Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aja

Medlem
 • Antal inlägg

  619
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Aja vann dagen: 24 september 2018

Aja hade det mest gillade innehållet!

Om Aja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-08-21

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  STOCKHOLM
 1. Aja

  Google Kalender

  Tack för svar. Det ska jag överväga att göra. Om det är CM OS-batteriet som är slut så borde väl inte korrekt datum och tid visas i aktivitetslisten - vilket det gör?!
 2. Aja

  Google Kalender

  Jag är en flitig användare av Google kalender sedan många år. Nu har plötsligt det hänt att när jag klickar in mig i kalendern på dagens datum för att skapa en händelse så kommer det upp en ruta som är förinställd på 24 december 2015 och inte dagens datum. Jag måste ändra datum och klockslag varje gång i stället för att den tid jag markerar i kalendern automatiskt kommer upp. Jag har letat runt i inställningarna men kan inte hitta var och hur jag ska kunna ändra på detta. Tacksam för tips.
 3. Nu har jag kollat en biblioteksbok i Aldiko och där visas inte heller bilder. Då bör det inte vara ett problem med min epub-fil, vilket känns bra. Hoppas få lösningen via Aldiko support.
 4. Jag har nu fått Bluefire Reader att funka och bilderna i min fil syns där - efter att jag installerade Adobe ID som inte borde behövas för en epub-fil jag har skapat själv. Däremot får jag fortfarande inga bilder i Aldiko. Jag har hittat en epostadress till Aldiko support. förhoppningsvis kommer jag att få något tips där.
 5. Jag ska testa genom att låna hem en biblioteksbok och kolla.
 6. Jag har skapat en epub-fil som validerar utan några problem (validator.idpf.org). När jag tittar på epub-filen i BluefireReader i en iPad så ser allt okay ut, men när jag försöker öppna den i BlueFire Reader på androidplattan (Samsung Galaxy Tab S4) så stängs Bluefire Reader. När jag öppnar den i Aldiko så kommer bilderna inte fram, i övrigt ser allt okay ut. Men när jag öppnar den i Google Play Böcker så fungerar det som det ska, bilderna kommer fram. Vad kan problemen med Bluefire Reader och Aldiko tänkas bero på?
 7. Aja

  IMAP-konto

  Tack, jag testar ditt förslag.
 8. Aja

  IMAP-konto

  Det som står i detta inlägg förstår jag, men inte hur mejl arkiveras i en ost-fil och hur jag om så önskas kommer åt dem där.
 9. Aja

  IMAP-konto

  Det finns en Arkiv-mapp på servern som jag inte själv skapat och som inte synkroniseras. Att arkivera i den mappen belastar ju servern. Vid POP-konto kan man själv bestämma i vilken datafil meddelanden ska sparas lokalt. Hur går jag lämpligen tillväga för att t.ex. överföra Arkiv-mappen till datorns hårddisk? Jag förstår nog inte riktigt hur lokala mappar används vid IMAP-konto.
 10. Aja

  IMAP-konto

  Jag har båda apparna aktiva i övergången för att jämföra dem innan jag avinstallerar den ena. Samsungappen vet jag inte ens om jag kan ta bort men jag kan ta bort de konton som finns där om jag bestämmer mig för att gå vidare med Outlook. Bortsett från aviseringen, som kanske kan bero på att båda är aktiva, så verkar de fungera ganska lika.
 11. Aja

  IMAP-konto

  Hur gör ni som enbart använder IMAP när det blir fullt på servern? Jag antar att man utan problem kan tömma papperskorgen och spam-mappen, men om man tar bort övriga mejl så försvinner de väl överallt? Det finns en mapp Arkiv - hur fungerar den? Jag har nu ställt in aviseringar för Outlook-appen på precis samma sätt som det är inställt i Samsung-appen men det kommer bara aviseringar till Samsung-appen.
 12. Aja

  IMAP-konto

  Jo, jag förstod det. Tack igen för tipset!
 13. Aja

  IMAP-konto

  Jag har inget minne av att det fanns någonstans jag skulle välja mellan att tillåt eller inte vid installationen av e-postadressen och jag kan inte heller hitta någonstans i Outlook-appens inställningar där jag skulle kunna ändra detta. Nu har jag hittat en intressant inställning, inte inuti Outlook-appen inställningar utan i själva plattans inställningar, så nu bör det funka. Tack för tipset! Gunilla
 14. Aja

  IMAP-konto

  Tack för tipset om Widget. Jag har installerat den och ska nu testa den också. Övriga inställningar som beskrivs har jag gått igenom många gånger. Jag har haft Samsungs mejlapp sedan den första androidplattan kom till Sverige för många år sedan och har varit rätt nöjd med den. Den är inställd så den plingar till när det kommer ett mejl och jag kan se det nya mejlet på låsskärmen. Det dyker också upp en siffra över hur många nya mejl som kommit på mejl-ikonen på startsidan. Detta har jag inte lyckats få att fungera i Outlook-appen. Jag får ingen hint om att det kommit ett mejl. Dessa dyker upp först när jag öppnar Outlook-appen. Jag ska testa ett tag till men det lutar åt att jag går tillbaka till Samsung-appen. Jag har nu IMAP i en av mina datorer och ska i morgon installera IMAP även i min stationära dator och testa att köra enbart IMAP ett tag. Nackdelen med att endast har IMAP är vad jag förstår att servern kan bli "överfull" om jag inte går in där och i första hand tömmer spamkorg och papperskorg. Stort tack för alla välvilliga förklaringar och råd denna påskhelg i min strävan att effektivisera e-posthanteringen. Gunilla
 15. Aja

  IMAP-konto

  Det verkar inte som om mailen aviseras i Outlook-appen på samma sätt som de gjorde i Samsungs e-postapp - fast jag har ställt in Aviseringar. Först när jag öppnar Outlook-appen så får jag hem mailen. Via Samsung-appen kunde jag se även på låsskärmen vilka mejl jag fått.
×