Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ulvas

Medlem
 • Antal inlägg

  157
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Ulvas vann dagen: 3 augusti 2011

Ulvas hade det mest gillade innehållet!

Om Ulvas

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. Ok, jag avvaktar lugnt och fint. Jag var inne på det, men ville ha lite reaktioner från er andra också. Tack!
 2. Grejen är att ingen nerladdningsprocess alls initieras.
 3. Min nyaste dator uppdaterades omedelbart. Allt blev bra. Med min andra dator, som är äldre, händer ingenting. Är det normalt i det här läget? Är det här en process som kan ha lång väntetid? Mig gör det inget vilket, vill bara veta om något är galet här. Eller, kommer vissa datorer inte att få Anniversary? Andra uppdateringar går in hur fint som helst. Jag har försökt finna svaret på Microsofts sidor, men inte lyckats.
 4. Jag tänkte nog rätt här. Jag har idag återigen talat med Tele2, talat och chattat med Norton samt skrivit om det hela här. Nu plötsligt för en liten stund sedan försvann "banningen" av Tele2! Tjusigt, va?! Det var det här jag hoppades på. Tack Cecilia för att du tog dig tid! Och för att det här forumet finns.
 5. Jag har Norton 360. Då och då har jag anledning att gå in på Tele2.se. Sedan någon vecka tillbaka spärras dock Tele2 hemsida och en rödmärkt helsida från Norton varnar i stället för ett säkerhetsproblem. Problemet anges vara phishing. Dialog med Tele2 ger absolut ingenting. De "har aldrig hört talas om detta" och hänvisar till Norton. "Vi förstår inte det här." Norton säger att man upptäckt det här säkerhetsproblemet. Man säger också att det är upp till Tele2 att åtgärda saken. Primärt är det epostadress och lösenord som är i fara. Från Norton sägs att flera Tele2-kunder hört av sig. Personligen vet jag att Tele2 blivit uppmärksammade på saken. Där är jag nu. Jag behöver då och då kunna logga in på mitt konto på Tele 2. Så länge detta pågår, så gör jag dock självklart inte det. Inget händer. Hur får man de här två parterna att lösa ut detta? Kan någon här - som har Norton - försöka gå in på Tele2 hemsida? Blir svaret detsamma? Tacksam för hjälp med detta!
 6. Ulvas

  LÖST Facebook

  Nu har jag koll på detta. I Internetalternativ/Sekretess/Avancerat har jag i åratal åsidosatt normal cookiehantering genom att blockera cookies från tredje part. Det har aldrig ställt till med krångel. Efter två timmars djupgrävande och testande idag, har jag funnit att genom att tillåta rubiconproject.com, så fungerar det. När seansen är slut raderas den dock automatiskt genom min försorg . Nu slipper jag "frysningen" i början och behöver inte fundera på om min dator drabbats av något "elakt". Tack för ert engagemang! Den här sidan är faktiskt guld värd.
 7. Ulvas

  LÖST Facebook

  Hej, jag har en stationär välskött dator som fungerat perfekt - tills nu. När jag nu ska gå in på Facebook fryser allting i ca 20 sekunder. Sen kommer jag in och allting fungerar perfekt resten av seansen. Jag kan alltså därefter gå in på Facebook igen hur många gånger som helst utan problem. Nästa gång jag startar datorn blir det likadant igen. Jag kan göra allt möjligt utan problem - tills jag går in på Facebook. Då fryser det till igen i ca 20 sek. Därefter full fart på allt. Win 7, IE 11, NVIDIA GeForce GT 420, Realtek PCIe GBE Family Controller. ASUS CG5275 Desktop. Allting helt uppdaterat. Datorn går som ett expresståg utom vid första ingången på Facebook. Efter ca 20 sek går det perfekt igen. Vad är detta? Jag kan leva med det, men den viktigaste frågan är om det finns ett säkerhetsproblem här.
 8. Hej, lägger ner det här nu. Men, kommer att vara lite extra observant ett tag framåt. Och köra några skyddsprogram lite oftare. Tack för hjälp och synpunkter!!
 9. Den som letar finner... Dagen för nämnda CVE lade Norton programmet MyPC Backup i karantän. Intressant. Kan också vara en del av det här. Eller? Jag har inte medvetet laddat ner programmet.
 10. Har sett och utnyttjat den där. Resultatet blev att jag "redan installerat etc". Nu tror jag att förklaringen möjligen börjar skönjas. För några veckor sedan fick jag problem med min Microsoft Outlook. Det löste jag med deras Fix it. Detta sammanfaller i tiden med CVE datum. Kan kanske hänga ihop... Program för morgondagen?
 11. Tack hela gänget! Nu har jag kört även Norton Power Eraser. Inget problem. I morgon ska jag köra ytterligare ett par program - jag är en petig typ . Har ni några tips om lämpliga program för morgondagen?
 12. Hej, har nu via din länk kört fem kontrollprogram som alla sa att "säkerhetsuppdatering si och så redan är installerad". Har också kört Microsoft Windows verktyg Borttagning av skadlig programvara, såväl i snabbsökning som fullständig sökning. Inget hittades. Mitt CVE-2014-6352 finns bland "Installerade program och funktioner" med datum 3 november. Ett tag därefter gjordes ett antal vanliga säkerhetsinstallationer (KB). Jag kör Norton 360 varje dag. Körde ESET on line i går kväll. Bit Defender kvällen innan. Vad göra nu? Inget?
 13. Hej, hittade rubricerade program (?) på en av mina datorer (Win 7, IE 11). Trots försök ute på nätet har jag inte lyckats klara ut vad det är. Kan någon hjälpa mig?
 14. Efter att nu på morgonen läst lite här, tog jag "någon" i hågen och installerade återigen -något motvilligt, less på krångel- KB3000850. Nu fungerar det! BankID-folket har uppenbarligen jobbat och anpassat sin produkt till även Win 8.1. Problem med Flah Player och BankID därmed borta nu. Bra, men jag kommer att vara observant framöver. Utomordentligt att detta forum finns. Stor eloge till er som driver det!! Tack!
 15. När kommer vi att kunna installera KB3000850, då? Paketet innehåller rimligen en antal bra saker, väl? Kan inte BankID-folket tala om vad problemet egentligen är? Är det så enkelt att KB2976536 i praktiken ingår i det stora paketet KB3000850?
×
×
 • Skapa nytt...