Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HUP151

Medlem
 • Antal inlägg

  301
 • Gick med

 • Senaste besök

Om HUP151

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Sandviken

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Lite förvånad över dina frågor. Jag har 2 datorer men bara 1 skärm. Är det inte då lämpligt att utnyttja skärmens dubbla HDMI? Det är w10 på bägge datorerna.
 2. Från appen i mobilen. Kan utan vidare casta annat mtrl från denna app till samma tv vilken är sprillans ny kanske inställning på tv:n?
 3. HUP151

  vista sp2

  tackar - det verkar fungera via instruktionen som gavs - däremot kom jag inte åt den angivna länken (fanns ej längre) men huvudsaken att det är ok nu!
 4. mer problem - jag har samma epostadress i facebook som jag hittills använder för t ex Eforum. det nya jg kommer att använda vill jag även ha i Facebook men ser ingen info hur man byter epost - bara lösenord. vad göra?
 5. tackar alla - blev lite mycket för en gammal man - men tänker börja med Cecilias instruktion - länken som anges ger samma som jag får när jag ska logga in på Forum dvs epostadress i klartext och tillhörande lösenord dolt. jag har förstått att jag endast skriver in en ny epostadress (inte bredband.net) låter lösenordet vara kvar och loggar in. och att den nya epostadressen sedan kommer fram automatiskt som den gamla tidigare.
 6. HUP151

  Inloggning

  när jag startar min W8 - som är W7 med uppgraderingsskiva - får jag upp strax efter starten Mitt namn, raden under min epostadress och där under tom ruta för lösenord - som är kopplat till epostadressen. på min normala maskin med Vista kommer jag in direkt utan nåt lösenord. går det att ändra så det blir lika enkelt för W8-laptopen? ett annat problem kommer att bli att jag snart bryter med Bredbandsbolaget och kommer att övergå till Telia p g a flytt där Telia har Fiber och jag endast kunde få vdsl (som jag har nu) med BBB. jag har alltså bredband.net-adresser. när BBB stänger av kommer jag inte att ha nån nytta av deras adress och laptopen antar jag blir låst om det inte går att ändra inloggningen. jag använder nu Windows Live Mail på båda datorerna men har även en live.se-adress och en vilande G-mail-adress. och - hur gör jag enklast för att få det fungera med E-Forum i fortsättningen?
 7. HUP151

  vista sp2

  fick tidigare fin hjälp med ändring av partitioner och fick det att fungera. hjälpmedel var Mini Tool Partition Wizard Home E. jag hade C - D - E och F. C behövde få mer utrymme från E och jag fick hjälp att byta plats mellan D och E och då gick det galant. sedan döpte jag om E och D till D och E som jag var van vid. när jag nu gör åtgärder på mappar/filer i D (alltså gamla E) får jag upp "du måste ha administ.behörighet för att kunna flytta till "X" - fortsätt eller avbryt - jag fortsätter alltså och då kommer det upp "din tillåtelse krävs innan windows-åtgärden kan fortsätta" och "om du startade åtgärden kan du fortsätta" - ok jag fortsätter och sen kommer upp "filåtgärd Microsoft Windows - fortsätt eller avbryt" - fortsätter och sen kommer det upp "flyttar 1 objekt" och visar indikator och detta tar tid innan det utförts även om det är mycket små filer. det här fenomenet förekommer endast på nuvarande D (tidigare E)och är tidsödande och onödigt - ändringar på E och F går hur smidigt som helst. några tips att komma runt detta?
 8. varit borta ett tag - tack för handledningen - tydligen skedde rensningen mycket snabbt och visade inte nåt resultat men jag antar det funkade.
 9. tack med för alla svar/synpunkter. har läst div trådar. tydligen lägger min dator upp en schemalagd återställningspunkt varje dag - ska försöka komma åt de 4 senaste - på nåt sätt.
 10. HUP151

  vista sp2

  i senaste utgåvan av " nyhetsbrevet windowsnytt" beskrivs programmet "system boost elite 2.8.5.8" för storstädning av skräpfiler i datorn. gratisversionen rensar dock bara 3 poster åt gången. fullversionen kostar 22.95 dollar. någon som har erfarenhet av programmet och om det är värt priset?
 11. HUP151

  vista sp2

  betr användarkontona verkar de 2 nya bli som en "ny" dator - t ex saknas många program och ny anslutning måste göras till eposten hos BBB med servrar etc - men - ska det inte gå att importera t ex favoriter från den förste användaren till de 2 nya?
 12. HUP151

  vista sp2

  tack du gudomlige!
 13. HUP151

  vista sp2

  tack funkade bra med detta - har du 3 användarkonton som administratör - men är det ingen som vet hur jag ska ska få ikonerna att ligga nere i underkant som tidigare - alltså "start" nere i vänstra hörnet istället för att ha alla i högerkant med "start" längst upp t h.
 14. HUP151

  vista sp2

  tackar - hittade där mig som administratör och en "gäst" som var inaktiverad. har nu där skapat 2 till administratörkonton - antar att jag får 3 olika val när jag startar datorn i morron och att jag inte får nån fråga efter lösenord... har nu alla 3 "administratörerna" exakt samma åtkomster till datorn? kanske blir en ny tråd men av nån obegriplig anledning har windows-startloggan nere i vänstra hörnet nu hamnat uppe i det högre hörnet och direkt under den loggan ligger 2 program jag haft startade. nere i högra hörnet har de olika funktionerna klocka datum, bluetooth. SHB, Nvidia, Smartdefrag, Internet etc staplat sig uppåt längs högra bildskärmen! tydligen ett fält på ca 2 cm som ligger i högerkanten - jag kommer enbart åt det att dra det till vänster så att det täcker halva skärmen om jag vill och det vill jag inte. hur 17 ska jag få allt att ligga i underkant på skrivbordet som det var tidigare? mycket konstigheter...
 15. HUP151

  vista sp2

  i vistan har jag inget lösenord utan när jag startar så går den igång och sen är det bara att köra. om jag nu skulle önska få 3 olika användare var och en med full tillgång till datorn - hur ska jag då göra??
×
×
 • Skapa nytt...