Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lasdjfk

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av lasdjfk

 1. Thank you . Finns det nåt sätt att göra det hela mer redundant? Fast i det här fallet returnerades ju inte ens nån nameserver... så måste väl varit domänhanteringen som strulade? Måste man ha single point of failure på domänhanteringen?
 2. Nån som har tips på en dns-tjänst med högre tillgänglighet?
 3. Ej kontakt med loopia.se eller nån sida som ligger på loopias dns-tjänst.
 4. Du kan ju kolla in -moz-outline. Fast är väl mer för rundade hörn och funkar nog bara i firefox...
 5. Har problem att nå vissa sidor genom tele2 mobilt internet via 3g-nätet. Verkar bara vara problem med google-sidor: google.se, m.google.com, youtube.com mfl. Eller är det google som har problem?
 6. Om du har en annan OEM-skiva och vill ändra till en dell-skiva kan du föresten redigera setupp.ini till innehållet: [Pid] ExtraData=786F687170637175716954806365EF Pid=55713OEM Men då måste skivan brännas om och sånt krångel.
 7. Jag vet. Men det går iaf . Jag har gjort det på en mängd datorer och licenser. Är du säker? Jag har iaf fått problem med att installera en OEM-licens med en annan skiva. Det ska ha att göra med koden i setupp.ini på installationsskivan som måste stämma överens med licensnumret. Men det är väl som sagt bara att pröva. Funkar det så funkar det. Och annars kan man ju ta en annan nyckel så länge, och sedan byta med keyupdatetool.
 8. Nä, jag tror det måste vara en OEM-version installerad. Men det är väl bara att pröva. Kan kanske också bli problem om du joxat med windows-aktiveringen. Bäst är att köra keyupdatetool på en OEM-installation innan windows aktiverats. Det är så jag brukar göra iaf.
 9. För att kunna använda ett OEM-nummer behöver du en installationsskiva från samma tillverkare. Dvs, du måste tex ha en OEM DELL-skiva för att kunna installera med licensnummer för DELL. Enklare är då att installera med en annan nyckel först och sedan uppdatera licensen med http://www.microsoft.com/genuine/selfhelp/XPPkuinst.aspx?displaylang=sv&sGuid=bddc11c7-37b0-4f12-8d6a-dc4566e8a47e KeyUpdateTool från Microsoft. Ibland kan man behöva göra uppdateringsproceduren per telefon (men det instrueras i programmet). Om du har licenser på andra datorer kan du också flytta över licenser mha ovanstående program (då får man oftast prata med en telefonist där man ska säga att windows bara är installerat på EN dator och att man gjort en ominstallation .
 10. Ja, det enklaste sättet är väl att ändra action till nån sorts redirect.php som innehåller typ: <?php $data = $_POST['data']; //insert code to save data to database header("Location: http://länktillsidamedformuläret'] ?> Grejen är du inte får ha nån echo eller nåt annat som spottar ut text före header, för header måste komma först. Men det kommer du få felmeddelande om ifall du skulle göra fel. GET behöver du inte göra nåt med, det sköter sig självt av webbläsaren.
 11. Gör en post/redirect/get: http://en.wikipedia.org/wiki/Post/Redirect/Get Dvs ta emot $_POST['innehåll'] innan nån html skickats ut spara där det ska sparas, och gör sedan en redirect: header("Location: http://sammasida.com/sammaurl']
 12. Så sent som igår mixtrade jag med att stream över spotify genom Shoutcast till min nokiatelefon. Funkade strålande när jag väl fick det att funka. För det behövs: * Shoutcast dnas (servern som streamar ut det hela) * WinAmp - skickas ljudet till dnas * Shoutcast dsp - plugin till winamp som står för ljudskickandet Det hela fungerade ganska så rakt av, kolla (eller ändra) lösenordet i sc_serv.ini och skriv in detta i Winamps shoutcast plugin. Sedan ställ in ljudkortets mixer att skicka Stereo mix (eller liknande). Alltså, Squeezebox ska väl också ha stöd för shoutcast, så det borde funka.
×
×
 • Skapa nytt...