Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

esd

Medlem
 • Antal inlägg

  2 239
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  4

esd vann dagen: 22 oktober 2014

esd hade det mest gillade innehållet!

Om esd

 • Medlemstitel
  Veteran

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  GÖTEBORG
 1. Något Windows Live Mail 2012 är jag inte medveten om att det finns. Windows Live Mail slutade utvecklas för att bra tag sen nu, dock kan du fortfarande få tag på den senaste versionen: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/essentials Skulle nog rekommendera att du går över till mail appen i Windows 10 eller Thunderbird vilket är två program som fortfarande utvecklas och supportas.
 2. Någon som vet vad skillnaden är mellan dessa två blu-ray spelare/brännare från Asus? http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/181542-asus_blu-ray_rewriter_internal_sata_16x_bw-16d1ht-blk-b http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/181540-asus_blu-ray_rewriter_internal_sata_16x_bw-16d1ht-blk-g&atcl=external:ref Jag kan inte hitta några betydande skillander mellan dom annat än priset.
 3. Meta keywords bryr sig sökmotorer i princip inte om längre. Men om du vill använda det har jag för mig du kan lägga till det som metadata i t.ex. blogginlägg i Wordpress, annars borde det finnas något tillägg som kan hantera det.
 4. Du måste inte ha internet men jag rekommenderar att du har det under installationen. DVD:n borde sitta i under hela installationen, även när datorn startas om.
 5. Var lite fel ordval av mig. Kalibreringen lagras såklart på hårddisken och sen läses in vid uppstart men de ändringar som kalibreringen har gjort görs i grafikkortet istället för direkt i skärmen. Svårt att säga om det blev bättre eller sämre resultat, ungefär samma skulle jag säga men kan inte göra en sida-vid-sida jämförelse. Skulle rekommendera Colormunki Display. Fungerade förmodligen inte med min skärm eftersom den har rätt många år på nacken nu men borde inte vara några problem med nyare skärmar. Men andra skärm är mycket nyare och den hade inga problem att göra kalibreringen direkt i skärmen.
 6. Tack för ditt svar! Det fanns faktiskt en inställning i Colormunki display programmet där man kunde stänga av att kalibreringen ska lagras i skärmen så den då istället lagras i grafikkortet vilket gjorde att allting fungerar mycket bättre.
 7. Om jag ändrar i skärmen själv sparas det. Vilket är rätt konstigt att det sparas om jag gör det men inte när kalibratorn gör det. Problemet med det är att kalibratorn ska dynamiskt uppdatera skärmens ljusstyrka efter ljusförhållandena i rummet vilket inte skulle fungera om jag själv ställer in ljusstyrkan i skärmen.
 8. Har precis köpt skärmkalibratorn Colormunki display och den fungerar utmärkt för att kalibrera min skärm vilket är en Samsung Syncmaster F2380. Problemet är att skärmkalibratorn försöker spara vissa inställningar i själva skärmen. Kan se att den försöker spara inställningar för kontrast och ljusstyrka direkt i skärmen. Det fungerar också, problemet är när jag stänger av skärmen så glömmer den av dessa inställningar så när jag startar skärmen igen är den inte längre kalibrerad, vilket är mycket irriterande. Enda sättet att få tillbaka kalibreringen är att köra hela kalibreringsprocessen igen vilket inte är hållbart. Är det någon annan som har hört talas om det här problemet där skärmen inte vill komma ihåg inställningarna efter att man har stängt av den?
 9. En annan lösning kan vara att skaffa en bättre router och koppla in den till com hem routern och köra trådlöst på den istället. Bara du då inte glömmer att stänga av det trådlösa på com hem rouutern. Dom routrarna man får med sitt abonnemang är aldrig bra. 20Mhz är inte vad jag menar, du är bredden på kanalen. Du ska kunna välja vilken kanal du vill använda, som du säger står den på automatic vilket oftast är ett av valen. Jag skulle inte välja det utan jag skulle sätta den på 1 eller 11 om du inte kan mäta omgivningen och se vad alla andra använder. Kan vara ide att välja en kanal, testa och se resultatet och sen välja en annan kanal. Men de enda riktiga valen du har är 1, 6 eller 11 även om det finns fler att välja på. Jag skulle välja att köra på enbart G eller N, vilket du ska välja beror på vad dina andra enheter stöder. Alla borde stöda G och troligtvis stöder de också N men det är lite osäkrare.
 10. Om du ställer två routrar bredvid varandra som använder samma kanel kommer de störa ut varandra och hastigheten blir nästan obefintlig. Jag skulle börja med att försöka förbättra det trådlösa nätverket genom att göra dessa saker: Se om du kan placera routern bättre. Den borde stå rätt öppet och inte när en vägg. Om det går flytta den så att den står så centralt i huset som möjligt Undersök vilken trådlös kanal du borde använda. Om du kör 2,4 Ghz har du 3 kanaler att välja på, 1, 6 eller 11. Du kan använda ett program som Insssider för att se vilka kanaler alla andra i området använder. När du vet vilken kanal som är populärast välj den minst populära. Troligtvis kommer kanal 6 vara mest använd eftersom den ofta används som standard. Kolla upp vilken trådlös standard du använder. Oftast kan man välja att köra blandläge med G och N för högsta kompabilitet men jag skulle rekommendera att välja en standard och köra på den. G standarden brukar oftast ha längre räckvidd än N men är väldigt mycket långsammare än N. Hade också problem med dålig trådlös prestanda och löste det genom att ha en trådlös router i varje rum där jag har enheter som kan koppla in med kabel. Alltså jag har en trådlös basrouter och sen sätter jag upp en exakt likadan trådlös router i en trådlösbrygga med basroutern i t.ex. vardagsrummet. Sen kopplar jag in Xboxen med en nätverkskabel till routern i vardagsrummet. Om du gör det med alla enheter som har en nätverksport kan du avlasta det trådlösa nätverket och ta bort en hel del RF störningar. Man får också väldigt mycket bättre througput när man kör med en trådlösbrygga. Dock kräver den lösningen en hel del trixande. Jag använder ett antal Linksys E900 routrar som jag har installerat DD-WRT på. Den firmware som följer med är långt ifrån tillräckligt bra för att man ska kunna göra det här med bra prestanda.
 11. esd

  Mobilbank

  Det finns ingen Swedbank app för Windows Phone, vet dock inte hur bra deras mobilsida fungerar men borde funka lika bra som på vilken annan plattform som helst. Dock finns det en mobil bank id app för Windows Phone som fungerar fint.
 12. Om du klickar där kommer ditt lokala konto på datorn kopplas från ditt Microsoft konto.
 13. Du ska inte ha någon lagringshårddisk och DVD-läsare? Även om just denna build går in på under 550W så känns 550W PSU kanske lite för klent för framtiden skulle jag säga. Som chassi skulle jag välja Corsair Obsidian 550D, har ett själv och är jätte nöjd.
 14. Har du sparat ner hashen av lösenordet i databasen? Sen n är användaren loggar in får du hasha lösenordet igen och jämföra den hashen med vad som finns i databasen och om de matchar kan användaren loggas in. Funkar inte det?
×
×
 • Skapa nytt...