Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

George4

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om George4

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1945-11-03

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Västerås
 1. Jag gick till enhetshanteraren och mycket riktigt var energisparalternativet bockat. Jag bockade ur och statade om datorn, men jag får fortfarande meddelandet att wi-fi är inaktiverat. Det finns en rullgardin med aktiveringsalternativ Manuellt, om en timme etc, men ingen OK knapp för att välja ett alternativ. Var hittar man en aktiveringsknapp? Jag ansluter till internet via kabel till routern, men andra prylar, som är kopplade till rputern via wi-fi kommer ibland inte åt nätverket.
 2. Jag har en Epson XP 750 med USB koppling till datorn. Efter Windows 10 anniversary uppdateringen upprättas ingen kontakt till skannern. Det går att skriva ut och Epson Print CD fungerar. Jag har av- och ominstallerat Epson Scan driver, men jag får upp samma meddelande att datorn ej kan kommunicera med skannern.
 3. Skräppostkontrollen var redan avstängd i F-Secure.
 4. När jag skickar e-post innehållande en länk till en internetsida, tar det lång tid att "spara till mappen skickat" och ibland går meddelandet inte iväg. Jag har F-Secure SAFE och Telia som e-postleverantör via fiber. Finns det någon inställning, som eliminerar problemet. Jag länkar bara till helt betrodda sidor och oftast till IDG eller PC för alla.
 5. Jag söker också ett program för att låsa en hel mapp med alla mina foton, dvs det är en stor mapp på 100 GB. I windows 7 kan man gå till egenskaper för mappen och sedan välja säkerhet och där göra inställningar, som jag inte förstår. Man borde kunna begränsa åtkomst till en mapp till en specifik användare och ta bort autentiserade användare och användare med admin-behörighet, men jag vågar inte ändra i inställningarna med risk för att förlora alla mina foton. Jag hittade ett program kallat Folder Latch 4 i PC för allas bank av gratisprogram, men det är starkt kritikerrisat och begränsat till 4 GB och finns inte för Windows 7. Jag skall försöka med förslagen i tidigare inlägg.
 6. När jag försöker öppna vissa hemsidor, t.ex. www.hemnet.se, får jag ett Internet Explorer säkerhetsmeddelande: "En webbsida försöker öppna innehåll med det här programmet på datorn" Programmet är RealPlayer Scheduler. Om jag klickar Tillåt eller Tillåt inte händer samma sak. Det kommer en tom sida där det står att Internet Explorer har stängt webbsidan för att skydda datorn. Internet Explorer har stängt webbsidan p.g.a. ett icke-fungerande eller skadligt tillägg. När jag stänger den sidan kommer det upp att Dataexekveringsskyddet har stängt sidan och att Internet Explorer har slutat fungera. Jag har IE 8 och har även provat att avinstallera den och gå tillbaka till IE 7, men det blir samma resultat. Jag kör Windows Vista Home Edition. Jag har installerat Firefox och den fungerar. Har någon förslag på lösning? Idag lyckades jag få fran en felkod: Namn på felmodul: uisy3201.dll_unloaded. Filen uisy3201.dll tycks alltså saknas och enl en googlad sida finns den inte hos Real.
 7. Jag körde med kabel direkt mot modemet och då får jag avbrott, oftast kl 20:00 och det håller på i timmar. För vissa är det simpelt att stänga av nätverkskortets spara-ström-läge. Jag har aldrig gjort det men skall försöka hitta rätt tråd för åtgärden.
 8. Hej, Jag har köpt en ny dator med Windows Vista och kopplat den till mitt zyxel-modem och Telia ADSL. Med Windows XP hade jag 1 års avbrottsfri internetuppkoppling men nu bir det stopp ofta och dessa stopp kan inte repareras av Vista och de varar i timmar. Telias Premium Support sade (mot debitering) att flera av deras kunder haft samma problem och att lösningen är att koppla en router mellan datorn och modemet. Sagt och gjort. En zyxel router införskaffades (595:-) och kopplades in och programmerades som en icke trådlös router (det finns bara trådlösa att köpa) - dvs inställningarna för trådlös drift matades inte in enligt instruktioner från Telia. Med routern inkopplad får jag inte kontakt med internet. Datorn efterlyser justering av Principprovider:- Filternamn: IS filter callout i ett meddelande med rubriken "Säkerhetsiprincipnställningarna på den här datorn blockerar anslutningen". Jag har F-Secure Internet Security 2009 och enl F-Secure är det inte deras brandvägg, som blockerar. På Telias vanliga support upplyste Anton mig med stolthet och ett skratt att han "inte har en susning". Finns det någon på eforum som har "en susning"?
 9. Finns det någon läsare som har färsk erfarenhet av att köpa en stationär dator av 3 G Direkt i Västerås AB? Alla deras stationära datorer byggs i butiken. Är datorerna bra och ger företaget bra service?
 10. Jag har försökt bränna TV-program på Verbatim Photo Printable DVD-R 43272 skivor från hårddisken i en Pioneer DVR-520H med dåligt resultat. Ur en box med 10 skivor har 4 kasserats - de går helt enkelt inte att spela upp. Särskilt när jag lägger in mer än ett kapitel (program). Jag har brännt i high speed i läge SP (=2 tim per skiva). Har någon stött på samma problem och finns det en lösning? Alla andra fabrikat har fungerat bra. Finns det andra fabrikat med skrivbar framsida? Rolf
 11. Och på det numret får man vänta minst en ½tim för att få svar.....
×
×
 • Skapa nytt...