Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aciero

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Aciero

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1989-07-13

Profil

 • Ort
  Västerås
 1. Nu så hittar jag konstigt nog dom andra datorerna i nätverket, ingen aning om hur det gick till...enda jag fipplat med är att få igång windows brandväggen som hittills varit avstängd och omöjlig att få igång igen (fick igång brandväggen) sen har jag öppnat en port för att kunna hosta i WC3. Men den verkar fortfarande vara något problem...hastigheten ligger på ungefär 800kb/sec...det brukade ligga på runt 2mb/sec+ när jag hade vista. Jag sitter med trådlöst internet via en Asus WL-160N som är inkopplad via USB. Frågan är vad som segar ner hastigheten, nu när jag äntligen fått kontakt med dom andra datorerna.
 2. Det är så att min windows brandvägg stängde jag av i början efter att jag installerat windows 7. Men det verkar har blivit något fel, eftersom jag får ett felmeddelande när jag försöker aktivera den igen. Har norton antivirus 2010, men hittade inga inställningar om fildelande över nätverket. Har vart inne i cmd på datorn som har XP och kollat IP adressen genom kommandot ipconfig. Sen pingade jag det IP't via min egen dator, och den fick svar...så tydligen så finns det en koppling mellan datorerna. Men jag får inte upp dom på nätverket =/ Känns nästan som att Homegroupen som windows 7 skapar är problemet. Eftersom jag har läst att man bara kan kommunicera genom den om båda har någon form utav windows 7 installerat på datorn.
 3. SÅ du menar att jag måste skapa användarkonton på alla datorer som jag ska dela mellan, å sen sätta lösenord på dom? För på datorn som har windows XP finns ett användarkonto med lösen på, och så har jag prövat att både delat ut en mapp direkt under C: och en på "Mina Dokument" men kan endå inte se datorn =/ skulle vara bra om du kunde förklara lite mer utförligt.
 4. Jag har nyss installerat windows 7 RC build 7100 på datorn och vill gärna föra tillbaka lite filer som jag sparade undan på en annan dator här hemma. Men hittar inte datorerna på nätverket, börjar bli väldigt frustrerande =/ av det jag läst så verkar det som om dom andra datorerna i nätverket också måste ha windows 7 installerat för att man ska kunna dela filer. Och är det fallet, så kan ju microsoft gärna skrota windows 7 och börja om Så frågan är om någon vet om det går att dela filer över nätverket i windows 7.
 5. Vet inte vad du klassar som legal. Men han får den från John Bauer, som har ett avtal med microsoft. Så skolan får ju produktnycklar tydligen. Men vi behöver inte diskutera det om man inte får göra de på forumet...Men jag ser mitt problem som löst endå, har en fungerande dator igen. Tack för hjälpen
 6. Jag bytte ut delar i datorn strax efter att jag köpte den...så därför antar jag att inte garantin gällde längre, så när moderkortet la av i samband med min nätagg, så köpte jagnya grejer. Och därför slutade min OEM licens fungera. Och jag har redan fixat ett nytt OS tankade ner Windows 7 å kör just nu på en test version...men kmr att få en produktnyckel som fungerar genom en kompis om några veckor.
 7. Aja, då får jag ladda ner å fixa ett nytt OS da...tänker inte slänga ut några tusenlappar på ett nytt ><
 8. Så det du säger är att min vista e körd, eftersom jag var tvungen att byta moderkort? =/
 9. Tänkte pröva de. Men det e ju så att jag har bytt ut i stort sätt allt i datorn sen jag köpte den. Är bara hårddisken å dvd-romen som är kvar. Och jag har förstått att det kan bli problem när man bytt moderkort. Ringde till packard bell, eftersom det e där OEM licensen är ifrån. Och där sa dom att jag skulle fylla i en blankett å få skivor hemskickade, sen installera om vista å trycka in min gamla nyckel. Men borde det inte funka att bara använda den gamla nyckeln direkt, utan att installera om?
 10. Jag köpte en packard bell för ungefär 1 år sen, och då kom ju vista home premium förinstallerad i en så kallad OEM-version. Men imorse när jag startade datorn så märkte jag att min skrivbordsbakgrund hade ändrats och så fick jag upp ett meddelande i verktygsfältet. Det stod något om att jag var tvungen att aktivera min produktnyckel. Så jag gick in till Kontrollpanelen - System. Och längst ner så står det att jag måste aktivera windows idag. Men jag ska väll kunna ha vista sålänge jag vill, inte behöva köpa en ny produktnyckel för en massa pengar varje år :S Något som vet om jag kan skriva in min gamla produktnyckel igen? (den som sitter på chassit)
×
×
 • Skapa nytt...