Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tjoff

Medlem
 • Antal inlägg

  2 055
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Ja, det ska fungera. Men tyvärr så gör det inte alltid det. Finns många listor för moderkort som har rekommenderade ram-minnen samt minnen som det finns kompatibilitetsbrister med. Tyvärr så vet jag inte om något sådant för X60s, däremot vet jag om folk som haft problem med minnen som inte fungerat. Och bara för att det inte fungerar med jusst din dator betyder inte att det är något fel på minnena - varför du kan få problem att lämna tillbaka dem.
 2. Egentligen finns det väl ingen anledning till varför det inte skulle fungera. Men tyvärr så är det inte så glasklart i praktiken. X60s verkar vara lite kinkig vad gäller minnen så det kan skita sig, med kingstons minnen har antagligen/förhoppningsvis garanti om det inte skulle fungera med din X60s. Med de andra så behöver det inte vara något fel på minnena för att det inte ska fungera och då sitter du där med minnen som är helt värdelösa för dig men som du inte kan lämna tillbaka. Jag sitter lite i samma sits så är lite nyfiken på om du köpt och vad du köpte och hur det gick.
 3. Det går utan problem. Går att inaktivera det integrerade i BIOS men det går även att köra med båda samtidigt utan problem. Däremot tvivlar jag faktiskt på att det kommer lösa ditt problem. Vet väldigt lite om hur allt är kopplat och vad du har för mjukvara installerad men jag skulle gissa att du har en brandvägg eller något som stör.
 4. http://source.mambo-foundation.org/component/option,com_remository/Itemid,2/func,select/id,18/ Den? [inlägget ändrat 2006-07-15 18:36:49 av tjoff]
 5. Nu kunde jag inte hitta den men jag vet att det finns ett program som gör att du kan använda anda datorers skärmar som en skärm på din första dator, detta sker genom nätverket. Ingen aning om hur bra det fungerar men kan vara värt att kolla upp. Men jag har ingen aning om vad det heter :
 6. Verbatim 16x kör jag och det jag (bl.a.) gillar med dem är att det enbart är Mitsubishi som gör de skivorna, och de gör bra skivor. Många skivor tillverkas av flera olika tillverkare och det är alltså inte säkert att alla har samma kvalitet. Sonys skivor vet jag inget om. Det är både brännaren och skivorna som spelar roll. Alla skivor kan som sagt brännas långsammare. Och den hastighet som står på skivan stämmer inte alltid (för alla brännare). Kombinationen av brännare och skiva är inte alltid lika optimal och brännaren har en egen lista samt testar skivan efter en bra hastighet. Hastigheten på brännaren är nog lättast att kolla på kartongen eller tillverkarens hemsida.
 7. Alla moderna brännare (sen ett par år?) klarar av att bränna både + och - skivor. Att det bara står DVD-RW skulle jag inte hänga upp mig på. DVD+-RW klarar det mesta, men inte DVD RAM men det är inte särskilt spritt. Förstår inte, har du brännt både + och - och det fungerar? Då har du ju själv bekräftat att det fungerar. Alla DVD enheter läser CD skivor. Och alla DVD brännare bränner också CD skivor. Däremot finns det kombo-brännare som kan bränna CD skivor men bara läsa DVD skivor. Det är olika företag bakom DVD+ och DVD- och det är det som är grunden för allt det här. Idag är det dock inget egentligt problem. Alla brännare och alla läsare klarar av alla format (förutom RAM, och RAM skivor används extremt sällan, så det är ingen förlust egentligen). Ett tips är att använda kvalitetsmedia, t.ex. Verbatim. Använder man det billigaste man kan få tag på så kan skivorna bli obrukbara med tiden, även under perfekta förhållanden.
 8. Stämmer väl med mina erfarenheter när jag kört med gps-dosa och bärbar dator. Däremot om den kommer ihåg vart den avslutade och då tar det kanske 10-20 sekunder. Men har man väntat för länge så börjar den om.
 9. Hårddisken kör troligen PIO. Gå in i kontrollpanelen->system->hårdvara->enhetshanteraren Sen lite beroende på vad du har för windowsversion så går du in på IDE ATA/ATAPI kontroller Kan vara lite svårt att veta vilken det gäller, ofta står det primary och secondary där men inte alltid. Men du kan testa dig fram. Dubelklicka och ändra till DMA (100/133) för hårddisken (finns i någon av tabbarna).
 10. Då får man välja hårddisk själv i alla fall vilket kan vara positivt. Däremot så är det oftast 40 mm fläktar som används i sådana chassin och de låter hemskt. Sen har jag hört att vissa externa chassin har nätagg av bristande kvalitet vilket inte är så lyckat.
 11. Mjo, men det tog lite tid att hitta det bara. http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_050724_extern_temp.php?page=1 Temperaturen går upp till över 60 grader på Lacies disk. Det finns betydligt bättre externa chassin (minns inte riktigt vilka som stog ut i mängden, men iomegas som finns med i ovanstående test är i alla fall bättre) än Lacies och har man tänkt ha disken inkopplad lite längre perioder så skulle jag överväga en annan. Sen så sitter det ju olika diskar i Lacies produkter men chassit kyler dem inte särskilt bra i alla fall.
 12. Du kan 'slipstreama' in drivrutinerna till en XP skiva. Dvs. du bränner en kopia av din windows skiva med drivrutinerna. Jag har inte läst guiden själv men tror den tar upp allt du behöver veta: http://www.short-media.com/review.php?r=284&p=1 Lite mycket stök kan tyckas. Ett snabbare sätt vore kanske att leta reda på en diskettstation och koppla in den. Fasst då måste du öppna burken vilket antagligen bryter garantin : Fasst har du fått in drivrutinerna på en windowsskiva så har du ju kvar skivan för framtiden också så när det väl är gjort så är det väldigt smidigt. [inlägget ändrat 2005-10-14 21:51:30 av tjoff]
 13. Kylningen är väl såvitt jag vet inte särskilt bra. Och av den anledningen så tror jag inte att det är så lyckat att köra den inkopplad till datorn i längre perioder.
 14. Idén med TCPA är väl inte så dålig. Grejjen är väl att den kan användas till mindre bra saker, men det är väl inte det som är syftet egentligen. Det är väl snarare Palladium och DRM som representerar det som 'internet-folket' hatar (även om TCPA oftast dras in i diskussionerna, men det beror mycket på den rena mängd skitsnack som cirkulerar i ämnet). Jag är inte så insatt i Palladium men jag gillar inte att ge företagen för mycket makt. Och det finns inget värre än att bli begränsad av "säkerhetsfunktioner", det är väl okey om man sitter på ett internetcafe som jag gör nu, men på sin egna dator ska jag få göra precis vad jag vill. Man kan ju förstå att microsoft stödjer HD-DVD/Blu-ray kopieringsskydden för där har microsoft inte mycket att säga till om, men att göra om hela datorn till en DRM maskin är något som jag är extremt kritisk till. Men jag är som sagt inte så insatt i det och du ville ha sakliga argument så jag lägger ner min monolog
 15. Jag kan faktiskt inte se vad skivbolagen skulle tjäna på dessa värdelösa kopieringsskydd. Skulle snarare tro att skiten irriterar användare som i sin tur laddar ner låtarna istället för att slippa det. Och det lär ju inte stoppa spridningen av musiken för ½ öre. Det sorgliga är att "kopieringsskydden" kostat extrema pengar att ta fram. [inlägget ändrat 2005-09-01 15:34:31 av tjoff]
×
×
 • Skapa nytt...