Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ö .

Medlem
 • Antal inlägg

  1 121
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Ö .

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1978-10-10
 1. Ledsen att jag inte svarat jobbat mycket. Jag förstår dig precis =) Vet sen tidigare att du är en pålitlig eforumare (Det syns på poängstatsen om inte annat ) Keep up the good work!
 2. Right you are. Dock brukar det bli ett väldans hallå om den faktiskt hittar något som är dåligt. Sen sådan har tjänst på ren engelska skulle vara mycket kraftfull =)
 3. Så denna länk hade inte hjälpt ecaz att rensa sin brorsas dator helt, eftersom scanningen med Combofix hittade ytterligare elakheter, som inte HJT hittade. Du säger ju att den hade hjälp, så varför hackade du på den? Kom igen nu lägger vi ner det här =) Edit: Ber om ursäkta att jag anmälde ditt inlägg, det vara bara en markering. [inlägget ändrat 2008-08-11 18:09:32 av Ö .]
 4. http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Please_do_not_bite_the_newcomers Syftet är att den ska ge frågetecken. Ta bort de 90% av posterna som inte är relevanta. Nej det gör den inte. Läser du mina inlägg ens? Sedan kunde ecaz komma hit och fråga "hur får jag lämpligtvis bort filen/viruset/spyware abc.exe" eller "vad är abc.exe ?" om det inte funnits där. Eforum ska hjälpa honom få bort grejerna, sidan gör inte sånt =) No offense nu men jag vill veta varför du helt out of the blue bara började hacka på mig med en dum fråga "hur ska det hjälpa att matcha en hijackthislog mot en automatiskt databas?" Det känns som att du gjorde det mest för att hacka på mig. Min vän lizardKng förstod omedelbart varför det är smart med en databas ser jag =)
 5. Öh... nej nu har du missuppfattat. besökte du länken innan du frågade? Inget farligt jag lovar =) Det är en sida helt baserat på och omkring att analysera hijackthis loggar, och som jag skrev förut, sker det automatiskt. Bara för att resonera vidare med migsjälv (verkar populärt =) hehe): Så nej bäst för ecaz hade varit att posta sin log där, och då fått svar inom samma minut genom att den automatiskt söker igenom deras enorma databas med bara hijackthis entries. Databasen i sin tur valideras av användarna. Sedan kunde ecaz komma hit och fråga "hur får jag lämpligtvis bort filen/viruset/spyware abc.exe" eller "vad är abc.exe ?" om det inte funnits där. Verkligen kan tyda? Eforum är ju blandad kompott, som det ska vara =) Sen kan vi kanske fundera på huruvida sidan hijackthis.de inte möter dina standarder, med tanke på att skaparen är Merijn Bellekom så borde det verkligen finnas kompetens att hämta där gällande hijackthis-loggar=)
 6. Well bara ladda hem valfri linux dist och hålla tummarna då =) Har lyckats med många som sagt, men är det skada i början av disken(läs MBR) brukar det vara kört... Lycka till =)
 7. Gå in på den och paste:a loggen där så får 100 tals användare säga vad de tycker om den. Helt automatiskt dessutom =)
 8. För det otränade ögat : http://www.hijackthis.de/ =)
 9. Om du menar inte startar upp som i att den inte spinner upp så är det företag som gäller. Annars kan du försöka med //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1070999 Har lyckats flera gånger att återställa filer från hårddiskar som "varit sönder". De hänger windows-kerneln väldigt hårt, medans linux kerneln klarar sig bättre.
 10. Istället för killdisk kan du lågnivå formatera den i linux: sudo dd if=/dev/zero of=/dev/hda #läs från zero till hårddisken hda Skriver över hela disken med nollor med hjälp av dd. Tryck CTRL+C efter ett tag om du bara vill skriva över början av disken. Du lär dig nog bäst kommandon genom att använda dem. Kommandon "man" visar "manualen" för att kommando. man dd # Ger information om dd Tryck SHIFT+Q för att stänga "man". Däremot bör du lära dig pipes, och hur man dirigerar om standard output m.m. googla på "bash pipes standard output" eller dyl. För att lära dig specifika kommandon, googla. "common bash commands", "configure interface from terminal" Använd http://www.google.com/linux och inte vanliga google.
 11. Hitta en windows 2000 eller windows xp installationskiva. Boota från skivan och välj alterantivet "r" för repareringskonsoll i början. (Inte att förväxla med reparera windows!) I konsolen får du kanske skriva in ditt adminlösenord, beroend på hur skadat filsystemet är. Om du inte kan det testa med blankt. När du kommit så långt att du kan skriva kommadon, ange chkdsk C: /R för att reparera filsystemet. Kan ta väldigt lång tid. När den är klar med alla 5 steg, kör det en gång till för säkerhetsskull. (alternaitvt kan den ha en annan bokstav än C: beroende på din diskonfiguration)
 12. Förutom mellanrummet ser jag att jag klantat mig. ska vara dir /dev/sd* och dir /dev/hd* sorry.
 13. Ok. Bra =) Skriv det rad för rad i ett terminalfönster. Terminalen finns i menyn på ubuntu, leta lite så hittar du den. Först måste du veta vad din hårddisk heter, oftast brukar det vara sda eller hda. Så testa med följande i terminalen: dir /dev/sda* #listar patitioner på disken sda Eller om inget visas: dir /dev/hda*#listar patitioner på disken hda När du kommit fram till ifall din hårddisk heter sda eller hda ska du bestämma vilken partition det är du vill ha information ifrån. har du bara en (eg bara /dev/sda1 dyker upp) är det inte så svårt. Kör sedan dessa kommandon i terminalen: sudo mkdir /tempdisk #Skapar en mapp där vi kan montera disken sudo mount -r /dev/sda1 /tempdisk #Monterar filsystemet i mappen sudo nautilus #starta nautilus som root Navigera sedan till /tempdisk med nautilus, om allt gick bra hittar du informationen där. Om du inte vet vilket partitionsnummer din trasiga NTFS partition har, kan du ta reda på det med fdisk: sudo fdisk /dev/hda #Startar fdisk och läser från hårddisk /dev/hda Skriv sedan "p" <enter> i fdisk för att se en lista på partitioner. Du bör se dirket vilken som har NTFS systemet. Skriv sedan "q" <enter> för att stänga fdisk.
 14. Om jag förstått korrekt: du bootar med Ubuntu 8.04 , men kommer inte åt din hårddisk(partition) av typen NTFS eftersom den är markerad "dirty" (inte avmonterad korrekt) och då kan den inte monteras med ntfs-3g drivern. Det du kan göra då är att montera den "read-only" med kernel drivern för ntfs (fullösning om du kör från skiva): sudo mkdir /tempdisk sudo mount -r /dev/dinhårdiskX /tempdisk sudo nautilus där dinhårdisk är namnet på din hårddisk (tex sda) och X är numert på din patition (tex 1) Navigera till /tempdisk i nautilus och du bör hitta filerna, om inte filsystemet är alltför skadat.
 15. På tre operativ samtidigt ? Ser inte heller hur detta kan vara relevant till ämnet att IDG har osäker inloggningsprocess á la lunarstorm. Lagra hur många komplicerade lösenord du vill... är det klartext så är det. Det bör vara rätt enkelt att lösa detta genom att göra en hash av lösenordet....men jag är ingen webbutvecklare/databasproggare =) Ö - No man is and island.
×
×
 • Skapa nytt...