Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aja

Medlem
 • Antal inlägg

  570
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Aja vann dagen: 10 december 2017

Aja hade det mest gillade innehållet!

Om Aja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-08-21

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  STOCKHOLM
 1. Hej Cecilia, Jag har gått igenom alla dina länkar och ser att jag inte är ensam om detta problem. Det förekommer en del tips, men inget verkar hjälpa. Möjligen kan avinstallation av uppdateringar lösa problemet, men då är det väl strax tillbaka igen.
 2. Tack Cecilia, det ser ju enklare ut men jag fastnade på följande: Step 1: click start>right click on program in start menu>properties>shortcut tab>change icon>browse (navigate to exe for this program)>select exe file>open>select appropriate icon from options shown.>ok>ok>if you get a message saying only an administrator can do this, click continue to apply the change. Om jag högerklickar på Edge i Startmenyn får jag inte fram några Egenskaper>... Det jag får fram är Appinställningar och där finns möjlighet att reparera alt. återställa, men inget av detta avhjälper problemet.
 3. Tack, jag spar denna information för ett eventuellt senare försök att åtgärda "problemet". Just nu vågar jag inte riskera att det händer något oväntat med datorn då jag är mitt inne i ett stort jobb. Så klart problemet går att kringgå på flera olika sätt. Jag tänkte att det kanske fanns något enkelt sätt att fixa detta. Att manipulera registret är jag inte särskilt pigg på.
 4. Jag har gjort så men problemet är inte att Edge inte går att fästa på Aktivitetslisten utan att det bara visas en tom ruta för Edge och Sticky notes utan att ikonerna för Edge och Sticky Notes finns på respektive ruta. Övriga program i aktivitetslisten visas som vanligt.
 5. I min dator med Windows 10 har plötsligt ikonen för Edge försvunnit från aktivitetsfältet. Programmet ligger kvar i aktivitetsfältet och går att starta därifrån men i stället för att Edge-ikonen syns bara ett tomt fält. Detsamma gäller Sticky notes. Jag har provat med att ta bort Edge från Aktivitetsfältet och lägga till det igen men får inte tillbaka ikonen. Detta har inte hänt i samband med vårens stora uppdatering utan långt senare. Någon som vet vad detta beror på?
 6. Aja

  Google Backup & Sync

  Hej! Jag har använt Google Drive i åratal och det har funkat utmärkt. Har nu installerat Google Backup och sync på datorn i vilket Google Drive ingår som jag förstår det. För att inte gå över 15GB-gränsen har jag inte bockat för att Bilder, Dokument och Dator ska synkas under min Laptop. Däremot har jag kryssat för att Google Drive ska synkroniseras. Men det sker inte någon synkronisering mellan Google Drive på nätet och i datorn. När jag klickar på säkerhetskopiera och synkronisera i aktivitetslisten så sätter det igång en synkronisering av tusentals filer, långt fler än de som finns i Google Drive. Jag fattar inte var dess filer hamnar för de finns inte i mappen laptop, inte heller i Google Drive. Google Drive funkar fortfarande utmärkt i mobilen och surfplattan där synkronisering sker som det ska, men inte till datorn. Filer jag jobbar med i datorn måste jag manuellt lägga till i Google drive online. Detta är verkligen irriterande! Tar tacksam emot tips på hur jag ska å ordning på Googles halvårsgamla nymodighet. Hälsningar Gunilla
 7. För kännedom kan jag meddela att energisparläget har fungerat i två dagar efter den senaste Win10-uppdateringen, men nu är det åter ur funktion. Det är ingen som helst skillnad på hur jag använder datorn de dagar det fungerar respektive inte fungerar. Detta är verkligen ett mysterium.
 8. Idag har jag uppdaterat Windows 10 med: Funktionsuppdatering för Windows 10, version 1709. Och efter detta funkar energisparläget. Jag antar att det lägger av om 3-4 dagar igen.
 9. Jag har följt din instruktion och listan är tom. Det står None. överallt.
 10. För kännedom kan jag meddela att energisparläget åter har slutat att fungera. Denna gång tog det ytterligare några dagar innan det gav upp men nu är jag tillbaka på gå igen.
 11. Jag tyckte jag gjorde det. Har du ändat bocken för rätt inlägg verkar förbockat.
 12. Ja det blir det. Jag letade efter hur jag gör det men hittade ingen bästa-lösning-knapp.
 13. Om du läser föregående inlägg så har jag nu efter ett klokt råd fått det att funka på ett mycket enkelt sätt.
 14. Tack, det verkar funka!!!!!! Fattar inte att jag inte upptäckt den möjligheten. Ingen annan av alla som givit mig goda råd tycks heller ha gjort det. Trevlig helg!
 15. Jag har gjort en nyinstallation av pop-konto och angivit samma pst-fil som för mitt huvudkonto och tagit bort vidaresändningen för gmail-adressen - men det fungerar inte nu heller. Så jag får återaktivera vidaresändningen. Det fungerar i alla fall så att jag får alla meddelanden/påminnelser från Google-kalender (som har gmail-adress) till min Inkorg för min vanliga e-postadress.
×