Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Petterson

Medlem
 • Antal inlägg

  75
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Petterson

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  ÖREBRO
 1. Tyvärr är högerklickat "Töm" aktivt endast i Papperskorgen, inte i övriga kataloger!
 2. Jodå, Papperskorgen töms ständigt. I "Skickat" kan jag bara nå ett litet antal av de 207 e-postfiler som finns där. Samma förhållande med "Inkorgen" och dess 314 filer. Det är i dom båda katalogerna som rensningen skulle sättas in - om jag bara kunde hitta deras innehåll i Win7.
 3. Tack snälla mbgtmari och övriga datorvänner för tipsen om att starta ett nytt ämne. Det var ju inte så svårt - bara man kan det...
 4. Använder för e-post Glocalnet Webmail,OS win 7 Ultimate. E-postprogrammet signalerar att det bara finns ca två Mb ledigt vilket bl a gör att jag inte ka ta emot ens "lätta" bilder. När jag i Inkorgen väljer "Alla filer" med tanke att radera bland dem får jag bara fram ett fåtal som det varken gör till eller från om jag tar bort. När jag hade datorfel under ca en vecka var det bara de senaste dagarnas e-post som "fanns kvar". På något sätt tycks e-postfilerna klumpa ihop sig och lägga sig oåtkomliga för mig via Webmail-programmet. Undrar bara var jag kan hitta dem och förhoppningsvis kunna radera bland dem.
 5. I en timme eller mera har jag letat efter en plats att starta ett nytt ämne ifrån. Förgäves. Det måste ha skett en allvarlig försämring sen jag för ganska länge sen var inne på Eforum. Nu skriver Cecilia att man startar från det Underforum som passar bäst. Är det detsamma som "Kategorier"? I varje fall - vare sig där eller på annat håll i Eforum har jag hittat någon knapp för att starta ett nytt ämne. Vad menas - hur ska jag göra?
 6. Tack - det är mycket att fundera över och att testa. Har du/nit ex nåt bra förslag på program som tar död på falska webläsaren Nationzom? Jag har fått bort den ur Chrome men när jag öppnar IE-filen så ligger den obönhörligt kvar där istället för IE. Malwarebytes kan hitta nån enstaka icke önskvärd fil - Rot, eller nåt sånt när jag använt IE. I verkligheten alltså Nationzom. Använder därför enbart Chrome. Ber att få återkomma om övriga problem lite senare!
 7. Blåskärm.rtf Måste skriva kort och snabb och ofullständigt eftersom jag får blåskärm oupphörligen och allt fryser sig. Funkar bifogad fil, kan den ge nån vägledning. Den får jag fram efter blåskärmen. Har i övrigt flera fel, bl a ljudet, dem tar vi senare. Måste få bort blåskärmen för att kunna jobba nåt med datorn. Win 7 Ultimate 64 bit Blåskärm.rtf
 8. Hej, Jag vet att jag nog får rådet att byta webläsare - om det nu är den som är skyldig. Men nog borde man väl kunna få även IE8 att funka någorlunda. Har två stycken, en 32 bit, en 64 bit. Använder som regel 32:an. OS är Win 7 Ultimate 64 bitar. Vid enstaka tillfällen startar webläsaren på första försöket men som regel måste datorn startas om ett antal gånger. Har man tur kan IE sen gå igång. Oftast ges då valet att antingen gå till den sist öppna websidan eller till startsidan. Detta trots att föregående "Stäng av" gjorts helt enligt reglerna. Ibland går det sedan att öppna sidor med den. Men just nu kan jag inte öppna mina Glocalnet Webmail vilket jag kunde för nån timme sen. Stänger jag ner webläsaren när den funkar och sen försöker starta den en minut senare, går det som regel inte. Råkar jag få gång på den får den därför vara öppen även när ingen använder datorn. Jag blir så IRRITERAD på allt trassel. Håller rent för tempfiler, i cachen etc, rensar registret med Ccleaner, som ju experter brukar rekommendera. Inga indikationer på virus och trojaner.Gott om utrymme på hårddiskarna. Nöjer mig med den korta klagoskriften just nu. Men märker på olika sätt att mycket inte är "friskt" utan högst opålitligt - om det nu är webläsaren eller något annat. Vad tror ni, kloka eforumister? .
 9. Hej Cecilia, tack för svar. Hittade inget anmärkningsvärt i Tjänster. Skulle man f ö inte kunna sätta alla funktioner till "Startad" och "Automatisk"??? Jo jag vet att två brandväggar kanske inte trivs med varandra. Men hos mig har det gått bra i flera år. Att Win brandvägg nu bråkar ser jag därför som feltecken. Inga fråge- eller utropstecken i Enhetshanteraren. Jag fick över nätet ett paket med drivisar från Canon, drygt 15 Mb, hämtades utan problem men sen när de skulle installeras var det precis som tidigare: "Enhetsdrivrutinerna installerades inte". Till Win Update får jag hem en drygt 9 Mb stor Canonfil men när jag försöker installera den kommer samma besked som ovan. Alla andra uppdateringar via Update går utan problem. Kör reparationsprogrammet för Update, det hittar ett fel och sen kommer beskedet att nu är det lagat. I helsicke heller! Det måste väl vara något fel relaterat till uppdateringen som ställer till allt elände? Ser ju i princip likadant ut när jag försöker installera usb-tv-stickan. TILLÄGG sen ovanstående skrevs: "Enheten fungerar korrekt" är det besked jag får när jag klickar på den i Enhetshanteraren. Lögn. Nånstans får jag veta följande: "Skrivardrivrutinen är inte kompatibel med en princip som är aktiverad på datorn och som förhindrar att NT 4.0-drivrutiner används". I nästa mening uppmanas jag att söka på tillverkarens hemsida efter passande drivrutin! Inte ens den som tillverkaren skickade mig funkade ju. Puh! Där Enheter skrivare visas i bilder har Canon 4850 gul varningsskylt och utropstecken. I Enhetshanteraren finns inget sånt.
 10. Skrivaren ca tre månader gammal, inget hårdvarufel på den. Jag har nu litet mera konkret att hoppas få kommentarer om. Skrivardrivrutinerna installeras inte, de måste in först, sen ska övriga drivers kunna komma på plats. Har hämtat driversfiler hos Canon också (samt från skivan förstås) men dessa "grundfiler" finns ingenstans. Ska heta "IJ Printer Driver". Jag får alltså ingen kontakt mellan dator/skrivare. USB-portarna ok. När skrivaren installerades första gången som ny gick allt fint. Mera strul. Köpte en msi DVB-t Recorder för USB2, alltså marksänd TV i datorn. Exakt samma som med skrivaren. Programmen går att installera men den lilla USB-mottagaren finns inte! I "Säker borttagning" ligger den dock och kan kopplas ner som om allt vore ok. Arcsoft-mjukvara, har hämtat uppgraderingar utan att något förbättrats. Ännu mera: Windows brandvägg har inaktiverats, går inte att återställa. Glocalnet säkerhetspaket med brandvägg funkar än så länge. För alla felande funktioner har jag letat reparation etc på alla tillgängliga sätt utan resultat. Jag har väl alltså något djävulusiskt grundläggande fel i datormjukvaran, tycks det som. Men var ska jag leta?? Så en efterlysning av kommandot för att komma in till en massa funktioner iu Windows som kan Startas, Stoppas, sättas till Manuell, Automatisk. Har helt tappat bort adressen. Inte "Tjänster" via Kör/msconfig. Vet att tidigare nån gång har vid inaktiv Brandvägg flera av dessa viktiga funktioner stoppats med krångel som följd. Jag djupkörde Malwarebytes nästan klar i går utan virusfynd.
 11. Tack, Vedex, men det är lika illa med den. Jag ger kommandona om utskrift - och sen händer inget mer! Precis som med de "vanliga" utskrifterna.
 12. OS Win 7 Ultimate 64 bitar. Ett par månader gammal skrivare Canon Pixma IP 4850. Den har fungerat utmärkt fram till för nån vecka sen. Oavsett om jag skickar utskriftsjobb från Word Pad, e-posten, Photoshop etc så går det inte fram till skrivaren. Kommandona (med ett undantag) fram till jag klickar på "Skriv ut" är som vanligt. Men skrivaren reagerar inte på något sätt, får inte ens ett error-besked. Allt är dött! Undantaget jag nämnde är att kommandot "Förhandsgranska före utskrift" inte längre är klickbart... Helt snurrigt. Kommandot "Justera utskrifthuvudet" funkar inte heller. Jag har kört felsökningar med Canons program och med Win 7ans, allt är OK. Inga varningar i Enhetshanteraren vare sig för usb eller annat. PrintSpooler står på Startad/Automatiskt. Jag har letat och letat i mjukvaruvrårna utan resultat. I Enheter är skrivaren grön och står som Standardskrivare. Misstänkte ett tag usb/skrivarkabeln, som är några år gammal, och skiftade den till en hårddisk och då var det inga problem. Nya CMY-patroner. Har inte gjort någon ominstallation men provat med att plocka in drivrutiner från cd:n utan resultat. Och söker man på Svenska Canon så existerar inte ens IP 4850 så där finns inga drivisar att hämta. Också rätt vansinnigt måste man säja. Jag blir förbd. på allt som fortfarande krånglar i den digitala världen. Hjälp!
 13. Jag har Win 7 Ultimate 64 bit och virtual dator i Win 7 med XP pro. Internet explorer i båda. I båda os:en har jag installerat Nero 7 uppdaterat till 7.11.10 eller nåt sånt. Som 7.5 har det tidigare funkat utmärkt i win XP i en annan dator. Jag är medveten om att det kanske inte funkar i Win 7 men ville ändå försöka. Installation och allt som hör samman med den gick ok. Alla inställningar gjordes som tidigare i Pal, bästa kvalitet etc - precis som i gamla XP pro-maskinen. Att infoga videofiler (mpg2, avi etc) går också utan problem fram till sista momentet, att trycka på brännarknappen. Då kan programmet inte koda filerna blabla. Innan dess visar sig ett fönster i Nero - precis som tidigare i XP-maskinen - att huvuddelen av materialet är i NTSC (varför det är så begriper jag inte heller)och frågas om jag vill bränna som NTSC istället för Pal. Liksom tidigare svarar jag "nej". MEN så kom jag underfund med att om jag trycker på "ja" för att bränna i NTSC då sätter brännarfunktionerna igång utan att klaga över att programmet inte kan koda om filerna. Vad är nu detta för tjafs? Alla inställningar dessförinnan är ju Pal. Är det Win-sjuans sätt att visa vem som bestämmer?? Har någon en idé om det här? Så till den virtuella datorn. Där borde ju Nero 7 funka precis som den gjorde när den fanns i den separata datorn med XP Pro. Men icke. Varken 7.5 eller det uppdaterade programmet gör det. Här räcker det att klicka på Startsmart-ikonen så förklarar programmet att hårdvaruacceleratorn inte är aktiverad, vilket den ska vara, och Nero startar inte Jag har kikat på den, går inte att varken aktivera eller avaktivera den. Ska man tro att det beror på att den virtuella datorn med XP pro saknar den funktion som efterfrågas av Nero? Har lagt ner ett par dagar på de här problemen och är tämligen förb-d nu. Hej då, alla vänliga människor. Och allra vänligast tycker jag dom är som försöker komma med förslag till lösningar...
 14. Ja, så blev det. Och nu (nyss i varje fall) funkar nätanslutning med IE normalt. Tack Cecilia för all vänlig hjälp!
 15. Det blir allt virrigare. Eusing Free Registry cleaner HAR jag avinstallerat, det är borta där. Men så hittar jag ändå dess ikon nere i Aktivitetsfältet, klickar, programmet fullt fungerande. Inte registrerat. Finns något att utvinna ur detta?
×
×
 • Skapa nytt...