Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Zark

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Den verkar inte vara skriven som ett JavaScript eftersom om man klickar på nästa/föregående månad så laddas hela sidan om. Annars har jag hittat den här som innehåller många konfigureringsmöjligheter: http://www.dynarch.com/projects/calendar/ Med den här kalendern kan man disabla dagar som inte innehåller något data. Nackdelen med det är att jag bara har ett fåtal dagar som jag vill ha enablade. Visserligen kan man sätta mellan vilka datum som kalendern skall vara enablad men eftersom mitt första enablade datum är några år tillbaka och det senaste enablade är i år så måste jag skicka in en väldigt stor array till kalendern för att disabla de andra dagarna där emellan.
 2. Den var intressant men vilket jag inte nämnde är att den kalender jag vill ha inte skall vara större än en vanlig "data-picker" eftersom jag antingen har data för en dag eller inte.
 3. Hej Jag är på jakt efter en javascript-kalender som jag kan fylla i för vilka dagar det finns "data" och användaren skall sedan kunna klicka på de dagarna och få fram resultat. De dagar som det inte finns något data för skall inte vara klickbara. De tillgängliga dagarna kan jag antingen hämta med PHP medan sidan laddar och sedan leverera till kalendern som en variabel eller så kan jag hämta dagarna med AJAX efter att sidan laddats. Jag använder inte jQuery eller annat ramverk. Har ni några tips? Obs, jag är inte ute efter en date-picker. En sådan har jag redan hittat som jag gillar. Den här: http://www.tarrget.info/calendar/scw.htm /Zark
 4. Du kan använda den här funktionen för att hämta sidan (Det är inte jag som skrivit den men jag har använt den så jag vet att den fungerar): function get_data($url) { $ch = curl_init(); $timeout = 5; curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$url); curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1); curl_setopt($ch,CURLOPT_CONNECTTIMEOUT,$timeout); $data = curl_exec($ch); curl_close($ch); return $data; } Funktionen kan anropas så här: $content = get_data('http://www.idg.se'); $content innehåller därefter HTML-koden som www.idg.se spottat ur sig. Efter det får du parsa $content Hur den parsningen skall gå får du lista ut genom att se vad som det finns för specifik HTML-kod i närheten av det du vill spara undan. Förhoppningsvis finns det någon unik kod/tag i närheten av tabellen som du kan leta efter.
 5. @/randis: Ditt förslag med arrayer är riktigt intressant! @Jabs: En anledning till att använda filer är att det blir lättare för andra att granska och ändra i filerna.
 6. @md7dani: Ja, jo, jag kommer garanterat ha flaggor eller liknande för att låta användarna välja språk. Att göra en sida per språk är inte att tänka på eftersom det skulle leda till ett helvete om jag skulle behöva kopiera buggfixar mellan de olika filerna. @Jabs: Att lägga texterna i en databas är naturligtvis en lösning men det hur jag hanterar något sådant, dvs vilket metod använder jag? Jag har funderat på att använda en php-fil per språk som innehåller variabler med strängar för respektive språk. När sidorna laddar kollar man den valda $_GET-variabeln i URL'n för valt språk och/eller så håller man koll på det valda språket med cookies. Därefter laddar man respektive språkfil. Exempel på en engelsk respektive svensk språkfil: txt_en.php: $txt_velcome = "Welcome to this webpage"; txt_sv.php: $txt_velcome = "Välkommen till denna websida"; Är det en bra lösning?
 7. Hej Jag är ganska ny på PHP och har bara jobbat med mindre web-projekt som hittills antingen varit på svenska eller engelska. Nu har jag börjat med ett projekt som skall stödja både svenska och engelska (kanske fler språk). Jag har då noterat att man skvätter ut en massa småtexter här och där på sidorna och för varje lite text måste man ta hänsyn till vilket språk som skall skrivas ut. Hur hanterar man bästa alla dessa småtexter (även större texter)?
 8. Att velas försökte smyga in "reklam" var kanske inte så snyggt men att han svarade i tråden var bra eftersom jag just sökte efter "free web hotel" (utan dubbel-fnuttar) på Google och då dök den här tråden upp som första resultat
 9. Verkar lite overkill för mitt behov men tack för tipset! Anledningen till att jag vill ha den dold är att den skall spela upp ett ljud när man gör mouseover på en bild på sidan och på så vis kringgå problemet med att Firefox inte kan spela upp ljudfiler utan att använda Quicktime-pluginet. (Jag har inbillat mig att fler använder Flash än Quicktime)
 10. Hej Jag behöver en liten ljudspelare gjord i flash som jag kan bädda in (dold) på en websida. Kraven jag har är att den är liten, att det går att ställa in sökvägen till filen som jag tänker spela upp, klarar wav eller MP3 och att den går att kontrollera via javascript (mouse over). Någon som känner till en sådan? Mvh, Zark
 11. Det var det jag misstänkte, (att det inte skulle gå). Tack för svaret!
 12. Jag är ganska grön på php så det här är kanske väldigt lätt men går det att från lite php-kod i headern inkludera en fil i en div-tag när div-taggen ligger i bodyn på dokumentet? <head> <?php if ($variableln == True ) { //Inkludera filen ABC.htm i div "main" } else { //Inkludera filen 123.htm i div "main" } ?> </head> <body> <div id="head1" style="position:absolute; left:10px; top:10px; width: 384px; height: 70px"> <img src="bild.png" width="382" height="70" /> </div> <div id="main" style="position:absolute; left:135px; top:100px; width: 600px; height: 400px"> </div> </body> Cheers, Zark [inlägget ändrat 2009-03-30 18:43:24 av Zark]
×
×
 • Skapa nytt...