Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aileene

Medlem
 • Antal inlägg

  34
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Aileene

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Kvinna
 1. Kikar runt lite efter en bärbar dator till min 11 årige grabb. Har hittat denna, en HP Compaq Presario CQ57-301so Får väl säga att det framför allt var priset som tilltalade mig. Men då jag är helt lost då det gäller datorer så hoppas jag att nån kunnig person vill tala om ifall detta kan vara ett bra val. Grabben vill kunna spela minecraft på den. Kanske se nån repris på tv4play (utan att det laggar) Chatta över msn/facebook Och spela på sidor som jesper.nu Så.. vad tror ni. Klarar denna detta bra? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=997290 http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=se&lc=sv&dlc=sv&docname=c03027918 Passar på att fråga en annan sak här också. På vår lilla asus 1005HA kan grabben inte spela minecraft. Kommer upp en ruta där det står: "Bad video card drivers. Minecraft was unaible to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode" Que! Vad betyder påt på svenska för en som inte kan datorer?
 2. Nu är jag tillbaka. Lämnade in datorn för en felsökning... Skickade sedan någon annan för att hämta ut den. Butiken hade sagt att datorn hos dem startat vid VARENDA försök, och funkat hur bra som helst. Öh.. Här startar den ju aldrig vid första försöket. Nu fick jag ju trycka lätt 20-30 ggr för att få på den. Ska fasiken ta med den till butiken och be dem starta den när jag ser på. Har även bytt elkabel, så att det inte skulle kunna vara den. Killen i butiken hade även sagt att jag kanske hade en störning hemma hos mig som påverkade datorn. Näpp, har ju testat den även hos andra med sama resultat (att den inte startar upp ordentligt) Känns lite halvsurt att betala 500 för precis ingenting. *muttrar*
 3. 500:- Skulle de ta för en felsökning.
 4. Nu orkar inte ens fläkten starta. Enda som visar att den ännu har lite liv i sig är dioden som visar att den får ström. Skulle testa ett annat näraggregat. Gick inte alls. Kopplingarna var ju helt olika. Min P1 koppling var ju tokliten jämförelsevis med den andra vi skulle provat. Så nu blir det iallafall till att lämna in den på ett kostnadsförslag, så får proffsen ta hand om det. Skippar helt att försöka få det som ett fabrikationsfel.
 5. Har kollat lite mer noggrant nu. När jag trycker på on startar fläkten, men slutar precis lika fort. Lampan där det står "air" på baksidan blinkar bara till. Och efter att jag hade datorn helt strömlös 1a gången, så startade den direkt. Stängde då av den och försökte sätta på datorn igen - gick inte. Hade den strömlös ett tag till, och testade att sätta på - gick inte. Fick nog trycka ett tiotal gånger då innan den startade. Och vid varje tryck blinkade "air"knappen till och fläkten startade upp. (men dog lika fort) Ser också att "on"knappen står och blinkar lite. Växlar med ett jämnt starkt sken och ett mattare sken. Låter det som att det kan vara nätaggregatet? Och betyder det att datorn inte får den ström den behöver för att orka starta upp? Är ju hopplös när det gäller teknik
 6. Har fått tag i ett nätagg nu. Om det nu skulle vara så att det är mitt nättaggregat det är fel på. Tror du att det går reklamera då. Går det överhuvud taget reklamera om jag varit inne och rotat själv i datorn?
 7. Det är en stationär (En fujitsu Siemens Amilo Si 3535) Går det igenom så är det ju värt det Men det vore ju för jävla trist om det inte gör det.. Hitta felet själv är uteslutet. Vet hur jag sätter på "ON" knappen, men ungefär där slutar mina datakunskaper. När jag försöker starta den händer inget alls - Nada. Och går den bara igång så startar den precis som den ska. Inga konstigheter. Hade datorn helt strömlös igår vid ett tillfälle. Då startade den sedan direkt. Stängde då av den, tog bort höljet och satte på den "innefrån" (för att utesluta att det var något fel med onknappen) då startade den inte alls... Ska ta och bränna ut alla mina bilder nu medans den faktiskt står på, sedan ska jag testa igen att göra den helt strömlös. Tror inte jag kan fixa ett nätaggregat.
 8. Hej! Min dator strular och vill inte alltid starta då jag trycker på on. (Har i några veckors tid alltid startat på 2a trycket, men nu är jag glad om den överhuvudtaget startar) Garantitiden gick ut förra året, och jag ska nu försöka reklamera den pga fabrikationsfel. Fick precis papprena från onoff där det står: "...ska du som kund påvisa att felet funnits från början. Därför är det viktigt att du gör en detaljerad felbeskrivning som visar på att felet är ursprungligt samt bifogar eventuella underlag som styrker din reklamation (tex föregående servicerapport , utlåtande från auktoriserad yrkesman mm)" HUR kan jag bevisa att det är ett fabrikationsfel? Kommer jag överhuvudtaget få igenom detta? Om reklamationen inte går igenom så får jag betala frakt x2, och reparationsavgift på 970+ ev delar.(eller skita i reparationen och ändå få betala 700 plus frakt) Så som sagt, hur kan jag bevisa detta?
 9. Kanske har jag lagt denna tråd helt fel, men jag provar här. Har idagarna installerat min nya dator med Vista. Använder mig av Bitcomet då jag laddar ner saker. Men på denna nya dator stöter jag på ett problem med Bitcomet som jag inte förstår mig på. Det är inga problem att starta nedladdningarna. Men sen försvinner de. Satt nu precis och kollade på sidan medans det laddade ner. Efter ett tag så *poff* försvinner sidan helt. Även bitcomets ikon. Då jag går in och ska starta igen så står nedladdningen på 11.7% Jag startar, det tickar på... men sen försvinner det. Vad är detta? På min andra dator har det aldrig hänt.
 10. Har gjort några TP-tester Häromdagen tog den emot med 0,38 och skickade med 0,04 Svarstid 404ms (eller om det t.om var 4040ms) AAHHHH! Förstå att jag blir tokig. Men nu precis gjorde jag en, och då tog jag emot med 6,93 och skickade med 0,82 Svarstid 28 ms Så ibland funkar det som det ska. Men jag har också märkt att hela datorn verkar "låsa sig" i samband med krångel. Det går inte att klicka på något. Inte ens klicka ner sidan. Ska ta med datorn till en vän i helgen, och se om den fungerar problemfritt där.
 11. Hej! Tack för ditt svar. Jag är direkt kopplad till modemet (och modemet i första jacket) Vad det är för internetuppkoppling jag har? Förstår inte den lätta frågan riktigt (är helt kass på allt som har med datorer att göra) Modemet är en Thomson tg787 [inlägget ändrat 2008-12-28 11:01:02 av Aileene]
 12. Hej på er! Fick underbar hjälp sist jag lade in en sak här på forumet. Så nu hoppas jag på samma tur igen =) Jag tappar ständigt uppkopplingen. Vilket kan vara mycket irriterande. Får upp ett meddelande där det står något i stil med "du har ingen anslutning, eller den är begränsad" När jag ringer min support så kollar de upp anslutningen, och säger ALLTID att den är bra. Kanske är den också det då jag pratar med dem. För det är bara korta stunder som jag tappar anslutningen. Korta stunder, men ofta, ofta. Och alla som har Telia vet ju vilka väntetider det ibland kan vara *L* Hur som helst. Någon som vet vad detta kan bero på. Datorn är seg hela den...
 13. Ska jag spara CCleaner och Malwarebytes Anti-malware i datorn ock köra det ibland? Hijack This? Ska det sparas eller slängas?
 14. F-secure är väl det som jag har genom telias "Telia säker surf" !? Jag har inte uppdaterat till en ny version. Har bara haft Telia i 3-4 veckor. Så då borde jag väl automatiskt ha den senaste versionen *gissar* Tack för länken. Ska kika in där nu.
 15. Datorn fungerar mycket bättre. Slipper ju numera att bli bombaderad av oönskad reklam. Jag får inte längre upp 53 webbsidor på en gång, som höll på att driva mig till vansinne. Och jag är av med det där envisa "antivirus 2009" som jagade mig. Tack så jättemycket Cecilia för all din hjälp. Du räddade mitt vett och min plånbok. Jag var nära att gå och köpa en ny dator. Men helt bra funkar den inte. Kanske kan man inte kräva för mycket av en gammal HP på 2 år!? Tex så tappar jag uppkopplingen korta stunder till som tätt. Min bredbandsleverantör säger alltid (jag har ringt några ggr ang. detta) att anslutningen är ok och funkar felfritt. Jag har inga förlängningssladdar, och är inkopplad i första jacket. TP test visar för det mesta acceptabelt resultat. Men några ggr har de visat dåligt resultat. Ibland går det segt som sjutton att öppna webbsidor. Och lite för ofta visas "sidan kan inte visas" Men det är väl då jag tappar uppkopplingen. Filer kan oxå ibland vara sega, sega att öppna. Men jag är jättenöjd för den hjälp jag redan fått av dig. Men det är klart, har du fler tips på hur jag kan pigga upp min dator så mottages det glatt =)
×
×
 • Skapa nytt...