Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mosell

Medlem
 • Antal inlägg

  58
 • Gick med

 • Senaste besök

Om mosell

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1968-06-22

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Hallstahammar
 • Intressen
  Datorer och nätverk, kajak paddling, skidåkning utför och givetvis min familj och vårat hus.
 1. Hej jag är ute efter en passande fläkt som kan ersätta original chassifläkt i en Dell Optiflex 755 SFF. Jag har tänkt mig en 120 mm fläkt men hittar ingen med rätt kontakt. bild på kontakten bifogas. Är det någon som har tips på passande fläkt?
 2. Hej. På alla fläktar till chassit finns en liten pil ( mitt på en av fläktens kortsidor) som visar luftens riktning genom fläkten. Om pilen pekar ut ur chassit så drar din fläkt ut varm luft ur din dator. Du får plats med 2 st 120 mm fläktar i toppen samt 1 st 120 mm i bakplåten i din dator. så kika på denna fläkt som byter ut luften i datorn ca 2000 ggr per st/timme. http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=461444
 3. Om inte lamporna blinkar till på tangentbordet vid start borde detta inte bero på en trasig skärm inte sant. Men det kan bero på trasigt moderkort, trasig ramminne, trasig cpu något av dem eller i värsta fall samtliga, det kan också bero på låsningar och lossade kablar o dyl. som tidigare har nämnts i tråden. Att sedan här säga till killen att t.ex moderkortet ska bytas ut är inte heller rätt för utan att titta/testa prylarna så gissar man vilken kan bli dyrt.
 4. När jag ändå är den ende i världen med mitt namn så är det enkelt att söka ut vart jag bor. typ tre klick med musen.
 5. Hej. KINGotte om du bor i närheten kan du få testa dina delar hos mig innan du går iväg och köper delar i blido (vilket jag fick göra men min dator). Jag har en cpu liggande som går att prova sedan kan min server plockas isär och provas med dina delar. Med ett sånt för farande för du på ca 60 minuters skruvande reda på vilken del som skall ersättas. Jag är förtillfället föräldraledig och där med hemma helar dagarna. Conny Mosell Snevringevägen 26 Hallstahammar 0220-123 85
 6. Jag har gått kurs i esd hantering i och med mitt jobb där jag hanterar esd känslig material varje arbetsdag. i de 60 % ingår antagligen en hel del åska. Antag att den drabbade killen i denna tråd hade kunnat starta sin dator utan esd-armband och datorn pajjar vid start om ett år. man vet inte men antagligen är det en esd skada datorn då har fått. Kretsen kan gå sönder direkt men också om 5 år på grund av statiskelektrisitet. På vintern får vi rätt många stötar av våra kalla bilar/kläder inte sant. om stöten gör ont är den på ca. 50000 volt
 7. Används inte esd armband esd matta och dyligt kan du vara säker på att något har gått sönder eller kommer att göra det. Har för mig att 60% av elektronig haverier beror på dålig esd antering. Värt att tänka på är att människan ej känner av statisk elektrisitet under 25000 volt medan elektroniska halvledare ej pallar mer än 100 volt.
 8. Hej jag hade tidigar en dator med vista som var ansluten till min WHS. Denna WHS baserades på windows server 2003. För att kunna installera klient programmet var det enklar att krogla sig in i servwern via nätverket och start programet vi public mappen än att köra skivan. Gäller det nya WHS så har jag svaret bara jag kan installer servern och tvinga någon av sönerna att installera klient programmet.
 9. Hej Använde ni er av handledsband vid bytet av ramminne? Troligen har ni givit datorn en stöt i samband med ramminnes bytet, i så fall är det någon/några av tre delar i din dator som kan vara trasiga. CPU, Moderkort och/alt ramminne. Enklast är om ni har tillgång till en dator med samma typ av cpu och ramminne och då testa en del i taget i denna dator. Har idag fått igång en dator med samma symtom som din dator har. (cpu, moderkort samt ramminne utbytt). MVH Conny Mosell
 10. Hej. Jag har införskaffat en Apple Airport Express för att den ska utöka det trådlösa nätverket från min Airport Extreme. Kan tala om att komma åt inställningar i Airport Extreme fungerar som det ska. Jag hittar Airport Express i trådlösa nätverk där jag kan ansluta till den men inte komma åt inställningarna med Airport Utility programmet, jag får felkod -4. Har även provat att komma åt inställningarna via kabel då hittar Airport Utility routern men kan inte komma åt inställningarna, får felkod -6753. Vad är det för fel?
 11. Hej Linda. Det låter tyvärr som att ditt ljudkort har lagt av.
 12. Hårddiskar havererar lagerna i till slut, så de kan mycket väl tappa fart med åren. Jag köpte 11 st gamla datorer för ett par månader sedan där den nyaste av dem var från 1998 och den älsta från 1996 still going strong. I och med detta tvivlar jag på att processorer skulle tappa fart med tiden.
 13. Du har helt rätt. 500gb disken är min backup disk till WHS. Problemet är att jag "lyckades" initsiera nya disken för just Raid mot bättre vetande. Tanken i är att senare skaffa en till 1Tb disk och köra raid 1 ihop med nya disken.
 14. Hej. Jag har införskaffat ett kontrollerkort: Highpoint RocketRAID 1720 med stöd för Sata1 och sata2. har även införskaffat en hårddisk: Western Digital Caviar Green 1Tb,WD10EARS-00Y5B1. Till min gamla HP Pavilion d4296 ej136aa (ifall någon vill söka på datorn orginal spec). Har sedan länge ett kontrollerkort av märket Promise, SATA 150 TX4, för tillfället utan diskar. Till det nya kontrollerkortet sitter den nya disken WD10EARS-00Y5B1 samt en något äldre hårddisk Western Digital Caviar 500GB ST3500320AS Mitt Problem är att jag har lyckats RAID initialisera den nya disken vilket gör, om jag förstår det hela riktigt att den nya hårddisken inte hittas av Windows Homeservers installations program men den gamla st3500320as disken hittas. Info från Highpoint RocketRaid BIOS. RocketRAID 172x BIOS Settings Utility v1.0 1-1 WDC WD10EARS-00Y5B1 1000.20 SATA300 Initialized 1-2 ST3500320AS 500.10 SATA150 Legacy Jag har i detta skede inte för avsikt att köra dessa diskar i RAID. Är det någon som kan ge mig tips på hur jag får datorn att hitta WDC WD10EARS-00Y5B1 hårddisken? Tacksam för svar. Conny Mosell. mosell snabel-a home.se
 15. Okey. Jag skrev ju inte att chipsetet på moderkortet har den senaste upplagan enligt Asus samt att även grafikkortet har den senaste drivrutinen. Det går kanske om det kan vara grafikkortet attt prova moderkortets grafikkrets som är en äldre utgåva av Geforce 7-serie Tack för tipset. Tänkte precis fråga dustinhome.se där jag har köpt prylarna om är kompatibel med funktionen S3 eller ej.
×
×
 • Skapa nytt...