är riktigt, riktigt dåligt!
 15. Från PC för allas CD installerade jag, dumt nog, programmet aschampoo uninstaller. Då dök det upp en toolbar i IE samt min startsida, som jag har satt till about:blank, ändrades till conduit.com. Den delen under internetalternativ där man kan ändra startsida har "gråats ut" så den går inte att komma åt längre. Toolbaren har jag avinstallerat så den är borta men hur blir jag av med skräpet. Skit av PC för alla att distribuera hijackers! Min prenumeration kommer inte att förlängas!
×