Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DrBuzz

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Undar om AsteriskNOW är det rätta valet för mig... Ska läsa lite mer om det inatt. Har bara skummat igenom allt lite snabbt. Någon som vet om det räcker med Etnernet kort? Eller måste man investera i andra I/O kort? Min tanke var ju att varje dator i nätverket ska få en vanlig enkel "usb-telefonlur" Så då borde jag klara mig med ethernetkort på serversidan? Tack!
  2. Tack för era svar! Visst har jag googlat, men ej hittat något som jag tycker passar mig. Har tidigare sneglat lite på Asterisk, men rätta mig om man har fel så blir väl då datorn/servern man installerar den på helt dedikerad till Asterisk? Servern som jag tänkte använda som växel agerar även fillserver och vill gärna fortsätta så. Eller finns det någon annan version av Asterisk som kan passa mig? Som jag ännu inte hittat? Tack än en gång!
  3. Hej! Jag har en lokal med 3 kontor samt lager och fikarum. I dagsläget har vi ingen telefoni överhuvudettaget. Men vi skulle behöva kommunikation mellan rummen, dvs enbart internt. Satt då och funderade på att sätta upp ett eget IP-telefoni nätverk inom vårt eget LAN. Vi har en server som kör Fedora (som man kanske även kan använda som växel?) och övriga datorer är XP/Vista och en Xubuntu burk. Så frågan är. Hur skulle jag smidigast gå tillväga? Vill som sagt sköta all telefoni inom det egna nätverket och gärna kunna tilldela kortnummer. Gärna gratis dessutom! Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...