Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ulvas

Medlem
 • Antal inlägg

  157
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Ulvas

 1. Ok, jag avvaktar lugnt och fint. Jag var inne på det, men ville ha lite reaktioner från er andra också. Tack!
 2. Grejen är att ingen nerladdningsprocess alls initieras.
 3. Min nyaste dator uppdaterades omedelbart. Allt blev bra. Med min andra dator, som är äldre, händer ingenting. Är det normalt i det här läget? Är det här en process som kan ha lång väntetid? Mig gör det inget vilket, vill bara veta om något är galet här. Eller, kommer vissa datorer inte att få Anniversary? Andra uppdateringar går in hur fint som helst. Jag har försökt finna svaret på Microsofts sidor, men inte lyckats.
 4. Jag tänkte nog rätt här. Jag har idag återigen talat med Tele2, talat och chattat med Norton samt skrivit om det hela här. Nu plötsligt för en liten stund sedan försvann "banningen" av Tele2! Tjusigt, va?! Det var det här jag hoppades på. Tack Cecilia för att du tog dig tid! Och för att det här forumet finns.
 5. Jag har Norton 360. Då och då har jag anledning att gå in på Tele2.se. Sedan någon vecka tillbaka spärras dock Tele2 hemsida och en rödmärkt helsida från Norton varnar i stället för ett säkerhetsproblem. Problemet anges vara phishing. Dialog med Tele2 ger absolut ingenting. De "har aldrig hört talas om detta" och hänvisar till Norton. "Vi förstår inte det här." Norton säger att man upptäckt det här säkerhetsproblemet. Man säger också att det är upp till Tele2 att åtgärda saken. Primärt är det epostadress och lösenord som är i fara. Från Norton sägs att flera Tele2-kunder hört av sig. Personligen vet jag att Tele2 blivit uppmärksammade på saken. Där är jag nu. Jag behöver då och då kunna logga in på mitt konto på Tele 2. Så länge detta pågår, så gör jag dock självklart inte det. Inget händer. Hur får man de här två parterna att lösa ut detta? Kan någon här - som har Norton - försöka gå in på Tele2 hemsida? Blir svaret detsamma? Tacksam för hjälp med detta!
 6. Ulvas

  LÖST Facebook

  Nu har jag koll på detta. I Internetalternativ/Sekretess/Avancerat har jag i åratal åsidosatt normal cookiehantering genom att blockera cookies från tredje part. Det har aldrig ställt till med krångel. Efter två timmars djupgrävande och testande idag, har jag funnit att genom att tillåta rubiconproject.com, så fungerar det. När seansen är slut raderas den dock automatiskt genom min försorg . Nu slipper jag "frysningen" i början och behöver inte fundera på om min dator drabbats av något "elakt". Tack för ert engagemang! Den här sidan är faktiskt guld värd.
 7. Ulvas

  LÖST Facebook

  Hej, jag har en stationär välskött dator som fungerat perfekt - tills nu. När jag nu ska gå in på Facebook fryser allting i ca 20 sekunder. Sen kommer jag in och allting fungerar perfekt resten av seansen. Jag kan alltså därefter gå in på Facebook igen hur många gånger som helst utan problem. Nästa gång jag startar datorn blir det likadant igen. Jag kan göra allt möjligt utan problem - tills jag går in på Facebook. Då fryser det till igen i ca 20 sek. Därefter full fart på allt. Win 7, IE 11, NVIDIA GeForce GT 420, Realtek PCIe GBE Family Controller. ASUS CG5275 Desktop. Allting helt uppdaterat. Datorn går som ett expresståg utom vid första ingången på Facebook. Efter ca 20 sek går det perfekt igen. Vad är detta? Jag kan leva med det, men den viktigaste frågan är om det finns ett säkerhetsproblem här.
 8. Hej, lägger ner det här nu. Men, kommer att vara lite extra observant ett tag framåt. Och köra några skyddsprogram lite oftare. Tack för hjälp och synpunkter!!
 9. Den som letar finner... Dagen för nämnda CVE lade Norton programmet MyPC Backup i karantän. Intressant. Kan också vara en del av det här. Eller? Jag har inte medvetet laddat ner programmet.
 10. Har sett och utnyttjat den där. Resultatet blev att jag "redan installerat etc". Nu tror jag att förklaringen möjligen börjar skönjas. För några veckor sedan fick jag problem med min Microsoft Outlook. Det löste jag med deras Fix it. Detta sammanfaller i tiden med CVE datum. Kan kanske hänga ihop... Program för morgondagen?
 11. Tack hela gänget! Nu har jag kört även Norton Power Eraser. Inget problem. I morgon ska jag köra ytterligare ett par program - jag är en petig typ . Har ni några tips om lämpliga program för morgondagen?
 12. Hej, har nu via din länk kört fem kontrollprogram som alla sa att "säkerhetsuppdatering si och så redan är installerad". Har också kört Microsoft Windows verktyg Borttagning av skadlig programvara, såväl i snabbsökning som fullständig sökning. Inget hittades. Mitt CVE-2014-6352 finns bland "Installerade program och funktioner" med datum 3 november. Ett tag därefter gjordes ett antal vanliga säkerhetsinstallationer (KB). Jag kör Norton 360 varje dag. Körde ESET on line i går kväll. Bit Defender kvällen innan. Vad göra nu? Inget?
 13. Hej, hittade rubricerade program (?) på en av mina datorer (Win 7, IE 11). Trots försök ute på nätet har jag inte lyckats klara ut vad det är. Kan någon hjälpa mig?
 14. Efter att nu på morgonen läst lite här, tog jag "någon" i hågen och installerade återigen -något motvilligt, less på krångel- KB3000850. Nu fungerar det! BankID-folket har uppenbarligen jobbat och anpassat sin produkt till även Win 8.1. Problem med Flah Player och BankID därmed borta nu. Bra, men jag kommer att vara observant framöver. Utomordentligt att detta forum finns. Stor eloge till er som driver det!! Tack!
 15. När kommer vi att kunna installera KB3000850, då? Paketet innehåller rimligen en antal bra saker, väl? Kan inte BankID-folket tala om vad problemet egentligen är? Är det så enkelt att KB2976536 i praktiken ingår i det stora paketet KB3000850?
 16. Hej, har du aktiverat 64-bitarsprocesser för utökat kernelläge (Internetalternativ/Säkerhet)? Har du avaktiverat ActiveX-filtrering ("Kugghjulet/Säkerhet")? Låter du uppdateringar göras automatiskt eller bestämmer du själv vilka som ska få genomföras? För övrigt är det många som har det här problemet. Närmare bestämt alla med Win 8.1 och samtidigt BankID. Jag får det att -tillfälligt åtminstone- fungera genom åtgärderna ovan och att jag inte tillåter installation av KB 3000850.
 17. Vore det inte på sin plats att BankID/Bankerna går ut med information till sina BankID-användare om detta elände som jag -till och med går -trodde var slut? Nu ligger man lågt och tiger. Varför?
 18. Hej LARSAS, för en kvart sedan bockade jag i "64-bitarsprocesser för utökat kernelläge". Det och inget annat. Och då kom flashfunktionen igång! Precis som för dig - såg jag nu. Låt oss hålla de s k tummarna nu. Jag är rätt less på det här. Jag är fortfarande en aning misstänksam för framtiden, men tänker inte bli negativ. BankID fungerar också.
 19. Hej, först kommer Microsofts säkerhetsuppdatering och ställer till det för BankID. Därefter kommer BankIDs snabba uppdatering som verkar fimpa Flash Player i Win 8.1. Jag har två datorer. I den ena låter jag nu BankID fungera -utan Flash Player, i den andra Flash Player -utan BankID. Men, så här ska det väl inte vara för oss användare. Finns ett säkerhetsproblem i BankID som MS säkerhetsuppdatering råkade slå ner på? Varför försvann Flash Player med BankIDs snabba uppdatering? Vad har den med Flash Player att göra? Gick det för fort -"fort men fel"? Eller vad handlar det här om egentligen? Tillägg: Det är mer än Playern i Win 8.1 som inte fungerar. ESET och Bitdefender går inte heller att köra. Förmodligen för att de använder rörlig presentation.
 20. Oj,oj! Efter installationen av den nya versionen av BankID slutade Flash Player att fungera. Det är alltså slut med rörliga bilder -TV etc. YouTube går dock fortfarande eftersom den fungerar automatiskt med HTML 5-spelaren. Det skrivs mycket om detta "ute på nätet". Många är frustrerade. Nu måste man välja mellan BankID och Adobes Flash Player. Mitt i alltsammans finns också Microsoft med Win 8.1. Dessa tre skyller på varandra och tycks smyga undan. Vad gör man? Vad är på gång?
 21. Nu går det undan! Nu fungerar det - med den nya versionen. Bra!
 22. Den här uppdateringen slår mot BankID. Indikerar det möjligen att det finns en svaghet där?
 23. En (liten) undran bara, vad händer säkerhetsmässigt om man avinstallerar KB2976536? Här gäller det att skilja mellan att ha för sig och att veta. Och, kommer den att föreslås som uppdatering igen i nästa paket? När kan man förvänta sig en uppdatering från BankIDs sida, som rimligen är lösningen på det hela? Ja, jag är drabbad av detta för jag behöver ett fungerande BankID.
 24. Ibland lyckas man ... På en Microsoftsida anges att om man skapar en fjärrförbindelse, så sparas förbindelsens information i just filen default.rdp som i sin tur sparas i Dokument som en dold fil. När jag tog bort filen under mina Dokument, så kom den tillbaka först när jag klickade på Anslutning till fjärrskrivbord, trots att jag inte fullföljde. Anslutningen finns under Tillbehör via Program. Av detta följer att jag själv skapat den dolda - och tomma - filen jag undrade över. Ofarligt således. Case solved and closed.
×
×
 • Skapa nytt...