Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jepqe

Medlem
 • Antal inlägg

  67
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Jepqe vann dagen: 28 april 2011

Jepqe hade det mest gillade innehållet!

Om Jepqe

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Nu när jag lärt mig lite om vad en sinusvåg är, har jag googlat min frågan igen. Hittade nu följande info: LÄNK Och de här texterna från en andra sidor: Så som det ser ut nu måste jag ha en "pure sine wave" för att dimmer ska fungera. Det lär bli väldigt dyrt att hitta en UPS som har "pure sine wave" & klara 100W i minst 30-40 min! Men det finns kanske liten omvandlare (som inte är så dyr!) som gör om "square sine wave/modified sine wave" till "pure sw."? Hittade den här bilden också: Det verkar i alla fall som om att din teori stämmer rätt bra :-)
 2. Yes jag är helt med på att de bara är din teori! Jag kollade lite på denna du skickade http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=613087#extra Där står det "Sinusvåg" i beskrivningen. Men läser man sedan i manualen för den UPSen står det "Modifierad sinusvåg". Är det samma sak? Och angående min UPS så kan jag lämna tillbaka den imorgon om jag vill, det är inga problem.
 3. Hm, de är säkert en bra lösning, men det känns som om det är ett steg över min nivå. Tyvärr :/
 4. Alla lampor behöver inte köras, så det blir nog ca 100W som behövs. Det ska ju räcka så lång tid som möjligt, men helst minst 30min.
 5. Vad tror du om den här: Eaton ellipse ups exo 1200
 6. Perfekt! Hade jag ingen aning om att det fanns, ska kika mer på det. Tack =)
 7. Ah okej, det var ju synd, hade blivit en enkel och billig lösning. Men en UPS med ren sinusutgång, står de på produktbeskrivningen då, eller vad ska man kolla efter? Edit: Kan det här vara rätt? LÄNK. Står ju "Utvågform: Stegapproximation till en sinusvåg". Kollar man på UPSer i 100K klassen så står det bara "Sinusvåg". Kan dock inte hitta vad UPSen jag köpte har för någon utvågsform. Men tror du "Stegapproximation till en sinusvåg" kan fungera med dimmern, eller är det "Sinusvåg" som gäller?
 8. Okej jag förstår vad du är inne på. Känns rätt avancerat och ganska dyrt ändå. Är detta den enda möjliga lösningen ser det nog ut som jag får lämna tillbaka UPSen. Men hur som helst, rätta mig om jag har fel nu. Min dimmer klarar mellan 25-180W. När UPSen går igång och jag märker att värmelampan lyser väldigt svagt, är det då troligt att det kör på dimmerns minimum Watt, alltså att den lyser med 25W? Eller kan det vara ännu lägre än 25W? Om det är att den kör på dimmers minimum Watt, kan jag då inte skaffa en dimmer med minimum typ 60-70W?
 9. Tack för svaret! Är inte alls kunnig om el, de är precis jag har koll på Watt =) Men har du någon länk till de produkterna du pratar om, så jag kan se ungefär vad du menar? Det där med en trafo som är justerbar verkar ju bra.
 10. Hej, Som sista utväg testar jag att fråga här när ingen annan lyckas ge mig ett vettigt svar (t.o.m. Kjells egen support). Jag har ett terrarium som har massa lampor varav en är värmelamap (den är på 150W). Denna lampan har jag kopplad till en dimmer för att kunna reglerar temperaturen. Dimmer (LÄNK) fungerar i vanliga fall utan problem. So far so good. Till saken. Igår köpte jag en UPS (LÄNK) för att kunna hålla värmen i terrariet när strömmen går. Testade UPSen imorse (genom att köra på batteriet då), och det fungerade bra, alla lampor lös som vanligt. Dock, värmelampan (med dimmern) som normalt ska lysa på 50% (ca 70W) av sin kapacitet lös knappt alls. Det var precis som om den körde på vad dimmern klarar som lägst (25W). Jag testade dra upp dimmern till max och då fick jag typ 70W. Men så kan det inte vara för när strömmen sedan kommer tillbaka kommer ödlan bli grillad av 150W =) Är det någon kunnig här som har någon ide om vad det kan vara? Finns det kanske något jag kan köpa till som får det att fungera, eller kanske någon annan dimmer? Hoppas ni förstår mig, försökt förklara så gott det går. Tack på förhand! Edit: Total antal Watt som UPSen ska driva är ca 200W, så de ska inte vara något problem.
 11. Kommer detta kortet att kunna maxa Heroes of Newerth (systemkrav)? http://cdon.se/hemelektronik/asus_nvidia_gt440_1024mb_pci-e_d-sub%252fdvi%252fhdmi_hdcp_physx_cuda_ddr5_fan-14187226 Finns det något som är bättre i samma prisklass? Tack!
 12. Hej, Funderar på att köpa en Epson EH-TW3200. Jag har max 2,6 meter mellan projektor och duken. Har inte valt duk än men funderar på en 90''. Min fråga är då om det blir möjligt att dra upp ~90'' på de avståndet jag har? (Har sök en del men hittar inget). Vad tror ni annars jag kan få som störst ''? Tack! =)
 13. Han behöver inte ställa in någon specifik inställning för internetdelning. Det är bara ett alternativ som dök upp på iPhone.
 14. Tack för svaret! Jag vet att vi har 1 gig surf varje mån, så det fungerar bra att surfa utanför wifi. Tycker det är skummt, för internet-delningen fungerar bra på en kollegas android, han har också har Spring.
×
×
 • Skapa nytt...