Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Big G

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Big G

 1. Hej, plötsligt skriver min HP fotosmart 2575 bara ut EN sida(sista) i vilket flersidigt dokument som helst. Jag har nyligen bytt Router efter åska, kan detta inverka?
 2. Hej. Har två matematiska formler i cell A1 resp cell B1. Båda formlerna innehåller X. Jag ska addera formlerna och få ett värde i retur med olika värden på X. Alltså med 15 olika värden på X ska jag få 15 olika värden i retur. Hur gör man detta?
 3. Nej tyvärr står det bara att jag har skickat till mig själv - inga andra namn? kanske finns det någon käck rubrik nånstans som löser detta?
 4. Hej, om jag inte vill visa alla adressater som jag skickar ett email till kan jag ju använda Hemlig kopia - jag adresserar mig själv och lägger sändlistan i hemlig kopia. Men hur ser jag efteråt vilka jag sände hemlig kopia till (detta gäller Hotmail) ?
 5. Hej. I vilken meny i iPhone 3 laddar man över kontakterna till Simkortet(så att man kan byta mobiltelefon och ha kvar sina gamla kontakter) //Big G
 6. Hej. Om jag sätter in 100 kr/mån på banken i 30 år och får 2,5% i ränta varje år, hur stort är då kapitalet efter 30 år ? Hur ser formeln ut?
 7. Hej, vilka tangenter på en TI-84 Plus räknare trycker jag på för att lösa: 0,93^x=o,16 Svaret ska bli 25. Pls advise !
 8. Hej, det löste sig till slut. Problrmet var att förstå Addressblocket i min engelska Word 2007 med alla varianter på Josh och Josh Randall. Om man väljer olika där får man olika adresser. Sedan kan man matcha dvs byta ut namn mot företag så man får det som man vill på etiketten. Måste ändå säga att den som skapade denna del i Word kanske inte var så väldans pedagogisk, eller ? Nu till ett nytt problem. Jag har fått adresser skrivna direkt i Word (ej i tabellform) och ska nu skapa etiketter. Måste jag överföra adresserna till ett Excel-ark med olika celler för namn, firma,adress, postnr, postort eller kan det oformaterade Word-dokument vara input? Om man måste gå över Excel-adresser hur kan man enklast föra över Word adressen till Excel så det blir rätt i de olika fälten(namn, firma,adress, postnr, postort). Är det "handarbete" eller finns det något smart kommando för detta?
 9. Jag gör allt det där, utom möjligen punkt 4 "Matcha fälten, klicka knappen och matcha". Hur gör man det mer i detalj? När jag går igenom Guiden i 6 steg får jag iallafall blanka etiketter - verkar som om kopplingen till adresserna i Excelarket inte sker på något sätt.
 10. Ok, jag har ändå svårt att klara detta. Hur ska Excelarket med adresser vara utformat med kolumner, rubriker och så? Jag har startat Words Merge label-guide(6 steg) och skapat några testadresser i Worddokumentet, men jag kan inte editera namn, adress osv så det kommer på ny rad. Ny rad kommer när etikettens första rad tar slut i stället för där jag vill? När jag väljer "addressblock" i steg 4 får jag upp en obegriplig "insert address block"-ruta där jag borde kunna editera min adress, men jag lyckas ej. Pls help.
 11. Hej, finns det någon som pedagogiskt kan förklara i olika steg hur jag skriver ut etiketter i Word från ett kopplat Excel-dokument som innehåller mina adresser. Jag har Office 2007, engelsk version. (jag har gjort denna operation tidigare i Office 2003, men glömt exakt hur jag gjorde) Mvh
 12. Ok, bifogar Excelark med två datakolumner där jag önskar centimeter på x-axeln och mW/cm2 på y-axeln. Får inte några cm utskrivna på x-axeln är mitt kvarstående problem. edan måste jag säga att Excel borde ge klarare instruktioner om kraven på data för att skilja på serier och kategori etc. vad är en serie och vad är en kategori, typ. Är ju ingen ide att ha massa automatik i Excel om man sedan måste lägga timmar på att förstå att man lämnat för ofullständig information Exempelark Excel diagram.xlsx
 13. Hur skapar jag ett exempelark ?
 14. Ok, jag förstår lite mer men jag får ingen skala i cm på x-axeln? Min datatabell ser ut så här: Avstånd(cm) Ljusintensitet (mW/cm2) 40 0,16256 50 0,08872 60 0,06064 70 0,04013 80 0,02847 90 0,02264 100 0,01681 Utan att helt förstå har jag fått en graf nu som verkar rätt, men som sagt utan cm-angivelse. (nog har Excel kunnat rita en graf i tidigare versioner - detta här känner jag inte igen)
 15. Ok, jag formaterar gärna första datakolumnen om jag bara vet hur. Ska jag markera denna och gå till vadå eller ska jag markera diagrammet och gå till vadå? Ursäkta min vilsenhet men jag är inte kompis med pedagogen till Office 2007...
 16. Hur i Jösse namn får man ett vanligt linjeprogram i Excel 2007? Jag markerar en enkel datatabell med två kolumner och väljer Insert/line chart. Då blir det TVÅ kurvor isf en i diagrammet. Jag gör något grundläggande fel - pls help. Vad är det för krav som ställs på datatabellen och dess rubriker?
 17. Hej, jag vill spela upp låtar från Spotify via PlayStation 3 till min nya Boomblaster(som har grym bas). 1. Går det att koppla USB från PS3 till Boomblasterns USP eller hur göra. Har ingen iphone men det går tydligen att parkera den på ipod-kontakten. 2. Blir ljudet "hackigt" etc om man har dålig mottagning då -nån som har erfarenhet?
 18. Hej, någon som kan hur man sidnumrerar i Word 2007 eng.version? Det gäller rapporter som inte får ha sidnumrering på första sidan(titelsida) utan sidnumrering ska börja på sid 2. Jag har försökt ställa markören på sid 2 oc tryckt på "page number" + "bottom of page" men det funkar inte. Min version av Word vill hela tiden numrera sid 1....
 19. Hej alla. Skulle vilja skicka ett HTML-email med text och bild direkt i emailet i stället för en bifogad fil. Behövs det något speciellt program(pris?) för att åstadkommma detta ? (har Windows XP och hotmail)
 20. Hej alla. Hur gör man för att få Layout med text och bild direkt i email, lämpligt för utskick till kunder. Antar att det behövs en speciellt programvara som gör detta till ett specellt emailprogram. (fick idag ett utskick från Adlibris på deras nya läsplatta - ursnyggt). Nån som har erfarenhet av detta?
 21. Jag lurade mig på förhandsgranska; både förhandsgranska i sista steget i "Koppla dokument" och i Windows förhandsgranska visade bara EN sid, men när jag skrev ut fysiskt kom alla sidor med. Yipiee! Men /T och andra kloka - måste det vara så svårt att göra en pedagogisk instruktion för koppla dokument? I guiden pratar man om huvuddokument och massa förvillande uttryck, man har olika med uttryck för de dokument som är inblandade här; Välj mottagare;Anv befintlig lista;redigera mottagarlista osv man blir ju snurrig och allt tar en timme med massa test i.s.f. 5 min. Måste det göras så krångligt? Jag är säker på att jag inte är ensam om den åsikten!
 22. Hej, jag har problem med att fullt ut koppla dokument i Office 2003. Jag har 250 poster i ett Excelark med rubrik: Namn, adress och försöker få dessa att bli etiketter i Word. Jag får bara EN sida etiketter. Har försökt i en timme nu. "Hjälpen" i Office online stämmer inte heller fast den påstår sig vara Office 2003. Tacksam för assistans här.
 23. Hej. Jag vill från ett kundregister kopiera kundens email adress och lägga alla dessa(skilda ut med semikolon) i en cell som jag seden klistrar in som sändlista i mitt emailprogram för "massutskick". Finns det någon klurig formel för detta?
 24. Tack alla duktiga Excelfolk på nätet. Jag är nöjd tills nästa gång...
 25. Hej igen. Jag har nu fixat en fungerande OM-funtion med tre LETARAD-funktioner i enl: =OM(LETARAD($H$9;Kundlista!$A$2:$M$450;10;FALSKT)="";LETARAD($H$9;Kundlista!$A$2:$M$450;4;FALSKT);LETARAD($H$9;Kundlista!$A$2:$M$450;12;FALSKT)) (tack /T) Nu till min fråga För att uppmärksamma användaren vill jag helst ha RÖD text på returen av det sanna OM-villkoret(mittersta Letarad-funk) eller åtminstone tre asterisker. Hur får jag mittersta Letarad-funktionen att returnera *** + kolumn 4 ?? (gör enkelt när man vet, nästan omöjligt innan man vet...tycker det är jättesvårt att hitta bra råd i Excel-Hjälpmenyerna...om man inte vet vad en sak(funktion, villkor etc) heter på Excel-språk får man ingen hjälp alls)
×
×
 • Skapa nytt...