Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gullock

Medlem
 • Antal inlägg

  25
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Gullock

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. Hum, tål att tänka på. Varför jag vill skydda infon - tänkte att om jag får inbrott så ger servern en slant till bovarna, så den ryker. Infon på diskarna ger också en slant samt kan krångla till det för mig om den används... (Borra hål för kablarna i kassaskåpet och ställa den där, kanske.. ) Skulle en nas skydda mina data bättre alltså? Även om den skadas skulle data räddas?
 2. ..nu är jag inte med riktigt - jag tänker inte RAIDa diskarna om du syftar på det. Adresserar mottagande disk, vid backup. Jag har ingen djupare kunskap i ämnet Datorer (vilket nog redan framgått) så jag behöver lite hjälp. Jag tänkte backa varje serverdisk externt med jämna mellanrum. Win 10pro på egen disk.
 3. Jag har en maskin med win 10 pro som jag vill använda som server (backup på 3 diskar: os,filmer, musik, bilder, remot mapp mm.). Vill även ha ett antal remota mappar på servern som jag kan koplla som "nätverksenheter" mot valfri maskin. Jag har 3 win 10- maskiner som skall backa mot enheten. En pro, 2 home. Jag vill backa med EaseUs free. Vad händer om jag krypterar hela servern = alla diskar, med veracrypt. 1- när jag kopplar en "nätverksenhet" till ett av systemen. 2- när jag kopierar en map på servern till en fristående disk. 3- när jag tar backup av servern till extern disk. 4- när jag använder en systembackup som EaseUS skapat. 1. fungerar som vanligt efter dekryptering med veracrypt (som ligger på aktuellt system)? 2. ligger krypterad på resultatdisken,? 3. Hur gör jag här, måste jag ta en "avbild" av disken? 4. Maskinen får tillbaks sitt system och måste köras under veracrypt som tidigare? Antar att EaseUs ser filer bara som den (kanske krypterat) för över/flyttar tillbaks mellan system - server.
 4. OK, du verkar vara en klok man - jag följer dina råd och jag skall skaffa backupverktyget. Har försökt förstå vad Windows backupper sysslar med, men på detaljnivå blir jag inte klok på verktygen. Tack för all hjälp!!
 5. Min Aorus är inte riktigt konfad som så. T.ex. har jag bara 2 x 128 GB. Trots att namnet i sin helhet är korrekt. Jo, jag backar C: mot extern disk. Men vad skall jag använda för att få med samtliga partitioner. Windows 10 filhistorik duger väl inte? "Säkerhetskopia av systemavbildning", vad ger den? Aktuellt system = C: inkl partitioner?
 6. Tack för alla kloka svar. Datorn är en Aorus X7 pro v3, och måste öppnas helt för att komma åt ssd:na. ...och då sticker garantin. Måste vänta någon månad med det. Vad minnerna heter framgår ingen stans (bara att det är mSATA). Mao, den var noll-raidat vid köpet. Totalt finns 3 st mSATA slot för SSD (två aktiva just nu) samt ett vanligt för hårddisk. Hur tycker ni jag bör göra för säkerhet och snabbhet (oaktat budget)? Vill ha SSD ca 500GB. Behöver spara en hel del resultatdata - görs nu på hårddisken.
 7. Det är bl.a. raid 0 som bekymrar mig. Kanske måste jag kopiera Hela C: ( de två ssd-diskar) till en disk. Byta ssd-erna till större och sedan flytta tillbaks innehållet till de nya raid-ade diskarna?? Men får man då med även återställningspartitionen, (som jag måste ha)?
 8. Det programmet heter Intel Rapid hos mig och nämner inte ens image-kopiering av os-disken eller flyttning av operativet till annan enhet.
 9. Min C: (med os w10) består av två SSD som raid 0. Jag vill nu ersätta mina SSD med nya med dubbel kapacitet. Hur kopierar jag, på bit-nivå, de gamla till de nya. Jag har ingen annan dator med mSATA men ett tomt extra slot på aktuell dator. Måste jag börja från början och ladda om?? Jag vill inte förlora någon partition på kuppen!!! /
 10. När jag gick igenom "bildfilen" i notepad kunde jag läsa en hel del text här och där. Fakrum är att merparten går att tyda men säger mig inget. Några till av de förstörda 20 "Bilderna" ser likartade ut. De övriga innehåller data typ: uppräkning av mina inst. program mm. Resultatdata av något program som jag aldrig har installerat? Frågan är om jag är smittad och fulprogrammet gömt i dessa filer?
 11. Snälla! Om ni öppnar textfilen och läser, framgår det omedelbart att detta inte är en bild. Jag har en backup av bilden och vet hur den ser ut. Ett större antal bilder (har bakup på samtliga som tur är) har skrivits över på ett utstuderat sett. Att det numera ligger program och resultatdata i bilderna är tydligt. Ville bara ha hjälp - har någon sett detta tidigare, kan någon tyda programmet i bilden jag hängt på tidigare? Obs att explorer fortfarande är övertygad om att filen är en bild.
 12. Kan detta vara ett resultat av en trojan? Vad söker den i så fall efter? Någon som kan analysera koden?
 13. Ja jag gissade det och det oroar mig. För ett par dagar sedan var 96juli02.jpg en vacker sommarbild från just 1996. Den är nu borta men på samma plats med samma namn denna fil. Ca 50 bilder är förstörda på samma sätt ( av ca 200). Denna liknar nu ett program. Andra liknar nu loggar och andra resultatfiler fast i kodad form. Vad har hänt! skall jag vara orolig?? Jag har win 64bits. /
 14. provat ladda upp flera av de förstörda filerna men det vill sig inte. Troligtvis är filen allt för förstörd. Öppnade filen med NotePad och sparade den. Den gick att bifoga. 96juli02.jpg.txt
 15. Hej, jag har fått ett antal bildfiler förstörda. Öppnar jag dem med NotePad kan de innehålla läsbar text, tex en uppräkning av en del av de progran jag har installerat. Ibland liknar de en loggfil. Sänder med en. Hum, misslyckades med det. Återkommer med filen. (Win 8.1, Photoshop, Lightroom 5,7 64bit ..) Någon som vet???
×
×
 • Skapa nytt...