Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JohnRick

Medlem
 • Antal inlägg

  105
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

JohnRick vann dagen: 29 oktober 2015

JohnRick hade det mest gillade innehållet!

Om JohnRick

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1979-06-12

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Malmö
 1. Tack för rappt svar. Så enkelt är det inte. Plöjde nyss denna artikel: https://www.howtogeek.com/332838/what-is-the-wmi-provider-host-wmiprvse.exe-and-why-is-it-using-so-much-cpu/ WMI Provider Host är definitivt den process som tar upp mycket CPU, men den ska inte inaktiveras, utan är som bekant essentiell för systemet. Om den ständigt går i taket är det dock något annat program eller process som begär info via WMI, men kan heller inte se vilket det skulle vara. Det roliga är att sökvägen till WMI i Event Viewer (beskrivs i länkad artikel) inte finns. Skulle ligga mellan WLAN-AutoConfig och Wordpad, men där har jag ingenting.
 2. Enligt titel. Har en relativt gammal dator nu (i7 870, 16 GB RAM etc, men den har tickat på då jag har hållit den i trim och funkar utmärkt för audioproduktion och div. video. I alla fall: Bifogad bild visar 100% aktivitet på fyra av processorerna och relativt höga temperaturer vid knappt ingen belastning. Efter lite meck pinpointade jag detta till nätverksadaptern. När jag tog ur min Netgear N600 - ibland räckte det med att inaktivera internet - så sjönk temp med 15 Celsius och belastningen låg på mer humana 0-5%. Jag installerade om drivrutiner, sökte på diverse forum om andra som haft liknande problem. Köpte nu en ny nätverksadapter (ASUS USB AC-51) som har fått goda vitsord. Visar sig att det inte gör någon som helst skillnad då datorn gör samma sak så fort den kopplar upp mot nätet. Det är alltså något med själva burken, men kan inte räkna ut vad exakt det skulle vara. En process, en tjänst eller annat som gör att den inte klarar av att vara ute på internet utan att gå i taket. Drivrutinerna är de senaste. Energialternativ är på hög prestanda och inga kärnor är parkerade. Inga onödiga enheter i enhetshanteraren eller andra konstigheter. Detta är alltså något som dykt upp relativt nyligen. Tacksam för input.
 3. Enligt titel: I vanlig ordning jävlas det när allt har rullat på bra. Har fem maskiner totalt. Har gjort nyinstallation av W10 på en liten relativt ny bärbar Acer med SSD som jag har som backup-burk i arbetet och installerat de program och pluggar jag behöver för att kunna jobba ordentligt. Nu dagen efter kan jag inte logga in. Jag kan skriva på tangentbordet, fyller i det lösenord jag vet är rätt, men den står bara och tuggar någon minut och därefter tillbaka till status quo. Har givetvis provat skärmtangentbordet såsom rekommenderat nedan: http://windowsreport.com/cant-log-in-windows-10/ Detta är särdeles komprometterande då en dagskassa på 15 000 SEK kan stå på spel om en annan ny bärbar monsterburk med W10 på som jag har som studiodator (där det hittills flutit på bra, ta i trä) får för sig att inte släppa in mig. Behövs vid ett gig om en vecka och där finns definitivt inte utrymme för dylikt beteende. Vem stämmer man i så fall? Försäljaren av OS?
 4. Smärre uppdatering: Filen är givetvis fortfarande kvar och kan inte tas bort på något sätt, med något upplåsningsprogram, systemstart, re-OS-ande, re-adminande etc. Allt ovan har inte genererat någon lösning. Tack för input.
 5. Ja självklart. Det är Realteks HD Audio som också ger utslag vid uppspelning i alla lägen. Det är combojacket som är ett aber. Skulle det finnas fler där menar du?
 6. Uppdatering: Avinstallerade och återinstallerade Realtek-drivrutinerna vilket fick dialogrutan att återkomma. Kan dock fortfarande inte få ut något ljud, vare sig jag ansluter hörlurar (och väljer hörlurar), eller ett telefonheadset med tre poler (och väljer headset). Vad gör jag?
 7. Enligt titel: Införskaffade en liten ASUS Zenbook 510 (i7, 16 GB RAM, 512 SSD, NVidia GTX960m 2GB etc.) att ha som backup-studiodator i annan lokal. Har förstått att det är ett s.k. combojack på denna för att ansluta mickheadset med tre poler o.d. Mig veterligen ska det heller inte vara några problem att ansluta vanliga referenslurar med 3,5 mm-kontakter, men det är det uppenbarligen då inget ljud kommer ut. I början fick jag upp en dialogruta som frågade om det jag anslöt var hörlurar, högtalare eller headset, varpå jag valde det förstnämnda utan framgång. Provade även de andra alternativen. Ingenting. Nu kommer inte dialogrutan upp överhuvudtaget när jag ansluter så inget kan väljas. Inget ljud. Nämnas bör att jag givetvis har ljud ut i datorns inbyggda högtalare som vanligt, och jacket verkar vara ok, då den inbyggda funktionen som sänker ljudet till 80% när jag drar ut visas vid volymikonen. Input? Eller är det att kassera skiten som gäller?
 8. Enligt titel, Skaffade en splajs ny ASUS Zenbook för firman igår. Gjorde dock en clean install av Windows 10 med samma nyckel för att bli av med all bloatware och ha en enkel partition av SSD:n på 512 GB och allt gick väl. Idag har dock titelproblemet dykt upp, och det går uppenbarligen inte att lösa med mindre än en ominstallation, vilket är uteslutet för jag kan inte lägga ett helt dygn till på detta efter alla program/bankinstallationer. - Drivrutinen till själva nätverkskortet ska vara i ordning, och ikonen, samt anslutning är grön. Övriga tre datorer i hemmet funkar fint, inkl. telefon. - ipv4 & ipv6 gäller det då som sagt. De kan inte knytas till kortet och är inte anslutna. Har provat att installera om drivrutiner från tillverkares hemsida, utan skillnad. Har även kört alla kommandon i kommandotolken som listas i trådar enligt nedan: http://www.sevenforums.com/network-sharing/388495-wifi-connectivity-issue-ipv4-ipv6-not-connected.html http://www.sysprobs.com/fixed-windows-10-limited-connectivity-not-getting-ip-from-dhcp http://www.tenforums.com/network-sharing/36238-one-more-network-protocols-missing-solution.html Någon som har andra förslag, eller det är kassera OS som gäller? Jag förutsätter att de som utvecklade W10 nu lever under skyddad identitet.
 9. Ja, det blir givetvis så att jag i det fallet betalar för en HDD som jag inte kommer att använda i syfte att om möjligt komma billigare undan och införskaffa SSD:n själv, i stället för att ta den merkostnad som tillverkaren ålägger slutkund om jag köper dator med förinstallerad SSD. Allt annat lika. Så inte ekonomiskt försvarbart ur ett globalholistiskt perspektiv, men månne för mig som end customer? Ska kolla lite till och slänger väl iväg en beställning i veckan oavsett.
 10. Tack för input PP. Det var dessvärre inte alls svar på det jag undrade över. Min primära frågeställning gäller huruvida det är ekonomiskt försvarbart/fördelaktigt att köpa en burk där min tänkta SSD redan följer med, eller köpa en där tillverkaren tryckt in en vanlig mekanisk disk och sedan uppgradera själv. Förutsatt att CPU, GPU, RAM-potential etc är likvärdigt. Misstänker att jag får göra egen research och väga av.
 11. Tänkte införskaffa en ny laptop inom firman som komplement till de två övriga jobbdatorerna, samt stationära studiodatorn i hemmet. Denna ska mest trigga VSTi:s i annan lokal så kommer inte att användas frekvent. However: De enda krav jag har är att det ska vara en fyrkärnig i7, 8-16GB RAM (med kapacitet upp till åtminstone 16), samt ett dedikerat grafikminne. Sistnämnda inte nödvändigt för musikdatorer givetvis, men nu spelar jag även lufttrummor på regelbunden basis så en dedikerad grafikkrets finns på listan (även om det kan funka utan). Frågan är om det är bättre att ta en dator som har dessa specs OCH en färdigbakad SSD på runt 512 GB ELLER ... ... ta en dator med dessa specs, men som kommer med en mekanisk drive och byta ut denna till SSD själv? Om vi bortser från voiding of warranty och liknande lutar jag mer åt det sistnämnda då jag annars misstänker att jag betalar överpris för att de satt in SSD:n "åt mig". Följdfråga är även om det skulle vara värt att ta en burk med 128GB+1TBHD och enbart byta ut HD:n? För det torde väl vara två diskar på separata platser och inte en hybriddisk i en sammansatt enhet? Eller är det något annat krux då vad gäller bussar och åtkomst jag bör tänka på? Annars kan jag tänka mig nedan nämnda, och byta HD-delen till en 512 SSD: https://www.komplett...6-full-hd-matt# Alternativt en Zenbook, men då kommer SSD:n direkt, och förra gen. i7, samt "endast" dubbelkärnig CPU. http://www.webhallen...cl=external:ref
 12. Som jag nämnde tidigare fixade IO-Bit unlock själv upplåsningsbiten både för ISO-filen och mappen den låg i temporärt. Efter upplåsning går den fortfarande inte att ta bort då den kräver adminbehörighet av mig (datorn), som är inloggad som admin. Kan ej heller ändra behörighet eller ägare under properties-säkerhet-avancerat-behörigheter. Strax därefter är filen låst igen. Varken fil eller mapp har en låsikon, och den "avblockera"-ruta som faktiskt finns under egenskaper för ISO:n är åtgärdad. Utan resultat givetvis.
 13. Diskkollar gör jag då och då. Även HD Sentinel liggandes som jag drar igång ett par gånger i veckan. De är fullt friska. Problemet med en mapp innehållandes en ISO-fil som inte går att ta bort kvarstår alltså, efter LINUX-testet, start i felsäkert läge, tre av varandra oberoende filupplåsningsverktyg, samt försök till att ändra behörighet/ägare utan framgång. Alltid admin som sagt. Förblir olöst således. Tack för input.
 14. Uppdatering: 1) Linux har inte burit frukt då filen inte syns till. Nej, jag kollar inte Linux egen desktop. 2) Har startat i felsäkert läge med admin-rättigheter (alltid inloggad som admin i övrigt). Ingen skillnad. Kan fortfarande låsa upp iso-filen i mappen med IO-bits unlocker, inte Lockhunter eller övriga, men i dessa fall, när jag väl låst upp och försöker ta bort filen, avkrävs jag behörighet från min egen användare, vilken jag redan är. Kan heller inte ändra behörighet/ägare, som beskrivet i tidigare inlägg. Andra inpass?
 15. Alright - lade över Linux på USB och bootade upp burken med denna. Alla filer kan ses, utom just den mapp jag försöker ta bort. Öppnar fönster och ser över strukturen. Alla övriga filer och diskar med respektive innehåll ses. Mappen med innehållet som jag vill radera, som ligger på Desktop, syns inte hur jag än gör och således inget att ta bort. Har även visat dolda filer och lite övrigt. Vad blir nästa steg?
×
×
 • Skapa nytt...