Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aja

Medlem
 • Antal inlägg

  594
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Aja vann dagen: 24 september 2018

Aja hade det mest gillade innehållet!

Om Aja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-08-21

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  STOCKHOLM
 1. Jag har nu kollat i fem webbläsare samt en Windowsapp som heter Speedtest. Jag har haft kabel mellan dator och router. Resultat: · Google Chrome usel uppladdningshastighet · Edge usel uppladdningshastighet · Firefox god uppladdningshastighet · Vivaldi god uppladdningshastighet · Internet Explorer (som jag pensionerat) okay uppladdningshastighet. · Speedtest god uppladdningshastighet. Till vardags använder jag Google Chrome och Edge. Firefox använder jag om något krånglar och där sparar jag aldrig några lösenord. I Google Chrome och i viss mån i Edge har jag ställt in så att flera flikar öppnar sig när jag öppnar webbläsaren. Jag har även sparat lösenord. Har nu gjort ett test där jag stängde samtliga flikar i Google Chrome och körde bredbandskollen och det blev ändå usel uppladdningshastighet. Jag har även rensat historik och cacheminne och testat att inaktivera samtliga tillägg utan förbättring. Har dock flera hundra bokmärken i Chrome men få i Edge. Före detta experiment kunde jag inte ana att skillnaden skulle vara så stor mellan olika webbläsare, men det stämmer ju också med att uppladdningshastigheten i mobilen och surfplattan är god.
 2. Jag använde kabel till laptoppen också. Nu tror jag dock efter mycket sökande att jag funnit boven i dramat. Jag körde bredbandskollen i Google Chrome men har nu även kört den i Firefox och då verkar det funka perfekt. Jag håller just nu på att försöka utforska vad i Google Chrome som hindrar uppladdningen.
 3. Sedan jag skrev inlägget, som rörde problem med min stationära dator, har jag nu också kollat med min laptop. Till den har jag kopplat en helt annat nätverkskabel från routern och får i stort sett samma usla uppladdningshastighet så det bör inte bero på kabelfel. Jag har Windows 10 i båda datorerna och det kan knappast vara ett Windows 10-problem i den båda. Det mystiska är att både androidplattan och androidmobilen har bra hastigheter både ner och upp. Nästa steg är kanske att kolla hur det ser ut hos grannarna i bostadsrättsföreningen.
 4. Jag har en dator, en surfplatta och en mobil kopplade till samma Linksys router. Mobilen och surfplattan ger en hastighet av cirka 95 mbit/sek både upp och ner. När datorn är kopplad trådlöst till routern är nedladdningshastigheten ca 95 mbit/sek medan uppladdningshastigheten är 9,25 mbit/sek och ännu sämre blir det när jag kopplar datorn via kabel till routern. Då är nedladdningshastigheten fortfarande ca 95 mbit/sek medan uppladdningshastigheten endast är 1.74 mbit/sek. Hur kan det komma sig att uppladdninghastigheten är så usel från datorn t.o.m. uslast när jag använder kabel? Finns det någon inställning i datorn som kan förbättra detta? Routern är omstartad flera gånger.
 5. Jag aktiverade 2-stegsverifiering av mitt gmail-konto och det fungerade bra i mobilen och surfplattan och såvitt jag förstår även i Windows email-app. Men jag är lite konservativ och använder fortfarande Office Outlook i datorn och det programmet vägrade att ta hem mina gmail efter 2-stegsverifieringen. Jag har tidigare haft liknande problem när jag i mejl från Google stimulerats att klicka på "Säkra appar" eller något liknande och då har det inte heller fungerat att ta hem gmail till Office Outlookprogrammet. Det är uppenbart att Google inte anser att Microsofts Officepaket är säkert!!! Förmodligen är det därför som 2-stegsverifieringen inte fungerar i Office-Outlook. Finns det någon som fått 2-stegsverifiering tillsammans med Office Outlook att fungera?
 6. Aja

  Mobilabonnemang

  Jo, jag vet att man ideligen möts av argument som saknar sanningshalt när man är konsument.
 7. Aja

  Mobilabonnemang

  Ett annat argument Tele2-killen hade var att Tele2 har support, men det finns inte när det gäller billighetsabonnemangen.
 8. Aja

  Mobilabonnemang

  Äldre personer som vill ha larm kanske inte kan få det om GSM inte funkar???
 9. Aja

  Mobilabonnemang

  Då kanske det är sant som Tele2 sa: Att t.ex. Hallon inte har GSM och därför skulle vara en klart sämre variant än Tele2:s standardabonnemang som kostar betydligt mer.
 10. Aja

  Mobilabonnemang

  God idé! /Gunilla
 11. Aja

  Mobilabonnemang

  Täckningskartorna är inte alltid rättvisande. Där jag bor ska det vara god täckning enligt dessa kartor men ändå kan man tvingas gå upp på ett berg för att använda mobilen. Jag antar att det bästa är att lösa ett billighetsabonnemang och testa och därefter avbeställa om det inte funkar tillfredsställande.
 12. Aja

  Mobilabonnemang

  De stora leverantörerna av mobilabonnemang har lågprisvarianter. De använder moderbolagens mobilnät. Men erbjuder de 3G, 4G och GSM? Moderbolag Lågprisvariant Använder mobilnät Telia Halebop Telia Tele2 Comviq Tele2, Telenor Telenor Vimla, My Beat Telenor, Tele2 Tre (3) Hallon Tre Jag antar att det är 4G som ger bäst uppkoppling och vad jag förstår har lågprisvarianterna även 4G. Men när jag diskuterade med en person från Tele2 var deras motivering att använda Tele2 abonnemang att lågprisvarianterna inte har GSM. Används fortfarande GSM? Såvitt jag förstå fungerar alla abonnemang bra i tätbebyggt område, men hur är det på landet där mottagningsförhållandena inte är lika goda? Undrar Gunilla
 13. Aja

  LÖST Bluetooth-anslutning

  Tack, nu har jag utforskat högtalaren närmare och upptäckt att man måste trycka två gånger på en av knapparna så nu funkar det.
 14. Jag har en bluetooth-högtalare Libratone T00. När den var ny för ett par år sedan anslöt jag den till en surfplatta Samsung Galaxy Tab S. Den fungerar fortfarande med denna surfplatta. Nu har jag försökt att koppla ihop den med tre olika mobiler - (Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy S9, Doro 8035). Jag har aktiverat bluetooth på dessa mobiler men ingen av dem hittar Libratone. Den dyker inte upp som tillgänglig enhet. Kan det vara någon androidinställning som förhindrar detta. Tacksam för tips på hur jag ska få denna högtalare att funka även på mobilerna.
 15. Nu har jag hittat en lösning på följande länk: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-outlook_mail-winpc/e-mail-sent-from-win-10-mail-app-appears-in-the/fdd0d9f3-a156-4d89-a0b4-63afd5a4580a Den fungerar om man har IMAP-konto i Windows E-postapp - då får man fram skickade mejl - men inte om man har POP-konto: "You can't see the Sent folder with POP and you can't save sent messages on the server with POP/SMTP. I think it's good that gmail saves them on the server even with POP. You'll always have a copy of what you send from the mail client on the client as well as the server."
×