Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ansgarrr

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Ansgarrr

 1. I går gjorde vår dator en seg uppdatering som tog flera timmar! Jag trodde ett tag att systemet hängt sig. Sen stod det nåt om anniversary. Jag hade/har ingen aning om vad det var. News försvann innan jag hann läsa det. Mycket märkligt att sånt där dras igång utan information. Var kan man läsa mer om det? Tack för infon ovan!
 2. Du förstod nog inte riktigt vad jag menade men efter att ha tvingats byta lösen på plattan (trodde jag i alla fall) så var jag tvungen att ange nytt lösen i pcn också. Efter fyra försök låstes konot. Men NU, jättekonstigt när klickade på inloggningen och testade det förvalda värdet så fungerade det??? Slutet gott allting gott, men varför ska det vara så krångligt och tillkrystat bara för att skriva några rader!!??
 3. har du nåt exempel på en sån "enkel" produkt. Jag vill ansluta en tellstick net med bredbandskabel till en trådlös mobilrouter.
 4. det var bra! Så kan jag fortsätta med WLM 2011 för det som fortfarande fungerar.
 5. Hej Hur gör jag nu? Tvingades byta password på plattan av nån anledning jag inte minns! Nu kommer jag inte in i eforum från min PC. Tre försök sen blir man blockerad i en kvart. Och varje gång tas användarnamn också bort. Det blir liksom väldigt krångligt att använda eforum på detta sätt. Ska jag byta password igen, det blir ju en dominoeffekt när man har flera maskiner man använder. Jag kan ju inte hålla på att byta password varje gång jag ska logga in på eforum. Varför har ni krånglat till det på detta sätt? Det behöver väl inte vara så här hög säkerhet på ett forum?
 6. Har ni nån koll på att annonser på era sidor inte är av den bedrägliga sorten? Såg nyss en som gav mig betänkliga wibbar!
 7. Tackar, Tycker du jag ska byta fast ena kontot fortfarande funkar på PCn. Det andra funkar ju på plattan. Förresten bor du i Malmberget. Jag gjorde det i min barndom fram till 13 år.
 8. Jag har liknande problem. När jag kommer hem efter en resa kan jag inte längre använda ena kontot på PCn. I mitt fall är den ena en hotmail.com vilken fortfarande fungerar och den andra en live.com. I surfplattan en iPad (som jag hade med mig på resan) har båda kontona fungerat hela tiden. Jag har och får väldigt mycket mail och kaninte hantera det med ett system där man måste läsa/klicka på alla mail man vill radera utan jag måste kunna sortera och rensa i mängd. Vilken klient rekommenderas? Jag har inte brytt mig om att kolla alternativ utan kört med min WLM 2011 i åratal så jag har ingen kunskap alls om mailkienter.
 9. Jag vill hänga på här. Jag har hotmail och live-konton på PC Mac och platta (iPad) På PC kör jag Windows live 2011 i Windows 10 Bör jag byta klienter? Jag har tidigare märkt att borttaget inte synkas i Mac och platta så jag rensar alltid i PC. Kanske har jag samma problem med skickat som ovan men är osäker. Jag har haft en del problem tidigare som jag inte kan redovisa nu.
 10. Hej Jag gjorde en fabriksåterställning och nu är routern nåbar igen! Nu undrar jag bara om uppdateringen av firmware också är borta?
 11. Hej, jag har problem med att komma in i min Belkin router, När jag skriver adressen 192.168.2.1 så händer ingenting. Jag startade installationsprogrammet igen och fick svaret insticksfil blockerad. I förrgår hade jag också problem att koppla in mig via tråd. I går fungerade det och då stängde jag av wifi Och idag kommer jag inte in igen. Däremot kan jag passera routern ut på nätet. Jag har testat både från en Mac och från min PC. Nån som har några tips om vad det kan vara? Inte heller hittar jag manualen till Belkin N750 tror jag den heter!
 12. Oj vad jag har letat efter en sån produkt!, Tack ska du ha! Finns det fler att välja bland? Jag ville åstadkomma något liknande. Jag har en produkt, Tellstick net som kopplas in med en RJ45 och jag vill ansluta den till ett mobilt bredband med wifi och där har jag ingen RJ45. Tack även för Cecilias länk där jag hittat fler alternativ. Någon som har en simpel adapter/brygga att rekommendera? (det behöver ju inte vara snabbt)
 13. Oj vad mycket bättre det går att köra i XP än win98. Jag visste inte att det var så stora skillnader. Först så testade jag allt jag kunde hitta med FIXMBR, FIXBOOT o.s.v. utan att det hjälpte. Sen köpte jag en ny WD på 1TB för 899 kr. Den är dessutom i nån grön och tyst variant. Härligt med så mycket utrymme. Jag delade upp den i tre delar och installerade mitt OS på den första. Sen kopierade jag allt jag kunde med xcopy från den gamla till del 2. Det verkar som jag fått med det mesta. Men jag saknar en massa installerade program. Undrar om man kan dumpa disken på något sätt, formatera om den och lägga tillbaka datat. Eller något annat förslag? I alla fall så bygger jag ut det nyinstallerade systemet mer och mer. Ny IE, ny Avanza Trader, ny Skype, nytt bank-id o.s.v. I går la jag in en SpeedUpMyPC som rensade bort en massa tmp-filer och genvägar. Idag har jag mest slitit med att få trådlöst att funka, min CREATIX 802.11g Adapter vill inte se min Thomson men till slut fick jag igång en Zyxel-adapter i stället. forts. följer
 14. Hej Ja men jag kan ju ändå titta på disken när jag startat recovery consolen. Jag har inte testat FIXBOOT and FIXMBR. Är det dags att göra det? Eller nåt annat? Jag har bara kört CHKDSK. Kan jag utbyttja min andra disk på nåt sätt? Kan jag komma åt disken i WIN98? De är formaterade med NTFS (tror jag det heter) och jag misstänker att jag inte kan gör nåt alls i win98 med denna disk. Jag beundrar din hjälpsamhet och tålamod men mitt eget börjar tryta. Datorn började krångla runt 15 januari och jag vet fortfarande inte vad jag ska göra. Kan jag gå och köpa en ny hårddisk och stoppa in den och installera om windows på den så jag åtminstone får igång systemet. Måste jag i så fall köpa en likadan disk eller kan jag passa på och köpa en lite större? Är det bara och stoppa i den?
 15. Ursäkta att jag har dröjt ett tag! Jag testade att skifta kontakter till disken och får då samma fel. Det enda som då har ändrat sig är porten som nu är 3428. Datorn låter som vanligt igen. Det låter inget speciellt om hårddisken heller.
 16. Trycker jag på "arkiv / page setup" så får jag en panel med texten Shrink to fit Page Width. Det kan se annorlunda ut för andra program / OS och skrivare men den brukar finnas nånstans för det mesta. Du kan ju också testa att ändra marginalerna. Just din skrivare känner jag inte till. Vad är cover xp?
 17. Jag har faktiskt haft lite problem förut med att starta datorn tidigare. Jag öppnade den tryckte lite på kontakter och startade sen om den igen! Men jag har också oljud i den. Just när den startar låter den som en kaffekvarn. Ett oljud från en långsamt roterande källa sen tystnar det. Jag har haft funderingar på en fläkt. Det kan väl inte vara hårddisken som låter så illa!? Jag ska plocka isär den och byta kablar som du föreslog och se vad som händer. Om man vill boota så ska man då göra några andra ändringar i bios t.ex.? (För att skifta vilken disk som OS ligger på)
 18. Hmm, nu har jag kört quicktest, DLGDIAG 5.04f! Den ena disken gick bra men den andra? Men jag kunde inte se vilken som är vilken! Fast man kan väl anta att den med problem är den som OS ligger på, alltså min C-drive. 02/27/2010, 05:15:46 SELECTED OPTION - "OTHER OPTION" SELECTED DRIVE - Model : WDC WD2500JD-55HBB0 S/N : WD-WCAL72738542 Firmware : 08.02D08 C H S : 484521 16 63 Capacity : 250G Drive : 0 Port: 0x3430 RESULTS - "DRIVE NOT READY" ERROR/STATUS CODE = 0104
 19. Däremot hittade jag en reparationsfunktion på CDn och körde den men tyvärr så fick jag sen vid omstarten samma fel "HAL.DLL saknas eller är skadad..... "
 20. Tyvärr länken leder till en produktsida och där hittar jag inte nerladdningen av testprogrammet.
 21. Jag tänkte jag skulle testa disken enligt ditt förslag. I BIOS hittar jag två st WDC. Sen gick jag in på din länk och där hittade jag "Data Lifeguard Diagnostic v5.04f for DOS (Floppy)". Kan det vara nåt? Sen undrade jag över reparationsinstallation - hur ser man det?
 22. Intressant, rädda viktiga filer, det tycker jag låter bra. Hur får jag tag på en Puppy Linux-skiva? Det andra förslaget, att flytta över hårddisken till en annan dator och därefter göra en Windows-installation, förstår jag inte. Vad vinner jag på det?
 23. En del TV-apparater tar automatiskt emot S-video på den ena scarten på andra kan du ändra i TVns menyer. Om din TV är mycket gammal kanske den inte alls kan ta emot S-video. Kanske TVn har en separat S-videoingång! Är din kabel hel?
 24. men vi vet inte vad som är fel! Det vill jag ju inte! Det behöver det nog inte vara! Det kan vara mjukvarurelaterat. Och jag har kör chkdsk många ggr nu utan problem! Om jag har ett accelrerande problem med HDD då skulle jag ständigt ha nya fel!Så hur startar jag systemet (Windows)? Jag har sett att du har beskrivit det tidigare men jag hittar inte när jag söker.
 25. Jag kör chkdsk från recovery console. Där finns ett begränsat antal giltiga kommandon. WIN t.ex. är ett ogiltigt kommando. Där finns också kommandon för att reparera boot.ini och hal.dll men de filerna verkar ju finnas där de ska. Dessutom kräver tydligen dessa program en riktig XP-skiva inte en återställningsskiva som jag har. Jag tror inte det är ett hårdvarufel eftersom det går bra att köra recovery console med chkdsk och dessutom startade problemen med att VLC "hängde" systemet. Så djävla dumt med en fullskärmsbild som inte går att stänga ner! Jag förökte då stoppa VLC utan att se nåt! Och förmodligen var det också dumt! Så jag tror det är ett mjukvarufel. Därför vill jag gärna starta upp systemet! Hur funkar det om jag kör in windows igen? Förstör det mycket? Kan det vara fel på recoveryskivan eftersom jag inte kommer in i windows när jag gör exit i recoveryconsolen?
×
×
 • Skapa nytt...