Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

karlivar

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

Om karlivar

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  spånga
 1. Utgångsläget var normal skype. Men det gav usel ljudupplevelse. Koppplade in externa högtalare. Effekten blev att när jag lyssnar på t ex win amp radiomusik,jag får bättre ljudkvalitet, men kan höra även vid svagt påkopplat ljud att när en låt tonar bort, så kompenseras någonstans det bortklingande ljudet (som vanligen brukar ske när låtarna slutar) så att det i stället snarare blir högre tills det upphör helt. Egendomlig effekt. När jag skajpar blir det inte alls bra att koppla in extern mikrofon, (som funkat så bra tidigare på gamla datorer)så där körs tills vidare den inbyggda. Med externa högtalare kommer istället ett växande obehagligt brusljud, så snart vi gör uppehåll i pratet. Uppenbarligen någon komponent i datorn som inte tål tystnaden? Har försökt flytta ut de små högtalarna maximalt, efter var sin vägg, ca 2m från hörnet där bashögtalaren står. Själv sitter jag vänd mot hörnet med laptopen ca en meter bort från och ovanför bashögtalaren. Det hela fungerade fint med alla tidigare "normala datorer". Men så icke med denna tunnis (HP Pavilion dv6). Din länk tittade jag på men utan att bli klokare. Det finns för många ställen på en dator att reglera ljudet ifrån.
 2. Det verkar vara som du säger. Men jag försökte i alla fall. Får väl editera web-sidor från min gamla dator med XP då, (så länge webb-läsarna nu accepterar gammal "front page"- text. Tack för hjälpen
 3. Köpt ny dator. Laptop. Allt är bättre än i den gamla burken, förutom ljudet vid skypening. Försökte förbättra ljudkvaliteten (som inte blir så bra i laptopens egen mikrofon och högtalare) genom att koppla in mina gamla högtalare och extern mikrofon. Effekten blir att så fort man slutar prata, hör man ett svagt brus som snabbt ökar i styrka. Låter som en orkan närmar sig. Kan inte förstå hur jag ska återfå den ljudkvalitet (minst) som jag hade i gamla datorn, med samma utrustning. Jag har några knappar att pilla på,( se bif filer), men inga ändringar hittills har givit bra resultat. What´s wrong?
 4. Har ägt front page 98 och däreftr uppgraderat till frontpage 2000. Installerat på alla datorer jag haft efter win 95. (front page 98 måste installeras för att uppgraderingen till 2000 ska kunna ske). Gått bra ända tils nu. När jag stoppar i skivan för win 98 kommer skylten upp att det inte går "error nr 5". Misstänker att win 7 saknar någon nödvändig fil för det gamla win 98. Kan någon hitta en lösning? Jag vill fortsätta editera hemsida i front page.
 5. Ja så är det. Efter 4 dagars läsande, grubblande, support och tester är jag imål. De kunde ge mig en underdomän. Jag har nu 20 ggr större yta att bygga min webb på. Men det har också blivit 10 ggr svårare att komma åt friplatser. Säljandest konst har förfinats. Men olé! Det funkar. Tack för att du diskuterade med mig hela vägen.
 6. Kan så vara. Men det irriterar mig att man inte ger direkta besked. Eller så förstår man inte där hur okunnig jag är (och jag tror inte jag är unik här). Man måste kunna ge raka besked. Jag skrev efter 2 dgrs letande, funderande och irritation: I thought I had got a free server place. Hosting Information Hosting Package: FREE Web But it seem to me as I have to by for a hosting name. Than I dont want it. You get it back Då svarar de omedelbart: Hello, Yes the account is free. Please advice. Best Regards, Jag grubblar nu på om de s k fria "underdomäner" som ingår i paketet är nyckeln till problemet. Jag kanske inte förstår hur man ska peka sitt FTP-prog mot underdomän? M a o om man har tilldelats en underdomän, kanske man inte behöver egen registrerad domän?
 7. Done! Och ändå ingen succe Kan bif bild ge dig en ledtråd att lotsa mig vidare i detta mysterium?
 8. Tack! Då bör det vara så att jag inte missat något i texten som jag bifogat. Jag har missat något steg tidigare i proceduren när jag ansökte om friserverplats. Informationen är inte tillräcklig ännu. One step more! När jag försöker "lägga till en domän i min kontrollpanel" så hamnar jag i ett läge att jag måste köpa en domän. men de säger sig inte heller kunna ge support till oss "free-passagerare" så det blir kanske för svårt detta.
 9. Ja nu nalkas vi mitt elände och problem fylla i FTP host göra det som står vid "FTP Hostname det är just det jag inte begriper. Jag har trott/hoppats att jag inte skulle behöva köpa en domän. Att jag skulle tilldelas något som skulle sändas till mig i mail, (som förra gången). Då blev det enkel match att fylla i alla tre eller fyra rutorna i FTP-programmet. Den gången utgjorde mitt username även det prefix (eller vad jag ska kalla det) username.atspace.com = min plats att härja på. Men nu förstår jag nada!
 10. Jag har i många år haft fri serverplats 50 Mb på atspace.com Fungerat jättefint, inga störande annonser eller serverstopp. Nu erbjuds man 1000Mb friplats. Har fått mail om att jag nu har den serverplatsen tilldelad, men begriper inte vad jag ska fylla i för uppgifter i mitt enkla FTP-program, för att komma åt servern och kunna börja överföra filer dit. Kan någon tolka de mail jag fått och hjälpa? se bif filer
 11. Det kanske inte alls hör hit, men eftesom jag inte ännu upptäckt fler felaktigheter, fortsätter jag med att rapportera ännu en "konstighet". I något nu bortglömt sammanhang kom en ny skylt upp, med skrämmande innehåll. what´s going on?
 12. Nej Det hjälpte inte. Kanske hinner jag lära mig lite till om hur en dator fungerar innan detta problem är löst. En ny diskcheck har gjorts, volymen är felfri.
 13. Tack Mats jag uppfattar alltså ditt besked såhär: I steg3 återställer man (i normalt läge) det man gjorde i steg1 (som utfördes i felsäkert läge). Nu är jag nästan redo. Återstår problemet, eftersom jag flera gånger fick skylten att jag redan har de senast drivrutinerna installerade, finns det någon möjlighet för mig att leta reda på mappen där skrivardrivrutinerna ligger och tömma den? kort sagt avinstallera drivrutinerna? Eller ska jag tuta och köra ändå, utan att ha kunnat rensa?
×
×
 • Skapa nytt...