Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aja

Medlem
 • Antal inlägg

  577
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Aja vann dagen: 10 december 2017

Aja hade det mest gillade innehållet!

Om Aja

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1944-08-21

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  STOCKHOLM
 1. Aja

  Google Backup & Sync

  Jag minns faktiskt inte exakt hur det gick till. Tror det kom upp en ruta med länk där jag kunde fixa synkningen. Före dess hade jag i flera veckor letat efter hur det skulle gå till. Nu sker synkningen automatiskt vilket den hela tiden har gjort i min andra dator. Tyvärr kan jag inte ge mer precist besked om hur jag gjorde.
 2. Aja

  Google Backup & Sync

  Jag har sedan jag skrev detta lyckats synka Google Drive även med datorn.
 3. Aja

  Frigöra minne i (dold) E-disk

  Jag tror nu att jag har "löst" problemet genom att stänga av meddelanden från Utforskaren. Det finns 10% kvar i E-disken och det utrymmet verkar konstant och datorn fungerar för övrigt som den ska.
 4. Aja

  Frigöra minne i (dold) E-disk

  Tack, jag får experimentera vidare. Vad jag förstår är detta något som hänt i samband med uppdatering till Win 1803. Jag har nu hittat flera länkar på nätet där man beskriver samma problem - utan att ha hittat en lösning som funkar.
 5. Aja

  Frigöra minne i (dold) E-disk

  Aha! När jag kommer in i Diskhantering och vill öka volymen ska jag enligt anvisningarna högerklicka på "Standardvolymen" och därefter på "Öka volym". Om jag högerklickar på C får jag upp en meny men där är Utöka volym inte tillgänglig. Högerklick på E - där problemet finns - ger ingen meny alls. Det ska gå att göra detta även via kommandotolken men det känner jag mig inte helt bekväm med att göra.
 6. Aja

  Frigöra minne i (dold) E-disk

  Tack för tipset. Det låter som en rimlig lösning. MEN något som heter diskhantering kan jag inte hitta. Däremot finns det en länk Hantera lagringsutrymmen under Inställningar>lagring. När jag klickar på skapa en lagringspool får jag veta att det inte finns några tillgängliga enheter som kan användas för lagringsutrymmen. Hur utökar jag diskutrymmet i E?
 7. Hej! Jag har fått i uppgift att fixa en grannes dator, en Lenovo laptop (Maskintyp 80EW01AKMD) som ger ifrån sig en varning om att diskutrymmet på lokal disk (E:) snart är slut. I utforskaren hittar jag ingen disk E. I Windows 10 Inställningar>System>Lagring finns en E-disk med 450MB med 44,2MB fritt utrymme. Det är den som ger ifrån sig varningen. Jag har klickat på "Frigör utrymme nu" och frigjort det som går att frigöra, men det verkar endast påverka C-disken. När jag klickar på lokal disk (E:) får jag veta att 15,3 MB utgörs av systemfiler och 390MB av "Annat" !? Vad är detta Annat och hur kan jag rensa filer i denna E-disk? Tacksam för tips! Gunilla
 8. Hej Cecilia, Jag har gått igenom alla dina länkar och ser att jag inte är ensam om detta problem. Det förekommer en del tips, men inget verkar hjälpa. Möjligen kan avinstallation av uppdateringar lösa problemet, men då är det väl strax tillbaka igen.
 9. Tack Cecilia, det ser ju enklare ut men jag fastnade på följande: Step 1: click start>right click on program in start menu>properties>shortcut tab>change icon>browse (navigate to exe for this program)>select exe file>open>select appropriate icon from options shown.>ok>ok>if you get a message saying only an administrator can do this, click continue to apply the change. Om jag högerklickar på Edge i Startmenyn får jag inte fram några Egenskaper>... Det jag får fram är Appinställningar och där finns möjlighet att reparera alt. återställa, men inget av detta avhjälper problemet.
 10. Tack, jag spar denna information för ett eventuellt senare försök att åtgärda "problemet". Just nu vågar jag inte riskera att det händer något oväntat med datorn då jag är mitt inne i ett stort jobb. Så klart problemet går att kringgå på flera olika sätt. Jag tänkte att det kanske fanns något enkelt sätt att fixa detta. Att manipulera registret är jag inte särskilt pigg på.
 11. Jag har gjort så men problemet är inte att Edge inte går att fästa på Aktivitetslisten utan att det bara visas en tom ruta för Edge och Sticky notes utan att ikonerna för Edge och Sticky Notes finns på respektive ruta. Övriga program i aktivitetslisten visas som vanligt.
 12. I min dator med Windows 10 har plötsligt ikonen för Edge försvunnit från aktivitetsfältet. Programmet ligger kvar i aktivitetsfältet och går att starta därifrån men i stället för att Edge-ikonen syns bara ett tomt fält. Detsamma gäller Sticky notes. Jag har provat med att ta bort Edge från Aktivitetsfältet och lägga till det igen men får inte tillbaka ikonen. Detta har inte hänt i samband med vårens stora uppdatering utan långt senare. Någon som vet vad detta beror på?
 13. Aja

  Google Backup & Sync

  Hej! Jag har använt Google Drive i åratal och det har funkat utmärkt. Har nu installerat Google Backup och sync på datorn i vilket Google Drive ingår som jag förstår det. För att inte gå över 15GB-gränsen har jag inte bockat för att Bilder, Dokument och Dator ska synkas under min Laptop. Däremot har jag kryssat för att Google Drive ska synkroniseras. Men det sker inte någon synkronisering mellan Google Drive på nätet och i datorn. När jag klickar på säkerhetskopiera och synkronisera i aktivitetslisten så sätter det igång en synkronisering av tusentals filer, långt fler än de som finns i Google Drive. Jag fattar inte var dess filer hamnar för de finns inte i mappen laptop, inte heller i Google Drive. Google Drive funkar fortfarande utmärkt i mobilen och surfplattan där synkronisering sker som det ska, men inte till datorn. Filer jag jobbar med i datorn måste jag manuellt lägga till i Google drive online. Detta är verkligen irriterande! Tar tacksam emot tips på hur jag ska å ordning på Googles halvårsgamla nymodighet. Hälsningar Gunilla
 14. För kännedom kan jag meddela att energisparläget har fungerat i två dagar efter den senaste Win10-uppdateringen, men nu är det åter ur funktion. Det är ingen som helst skillnad på hur jag använder datorn de dagar det fungerar respektive inte fungerar. Detta är verkligen ett mysterium.
 15. Idag har jag uppdaterat Windows 10 med: Funktionsuppdatering för Windows 10, version 1709. Och efter detta funkar energisparläget. Jag antar att det lägger av om 3-4 dagar igen.
×