Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ferdi_k

Medlem
 • Antal inlägg

  286
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Allt postat av ferdi_k

 1. Efter att nollställt Bios inställningarna genom att ta ur CMOS batteriet för ca 10minuter så lyckades jag äntligen komma in i bios då tangentbordet blinkade i en sekund och det räckte för mig att hinna trycka på F2 knappen och då kom jag in i Bios, men väl där så slutade tangentbordet att svara och blev helt fryst. Måste nämna att grafikkortfläkten kördes på maxläge när man var i Bios.
 2. Funkar fortfarande inte, jag har ingen inbyggd grafikkort och därför kan inte plocka bort min GT 440, men tog bort tre ram minne och testade att starta om dock utan resultat. Tangentbordet är fortfarande maktlöst och kan inte komma igång vid starten.
 3. Som jag sa tidigare det är en Nvidia Gforce GT 440 Mer info
 4. visst borde moderkortet och komponenterna ha tillräckligt mycket med ström då med tanke på att jag kör Corsaiir GS600W ?
 5. Det är en Geforce Gt 440 som inte är speciellt kraftfull, då jag hade en nätagg på 300W innan var jag tvungen att köpa just denna, men det har fungerat kanon med det gamla nätagget, så nej jag har ingen aning faktiskt.
 6. Jojo, det är väl "huvudströmkabeln". Och ja, den är kopplad på samma ställa som du har markerat i bilden. men förutom de två kablarna, finns det någon mer kabel som man måste koppla?, om ja, vilken och var ska den kopplas?
 7. Bägge? Jag har kopplat två kablar, se bilden, kabel nr 2 går att dela i två då jag har en 4-pin kontakt på moderkortet så har jag kopplat den. är det någon mer kabel som måste kopplas in?
 8. Testa med den originalfläkten som jag hade från början och gjorde precis som du sa, dock utan resultat. Den inkopplade fläkten snurrade långsamt och samma felmeddelande kom upp igen. Har redan testat ta ur batteriet och sätta tillbaks den efter några minuters väntan, det går bra vid första omstarten, men sen när man startar upp systemet igen möts man av samma error. Samma sak går att göra genom att dra ur nätagg sladden från själva nätagg boxen och sen sätta tillbaks den, då kan man bypassa felmeddelandet, men efter omstarten blir det samma sak, error.
 9. Nej inget sånt, nu startar inte datorn alls, samma felmeddelande "Error: CPU fan has failed"
 10. Ja det är ett sådant. Jag får två alternativ F1 Setup och F10 Recovery båda fungerar inte, även om jag håller ned F (windows knappen) Ctrl eller Alt. Utan resultat! Kan det vara korrupt bios som inte kan läsa tangentbordet vid start? Tangentbord o mus båda PS/2 fungerar felfritt när systemet är igång sen.
 11. OK, jag ska testa och se om jag lyckas komma in i bios, då tangentbordet låser sig när man startar datorn och det är då bios (sidan) flyger förbi ... Edit: Jag lyckades inte komma in i Bios då tangentbordet (icke usb) låser sig.
 12. Under Systeminformation står följande (se bilden) Jag valde att uppdatera Bios och det gick bra, dock så vill inte datorn släppa den där felmeddelandet vis omstarten "Error: CPU fan has failed" så jag tror inte nya uppdateringar har sparats då datorn inte kunde startas om pga felmeddelandet.
 13. Det fungerade när jag kopplade som du sa, men när man startar om datorn så får jag samma felmeddelande "ERROR: CPU FAN HAS FAILED" Måste nämna att systemet vid start är EXTREMT långsamt. På Enhetshanteraren under Processor så står det AMD Processor model unkown. Ang. Bios uppdatering så finns det endast en uppdatering för XP's olika versioner dock inte för win7. Ska jag uppdatera det iaf eller?
 14. Nej, jag kopplade fläkten (enbart) till SYS_FAN och fick felmeddelandet. Men testade även på CPU_FAN med samma felmeddelande. Jag har inte testat så som du beskrev det ovan, ska jag göra det? Ja det är en n HP, konstigt så läste jag någonstans att moderkortet har stöd för upp till 6000+ Ska testa med min gamla processor för att kolla om det är det som är felet, men i sånt fall borde ju fläkten snurra som vanligt och fort.. visst? Hur gör jag en processor uppdatering?
 15. När jag kopplar fläkten till SYS_Fan så får jag följande felmeddelande: CPU Fan Has Failed! och så stängs datorn av automatiskt. samma sak sker när jag kopplar kylarens 3-pin kontakt i SYS_Fan med samma felmeddelande. Det känns ingenting när man håller handen på fläkten. Jag har rätt sorts minne då jag jobbade med de ett tag innan jag skulle skaffa ny nättag och processor. Processorn är en Amd Athlon 64 Doual Core 6000+ 3GHz med tanke på att det är Socket AM2 så passar både AM2 och AM2+ i samma socket. Tänkte tillägga att Fläkten har 2st ström kablar (molex kontakt) och de har jag inte kopplat till någonstans, men det borde inte behövas då den får ju sitt ström via 3-pin kontakten som är kopplade till kylarens kontakt. Eller måste den kopplas till nätagget också???
 16. Hej! Har lagt till lite komponenter i den nya lådan R4, då bla ny processor, processor kylare Antec Kuhler H2O 620, ny nätagg, hdd, ram, 120mm fläkt och lite till dock på samma gamla moderkortet som jag har haft i ca 4 år snart Asus A8M2N-LA. Mitt problem: När jag kopplar in 120mm fläkten till processorkylarens kontakt 1 (se bild) och därefter kopplar kylarens 3-pin kontakt 2 (se bild) till CPU_Fan kontakten så får jag felmeddelande vid systemstarten. Trotts att fläkten är 1000rmp så snurrar den inte mer än kanske bara 500rmp, då det inte blåser ut "alls". När jag kopplar processorskylarens 3-pin kontakt 2 (se bild) till SYS_Fan så stängs datorn av. Till min fråga: Har jag kopplat fel? eller är det fläkten som inte orkar med kanske kräver en 2000rmp? Vad tror ni? Tack på förhand!
 17. En fråga: Passar alla nätaggregat till alla moderkort? Kan man tex köpa vilket nätaggregat som helst eller måste man tänka på vissa saker? i så fall på vad? Typ vad är skillnaden mellan den och den bortsett från priset. Jag tänkte köpa Crosair Gamin Series 600W 80+ bra eller dålig? sitter idag med en 300W i burken med en gammal moderkort - Asus P5BW-LA. Tänkte tillägga att jag köpte nytt chassi Fractal Design R3, vilket kräver ett nätaggregat med långa kablar som kan nå till moderkortet etc. samt att jag kommer att använda 3st fläktar, så utifrån ovannämnda saker vilket nätaggregat tror ni är BÄST? =) Kom gärna med förslag! Tackaar!
 18. Håller på byter kondensatorn nu, men tänkte om ni kunde kika på mitt andra tråd här och ge lite tips o ideer! Tack på förhand!
 19. Det är alltid härligt och kunna bidra med något. Själv har jag fått otroligt mycket hjälp,tips och råd främst inom datavärlden, så det är extra kul när man kan hjälpa tillbaks =)
 20. Du känner mig inte .. Jag ljuger inte. Vad spelar det för roll om jag är 20 år visst. Åldern lär inte ha någon betydelse så länge jag älskar dig... Hoppas det hjälpte lite och förstå texten!
×
×
 • Skapa nytt...