Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jacob1995

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    1

Jacob1995 vann dagen: 31 december 2010

Jacob1995 hade det mest gillade innehållet!

Om Jacob1995

  • Medlemstitel
    Användare

Profil

  • Ort
    Linköping
  1. Jaha okej, nu funkar det! Tack för hjälpen!
  2. Hejsan! Satte mig idag med Excel för att få lite bättre koll på lönen från mitt sommarjobb. Efter några minuters inmatning och hjälp från den inbyggda hjälpen stötte jag på problem! Jag vill skriva in dagen jag jobbar, skriva in tiden jag börjar och slutar och ändra dom cellerna till tidsformat med timmar och minuter, sedan i cellen efter få ut lönen för den dagen. Här är problemet: Formatet på cellen med antal timmar och minuter är ju tid ([t]:mm), men när man multiplicerar tiden med 50 (timlönen) får man helt fel tal! Tex: ----A------B---------C--------------D 1-Start---Slut---Antal timmar---Lön per dag 2-10:40---18:40------8:00--------(=C2*50) Lönen per dag blir då enligt formeln 16.67kr Någon som vet vad jag gör för fel? Tack på förhand! Jacob
  3. Hej igen, och tack för svaret! Förlåt för väldigt sent svar, hade nästan glömt bort tråden! Jodå, att högre kvalitéer kräver olika prestanda har jag klart för mig. Det var just det att min mammas dator (som är ansluten till samma nätverk här hemma) klarar av 720p med lägre processorkraft än vad min dator har. En sak som jag kanske ska nämna är att den klarar av att spela upp lokala filer i 720p, t.ex. filmer filmade med min systemkamera, fast då utan att behöva hämta data från internet förstårs! Det jag tycker är mest skumt är att jag kan använda filmtillägget YouTube i XBMC och spela upp filmer i 720p utan problem, precis som att min webbläsare skulle ta så mycket kraft att datorn inte klarar att spela upp materialet på hemsidorna. För tillfället kör jag med Google Chrome, men jag har även testat med Firefox och IE, samma problem där! MVH Jacob
  4. Hejsan! Här kommer en kanske lite dum fråga, men jag skulle verkligen uppskatta om nån vill hjälpa mig! Har precis fått min pappas gamla bärbara dator som jag ska använda i skolan till CAD och Word t.ex. Datorn är en HP DV2500 med följande specs: Intel Core 2 Duo på 2.00 GHZ 2 GB ram (skall så småningom uppgraderas till 4 GB) Nvidia 8400M GS Inte den brutalaste datorn kanske, men den fungerar helt okej till CAD-program och lite spel. Nu lyder min fråga; Varför kan jag inte spela upp HD-video på Youtube utan lagg? Om jag kollar på en film, har ingen betydelse vilken, i 720p, ligger jag på ett medel på ungefär 14-15 fps. Om jag spelar upp samma film på min mammas dator, också en HP som inköptes ungefär samtidigt som denna dator, flyter den filmen på utan problem på runt 25-30 fps. Skillnaderna är att min mammas dator har en Intel Pentium dubbelkärnig processor på 1,46 GHZ, ett Intel 965 grafikkort och att den kör Windows 7 Home Premium 64-bit, medans min dator kör Windows 7 Ultimate 64-bit.
  5. Det trodde jag också. Jag läste nämligen på en hemsida att MyBook-diskarna hade en liten "bugg". Plastramen som sitter runtom kontakten var så pass tjock att E-Satakontakten inte kunde gå in helt. Men i mitt fall så var inte det något problem för jag försökte trycka in plasten runtom och sedan trycka in kontakten, men kontakten gick inte att få in längre... Edit: Jag har nu laddat ner och installerat den senaste versionen av drivrutinerna till Sata (Både från Marvell och från Intel) och än så länge så verkar det som det fungerar som det ska nu! Tack för all hjälp!
  6. Hej! Ett headset till iPhonen är det du behöver (eller ett till någon annan telefon med 3.5mm hörlurs/mikrofon-uttag!) De har nämligen fyra kontakter, de två yttersta går till höger och vänster kanal (+), kontakten näst längst in är "ground" (-) och den längst in är + till mikrofonen. Bild på vanliga hörlurar med 3 kontakter och en kontakt till ett iPhone-headset. http://img.tomshardware.com/us/2007/07/19/how_good_is_apples_wired_iphone_headset/iphone_sized_plug_and_larger_plug.jpg Det finns också ett annat alternativ på teknikmagasinet som är en adapter med en kontakt med fyra "kontakter på kontakten" ( ) , likadant som på iPhone-headsetet. Detta ger dig dock möjligheten att koppla in dina egna hörlurar med en 3,5mm kontakt och använda dom. Länk: http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=265701 Problemet med det är att det kanske inte blir så smidigt ändå, dels en sladd från datorn upp till halsen ungefär, sen en till lång sladd vidare till hörlurarna... Edit: När jag kollade runt lite på teknikmagasinet hittade jag de här: http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=110536 Hörlurar med bra ljud, "fyrkontakts-kontakt" och mikrofon!
  7. Hej! Jag läste om TRIM i Windows men siom jag förstår det så hjälper det mest för skrivhastigheten, och det har jag inget problem med. Varken det eller läshastigheten. Visst kan jag säkert fixa de där sakerna med AHCI i Windows också för att få upp farten lite till, men jag är rätt nöjd med hastigheterna, och så jag vill inte riskera att ändra någon nyckel (eller?) så att datorn kanske inte går att starta. Jag uppdaterade BIOS någon dag efter jag skapade tråden och märkte faktiskt skillnad i BIOS. Den tidigare var 0714 tror jag, och den jag uppdaterade till nu var 2101 så det var nog en bra sak att göra. Jag har AHCI aktiverat i BIOS och nu laggar inte loggan som förut och det går lite snabbare att komma förbi BIOS. MEN, när nåt börjar fungera så ska ju såklart något annat sluta fungera. Jag har nämligen problemet med att min WD MyBook som jag kör med E-Satakabel känns igen av BIOS typ hälften av gångerna jag startar datorn. Marvell controller nånting kommer alltid upp när jag startar datorn men låser sig ibland när hårddisken är ikopplad och det står "Initialising" (stavning?) ett långt tag innan det kommer upp "No harddrive detected" för att sedan börja boota Windows. Någon som har nåt tips? Ska försöka leta drivrutiner till den där Marvell Controller på Asus hemsida.
  8. Hej! Jag har precis fått en SSD-disk av tomten, en OCZ Vertex 2 60GB. Jag bytte eftersom att min dator med en ett och ett halvt års gamla kopia av Vista hade segat ner sig så fruktansvärt, så jag ville blåsa liv i min relativt bra speldator! Nu till saken. Efter lite research innan installation av disken fick jag reda på att man skulle ändra en inställning på moderkortet till AHCI. Jag gjorde detta och installerade nytt Windows 7 på disken.Efter inställningen med AHCI blev det fruktansvärt segt att komma förbi BIOS och börja ladda Windows 7. Loggan som "flyger" in går i typ en halv FPS och hinner inte ens "spelas" färdigt innan den går vidare. Det kanske låter bra att den inte ens hinner klart, men saken är att det kanske tar en 15-20 sekunder innan den halvfärdiga loggan försvinner. Efter det ska ju moderkortet stå och hacka med ett vitt, blinkande streck uppe i vänstra hörnet i några sekunder. SEN flyger Windowsloggan in. Jag kollade på en film från Sweclockers på Youtube där de jämförde en SSD mot en HDD, och bioset på datorerna de använde försvann ju efter typ 5 sekunder... ( ) Är det någon som har något tips vad som kan göras? Återställa CMOS? Uppdatera BIOS? Moderkortet är ett Asus P5Q-E. Tack på förhand!
  9. Man vill väl inte låta snål, men själv tror jag att jag kan ha lite roligare för de pengarna än till ett program som bara ska användas en gång.. Men, nu har jag kommit på ett eget sätt, som inte är alltför jobbigt och som dessutom är gratis!! Jag skickar kontakterna via bluetooth från telefonen, sparar de som .vcf-filer i Kontaktermappen i "Jacob". Därefter importerar jag kontakterna in i Outlook. Tack ändå alla för att ha försökt hjälpa mig!!!
  10. Hej igen! Jag har testat med Sony Ericssons PC-Suite fast det programmet sparar backupen som en fil som bara PC Suite kan läsa och lägga in i telefonen igen (som jag förstår det). Progtammet du länkade till var precis som jag ville ha det. Kontakterna från telefonen kom in i Outlook. Ända problemet var att testversionen bara kunde flytta de 20 första kontakterna till Outlook... Det var ju lite synd. Du vet möjligtvis inte något liknande program som man inte behöver köpa för att få att fungera?
  11. Hej! Nu är det så att min iPhone 4 kommer om några dagar. Då vill ju jag såklart flytta över mina kontakter från min Sony Ericsson till iPhonen. Då tänkte jag att om jag gör en backup av telefonboken på minneskortet och flyttar över den på datorn för att sedan importera i Outlook, så jag har kontakterna både på datorn och på iPhonen. Men icke Jag har lyckats att få backup-filen av telefonboken in i datorn (PB_backup.vcf heter den). I den ligger alla mina kontakter från telefonen. Om jag då går in i Outlook (2010), "File", "Open" och "Import" och väljer "Import a VCARD file (.vcf)" och väljer "PB_backup.vcf", så kommer bara första kontakten av alla in i Outlook. Varför????? Läste på en sida att nyare Outlook inte stödjer importering av flera kontakter i en .vcf-fil. Det man skulle göra var att gå in i "Användarens namn" -> Kontaker (I mitt fall Jacob -> Kontakter). Väl inne i den mappen finns skulle det finnas ett alternativ bland knapparna "Bränn" "Visa" och "Ordna" som heter "Lägg till kontakt" och genom den funktionen importera .vcf filen och efter det importera kontaktlistan från Outlook, men det finns ju ingen "Lägg till kontakt-knapp"... Vad ska jag göra? Har Windows Vista ifall ni undrar! Hoppas ni förstår och kan hjälpa mig!! // Jacob
  12. Ja, jag har testat med olika kontakter på moderkortet. Jag tog den kabeln som satt i min dvd-brännare, som fungerar. Det fungerade inte då heller.
  13. Hej! Jag är inte riktigt säker på hur gammal den är, men ungerfär 5-6 år gammal kanske. Känns ju lite surt att två exakt likadana hårddsiskar ska sluta fungera i en dator men inte i en annan :S
  14. Hej igen! Nu har jag gjort en backup av filerna från HDD1 till HDD2. HDD2 är av samma modell som HDD1, eftersom de kom i samma dator som vi köpte. Strunt samma! Jag satte i HDD2 i min dator A (den med vista). Tro det eller ej, men den hårddisken fungerar inte heller i dator A. Det är väl både bra och dåligt. Dels för att HDD1 borde fungera, men att min dator A inte kan "läsa" den modellen av hårddisk. Då kom jag och tänka på att min dator kanske har tagit bort drivrutinerna för hårddiskarna eller något sånt. Finns det drivrutiner att ladda ner till hårddisken? Jag letade på Western Digitals hemsida men hittade inget. Hårddisken är av modell WD2500JD-22GBB0. // Jacob
×
×
  • Skapa nytt...