Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ventur

Medlem
 • Antal inlägg

  166
 • Gick med

 • Senaste besök

Om ventur

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Du kan ju gå in i ditt inlägg via - redigera - och radera texten.
 2. Då är ju frågan vad vi kan göra åt det? Sluta köpa USB-minnen och externa hårddiskar i Sverige? Tyvärr drabbar det handeln. En verkningsfull protestaktion? Javisst! Men hur kan man göra det för att den direkt och utan urskiljning skall slå mot Copyswede?
 3. Systemåterställningspunkt; (sitter på en XP-dator just nu, men det bör vara ungefär som följer nedan) Start > tillbehör > systemverktyg > systemåterställning > skapa en återställningspunkt > nästa > ange vad återställningspunkten skall kallas tex "Dator OK", nästa, sen är det klart. Systemåterställning i Ccleaner; ja, du kan ta bort återställningspunkter, vilket frigör diskutrymme. Var dock försiktig och spara minst de fem senaste ifall du vill gå tillbaka och återställa av någon anledning. Använd aldrig "Säkerhetsrensning" om du inte är absolut säker på vad du gör.
 4. @ Emilemil; Skapa en återställningspunkt på datorn och radera filerna. Det är en smidig försäkring att skapa en återställningspunkt innan man installerar eller avinstallerar något på datorn.
 5. Här kommer två förslag som brukar funka; 1. Ställ in fönstret i den storlek du vill att det skall öppna sig i nästa gång. Håll ner Ctrl-tangenten och stäng fönstret med krysset uppe till höger. 2. Högerklicka på programmet i statmenyn > Egenskaper > välj vad du vill att fönstret skall starta i, normalt, maximerat eller minimerat.
 6. Det var en lektion som heter duga, mbgtmari! Tack.
 7. En fullständig installation gör datorn helt ren. En anpassad installation däremot "byter ut" ditt Vista mot W7 och lämnar kvar filer och drivrutiner som det var innan. OBS! Ta backup på allt viktigt innan du börjar, för säkerhets skull! Gör datorn så ren som möjligt innan du startar, använd tex PC Decrapifier för att ta bort det som var förinstallerat när du köpte datorn och som du inte vill ha kvar. Kör Upgrade Advisor. Skriv ut råden och anvisningarna från Microsoft så du har dem tillgängliga under hela processen. Kör!
 8. I bägge fallen, "uppdatering" och "uppgradering", så sätter du i skivan du köpt och studerar noga anvisningarna och valen du får (tex 64-bitars/32-bitars). I slutändan skiljer sig inte de olika alternativen av operativsystemet åt. Kör gärna Microsoft Upgrade Advisor innan. Surfa runt lite på olika forum och läs trådar om W7 så får du en hel del tips. Min erfarenhet är att det är enkelt och smidigt att utföra operationen. Lycka till!
 9. Anjuna Moon, jag respekterar naturligtvis dina åsikter även om jag personligen tycker att du har fel. Om inget annat blev det ju en debatt här i tråden!
 10. I en demokrati, vare sig man röstar eller inte, måste man acceptera att andra människor har en avvikande åsikt från ens egen utan att bli förnärmad eller anse sig förolämpad. Vårt lands frihet och demokrati förtjänar att alla gör sin plikt och röstar!
 11. Ok, motsatsen till demokrati kan väl närmast beskrivas anarki, eller hur? Om ingen röstade i demokratiska val skulle den starkaste ta makten oavsett vad det stora flertalet tycker. Kanske tom med vapenmakt. Att rösta i demokratiska val är en grundförutsättning för fred och frihet. Motsatsförhållanden kan ses på ganska många ställen runt om i världen. De där 10-20 procenten som skulle slippa göra sig besväret att gå till en vallokal, vem skulle bestämma vilka det skulle vara? Om ingen bestämde det så kanske det istället skulle röra sig om 80-90 procent. Resonemanget faller på sin egen orimlighet. Nej, gå och rösta och var stolta över att vi lever i ett land där vi har förmånen att få lov och kunna göra det!
 12. För att återgå till utgångsfrågan; det enklaste är att lyfta häcken och ta sig till en vallokal eller en lokal för förtidsröstning och rösta blankt. Då har man med tydlighet visat att man inte är nöjd med de alternativ som finns. I en demokrati är det allas förbannade skyldighet att rösta om man är berättigad till det. Påverka gör man genom att arbeta och agitera politiskt. Lycka till och må bästa parti vinna!
 13. Då är det viktigt att huvudmoderatorn visar prov på stort omdöme och inte lägger sig i poänggivningen. Speciellt inte genom att brevledes klandra medlemmar i forumet. Jag är inte den ende som råkat ut för det.
 14. I quote: "Administratörer för Smart kan se exakt vem som ger vem poäng och för vilka inlägg, och de första dagarna fanns det sådana som gav sig själva poäng men det har naturligtvis upphört när den inställningen ändrades." Även moderatorerna kan se exakt vem som givit poäng, både + och -. Har själv blivit utskälld av en av moderatorerna för att jag inte gav denna pluspoäng. Så, ta bort poängsystemet, iaf möjligheten att utdela negativa poäng.
×
×
 • Skapa nytt...