Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Roggah1

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av Roggah1

  1. ingen som vill eller kan svara på frågorna som jag har problem med?
  2. Hej.. Jag har tidigare varit beta testare på Windows 7 och avinstallerade det nu i veckan och installerade XP igen efter att jag upptäckte för någon vecka sedan att internet typ låste sig men gick igång igen så fort jag rörde på datormusen men "låste" sig igen då jag inte rörde på den dock inte hela tiden men kanske 80% av tiden.. Tänkte då att det var något med beta versionen som gjorde att jag fick problem med internet men nu när jag är tillbaka till xp igen så segar internet sig och "låser" sig fortfarande ibland.. Nu när jag skriver så blinkar inte markören när jag inte skriver den gör det i vanliga fall .. Händer ofta också att det står "mozilla firefox (Svarar inte)" och sedan efter ca 30 sekunder kommer sidan fram.. Jag har BBB som internetleverantör.. har 1,5 gig ram 3.0 ghz processor och 512 MB grafikkort dock en P4a men det har inte segat på det här sättet tidigare vad jag kan komma ihåg så det har inget med (Inte)l (Intel alltså) att göra.. Tack på förhand / Roggah
  3. Om dokumentet var tillverkat i USA några minuter innan jag fick det på messenger varför står det svensk tid och inte amerikansk tid då dokumententet var tillverkat? Under details står detta: Authors: ****** Last saved by: ****** Revision number: 1 Version number Program name: Microsoft Office Word Company: ****** Manager: Content Created 2009-07-18 18:02 Date last saved 2009-07-18 18:16 Last printed Total editing time 00:14:00 och sedan att jag fick filen 2009-07-18 18:18 innehållet i dokumentet är från en som ska ha hamnat på lassarettet i koma i fredags och den 18:e var i lördags så det är ganska omöjligt att personen hamnade på lassarettet i fredags eller är det fel på datumet eller är det jag som förstår fel? Eller är alt bara en lögn att brevet var från en vän som låg på lassarettet?
  4. vet du nått om det går att se ip på gamla meddelanden då? typ någon logfile med ip nummer i msn mappen [inlägget ändrat 2009-07-20 19:49:00 av Roggah1]
  5. Hej .. Jag undrar om det finns någon möjlighet att veta när ett dokument är skrivet som jag har fått överfört från en vän på messenger.. Är det även möjligt att se från vilken dator det är sänt ifrån? är misstänksam över en sak.. Går det även att se vilket ip min vän hade då han skrev ett gammalt meddelande till mig? utan att använda typ netstat -n i commandprompten [inlägget ändrat 2009-07-20 19:36:19 av Roggah1]
  6. Hej jag undrar om det finns något bra och gratis program för webbkamera som man kan vara fler än 2 på och snacka samtidigt som t.ex.: ventrilo fast med webbkameror Har hittat ett program som man kan använda men som då kostar pengar om man vill prata med flera samtidigt. Men vill alltså veta om det finns gratis MVH Roggah [inlägget ändrat 2009-05-21 23:41:13 av Roggah1]
  7. Roggah1

    ikernel

    Tjena igen.. hmm jag har problem med ikernel.exe När jag har avinstallerat drivrutinerna till grafikkortet och sedan vill installera nyare så kommer det up ett meddelande om rpc-server och sedan när jag sökte på nätet så var det nått med ikernel som bråkade har provat nu att få igång installationen men utan framgång.. hm ska inte ikernel startas automatiskt? jag har aldrig varit med om det här problemet tidigare .. sedan så kommer även ett meddelande om mom.impletation upp eller vad den heter.. Jag fattar 0 Nu när jag försöker installera VIA4in1 så kommer det upp 1607: Unable to install installshield scripting Runtime.. Jag vill helst inte installera om XP för det har jag gjort ganska nyligt så om det finns en bra lösning till det här så skulle jag bli jätteglad.. jag vill fortsätta spela GTA 4 nuuuuu! inte imorrn Jag ser nu också att det verka som att Catalyst till graffakortet finns kvar men det finns inte som läggtill/ta bort program:S Många ändringar nu... När jag försöker installera ati drivrutinerna så kommer det upp "error opening file for writing" nu så ignorerade ja det och det kom upp rpc-server inte tillgänglig . jag har testat Acronis Scheduler 2 också men det blir inte bättre.. Jag har även Dcom problem när jag kollar i loggfilen [inlägget ändrat 2008-12-12 18:02:13 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-12-12 18:02:31 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-12-12 18:30:58 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-12-12 18:50:46 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-12-12 18:55:35 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-12-12 20:21:16 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-12-12 20:23:08 av Roggah1] Tråd flyttad från Grafikkort av moderator. [inlägget ändrat 2008-12-13 09:29:10 av RN]
  8. Jag tog bort flashplayer och java och ominstallerade programen igen .. jag avaktiverade även brandväggen för att se om den störde men det funkade inte är det något man bör ställa in i säkerhetsinställningar för internet? [inlägget ändrat 2008-11-29 17:56:53 av Roggah1]
  9. Hej Cecilia och resten av gänget Roggah här igen .. Long time no see Jag är nu hos en polare och försöker få youtubefilmerna att starta. det kommer bara upp: "Hej! Du har antingen inaktiverat Javascript eller så har du en gammal version av Adobes Flash-spelare. Hämta den senaste Flash-spelaren." active scripting var redan aktiverad på internet-alternativ. och nya versionen av flash-spelaren är installerad och är tillåten i norton internet security. kom igen ge mig ett svar och fort ska det gå jk /Roggah1
  10. hehe ok funkar än så länge men jag *knackar* väl jag också.. har funderat på ett nytt nätagg också men dom sa efter felsökningen att det inte var något problem alls och att dom även hade kolla agget. tror det är någonstans på 400 W. Kollade på sidan om nätagget men såg ingen info på det konstigt nog :S
  11. Kollade upp det nu .. och nope det har inte AHCI.. Dom på affären sa nu iaf att det är 3je hårddisken och att det inte blir någon fler om den också krånglar på så snabb tid som dom här hårddiskarna som jag har haft.. Kan dom neka mig om jag har garanti på den? Styvmorsan säger att om garanti tiden fortfarande finns kvar så får man byta varan under den tiden om dom så har gått sönder 20 gånger och man inte har gjort någon fysisk åverkan på varan
  12. aha ok jag har bara 2 snyft synd om mig .. samma för mig gällande 1.5.. men det är ju redan sagt tidigare Vad jag hörde tidigare av en jag känner så tyckte han att man inte ska ha samsung hårddiskar för att dom bara krånglar. På affären säger dom att dom är bland dom bästa märkena och att dom slåss för att vara bäst. Hårddisken är en spinpoint Vad säger ni? [inlägget ändrat 2008-11-26 17:56:21 av Roggah1]
  13. Okidoki.. hoppas det är rätt som du säger.. annars så tycker jag att moderkortet borde ha det när det går att göra vissa inställningar för sata i BIOS men där är det då bara IDE och RAID som går att ställa in. Borde det stå SATA i den listan också om den har stöd? eller står det någon annanstans på den sidan? alla moderkort som har sata portar borde väl ha sata stöd? :S
  14. Tjena igen.. Lämnade in datorn igår och fick igen den idag med en ny hårddisk på 320 GB istället för 250 GB. Det konstiga vad jag tycker är att i uppstarten andra bilden som visas inte där den hittar hårddiskar och cd rom så står det ata 133 320 GB istället för SATA.. Vad beror det på? ska det stå ATA i uppstarten istället för SATA? Dom på affären kunde inte svara på det iaf. Hårddisken är inställd som IDE i Bios Nu ska jag installera resten av alla grejer.. Brydde mig inte om att göra någon egen felsökning då jag inte är "expert" på sånt. det får bli nästa gång då jag har valt att köpa floppyn istället CYA [inlägget ändrat 2008-11-26 17:38:35 av Roggah1]
  15. nä fan inte behöver du skämmas gratis är gott skicka en till boden är du snäll skojar bara
  16. Cecilia jag såg inte tidigare när du skrev om "Can't open CD driver CD0001" Jo så kanske det kan vara.. då måste jag bara skaffa pengar till en intern eller en diskettstation.. fattigt att vara arbetslös.. får skylla det på moderaterna
  17. jag tror jag har hittat lösningen till att starta hårddisk kollen och ställa om 3.0 till 1.5 nu .. det är det konventionella och utökade minnet som måste ställas om http://uk.freedos.net/freedos/help/common.html var så lääääänge sedan jag höll på med sånt.. typ 100 Mhz tiden på 90-talet hehe hhmm det står : device=c:\dos\himem.sys men betyder inte det då att jag måste ha riktiga dos installerat och inte bara "fusk dos" Hmm nu skrev jag här innan jag märkte att det var på fel ställe jag kollade. men jag tror jag ändå hittade lösningen på den sidan.. tror lösningen är det här : You need to load a CD-ROM driver. If possible, get the one made for your CD-ROM drive, but if it's an IDE CD-ROM, almost any IDE driver will work. Install it in your CONFIG.SYS file according to the instructions that come with it. You'll also need to load the DOS CD-ROM extensions into your AUTOEXEC.BAT file in order to assign your CD-ROM a drive letter. For MS-DOS, it's MSCDEX.EXE. For FreeDOS, it's SHSUCDX.EXE . Then you should be able to use any standard format CD-ROMs. Men det står IDE cd rom och jag har ingen jag har en usb [inlägget ändrat 2008-11-23 16:09:40 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-11-23 16:13:11 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-11-23 16:16:22 av Roggah1]
  18. Joo det är ju sant [inlägget ändrat 2008-11-23 15:51:12 av Roggah1]
  19. jo ser nu på datoraffärens hemsida att dom har nätaggregat med sata men jag har ett gammalt brukar bara köpa nya när dom lägger av.. men kanske borde köpa ett sånt snart då för det är väl när dom lägger av som övriga delar kan lägga av men jag antar att jag måste köpa en ny hårddisk samtidigt för click ljud verkar ju inte så friskt och jag tror inte att dom vill byta hårddisk en andra gång för att dom kommer nog inte att tro på att 2 hårddiskar har problem efter varandra på så kort tid. men säger iaf hur det blir med problemlösningen senare som cissi ville [inlägget ändrat 2008-11-23 15:14:49 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-11-23 15:19:44 av Roggah1]
  20. ok jag gör väl det då . tänkte bara att det är jobbigt för er att svara hela tiden på ett och samma inlägg nu är det en grej till... jag har en annan cdläsare som jag har tagit från morsan efter att den krånglade lite.. den tar original skivor men f inte brända.. lustigt.. och kan det vara så att det där med bilden jag skickade tidigare när jag försökte använda felsökningsprogrammet att det beror på att jag i normala fall använder en extern dvd brännare? skickar bilden igen .. Är det du cecilia som svarar på frågor på pc för alla ? [bild bifogad 2008-11-23 14:13:16 av Roggah1] [inlägget ändrat 2008-11-23 14:15:18 av Roggah1]
×
×
  • Skapa nytt...