Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nicke_90

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Nicke_90

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1990-11-11

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.itpal10.com

Profil

 • Kön
  Man
 1. Jag ska hjälpa några personer med en hemsida och fått login uppgifter till administrationspanelen. Det första "felet" man märker när jag loggat in är att de använder ett verktyg gjort för att skapa hemsidor med affärsverksamhet, inget jag kan göra något åt. Problemet är att till vänster på administrations sidan ska det tydligen finnas en meny med olika alternativ som inte visas (syns på bilder i manualen jag fick med). Då en ActiveX kontroller behövs för denna sida så kan jag bara använda Internet Explorer. Jag har installerat kontrollen men detta fixar inte problemet. Problemet uppstår i IE 8(x32) på en Windows 7 x64 dator (har även testat med x32 version av Windows 7) På en annan dator som kör Windows XP x32 med IE8 så får jag upp menyn. Kan det vara så att de kör med en gammal version av Wipcore panel? Går det att fixa på något sätt så jag kan komma åt menyn på dator som kör Windows 7?
 2. Sorry skrev fel, själva routern har inte stöd för 3G men den har däremot stöd för inkoppling av 3G via en USB port.
 3. Funkar det att använda min SE Vivaz som modem till min router (DIR-655)? Det funkar ju att göra så till datorn, så borde det inte fungera samma sak med en router med stöd för 3G?
 4. Jag försöker få klienterna att synkronisera användarnas "My Documents" mapp mot serven. Det har jag gjort med hjälp av GPOE (Group Policy Object Editor). Det funkar delvis bra. Han försöker synkronisera när jag loggar in med misslyckas. Det står att clienten inte kan nå serven och kör offline läget. Men det funkar sen att synkronisera när jag är inloggad och när jag loggar ut. Jag har testat att stänga av "Synchronize all offline files when logging on" men han synkroniserar fortfarande när man loggar in.
 5. Jag har haft problem med volymen för min mikrofon nu i ett år sen jag köpte nytt modekort och nu har jag beslutat att ta tag i skräpet. Moderkortet är ett Asus P5N-D och problemet är att inspelningsljudet är extremt lågt från mikrofonen. Det hörs bra om man pratar någon centimeter från mikrofonen men det är knappast något man ska behöva göra. Jag har testat med en annan mikrofon och får låg volym där med. Volymen för inspelning är på max (se skärmdump). Har installerat de senaste drivrutinerna (gjorde detta efter att jag tog skärmdumpen) Vad ska jag göra för att det ska fungera? http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yQYfAtkxxZMjR79G
 6. Varför behöver jag än domän för opsi? Jag ska inte köra något över globala internet, bara inom hemmet. Det står i manulen:
 7. Tack jannejanne för ett jätte bra svar. Jag provade att koppla laddaren till ett ojordat vägguttag efter ha läst det du skrev (ja jag vet, man ska ha jordat i hela rummet men vägguttagen tog slut ) och det fungerade.
 8. Har testat det, hjälptes inte.
 9. Jag håller på att koppla in min bärbara dator till tv:n. För att få ljudet till tv:n använder jag en anslutningskabel från Clas Ohlson. Problemet är att när jag har laddaren inkopplad i datorn så får jag ett högt surrande ljud ur tv:n. Jag provade att sätta in ett par vanliga hörlurar i datorn men får då inte något surrande ljud. Hur kan jag lösa detta? Jag vill inte köra på batteriet när datorn är kopplad till tv:n. Dator: Acer Aspire 5100 med Windows XP 32bit SP3
 10. Vi har här hemma en hel del datorer som används dagligen. Jag har med andra ord ingen koll på att alla har de senaste uppdateringarna för Windows eller installerade program. Kan jag lösa detta med en server där jag kan ha full kontroll över hemmets alla datorer? Kan man då installera ett program på serven som i sin tur även installeras på alla datorer också?
 11. Jag har följande kod i min .bat fil: cd Servers\%1 set SERVEREXE=server%1.exe for /f "tokens=*" %%j in ('WMIC PROCESS get Caption ^| find "%SERVEREXE%"') do goto FOUND if errorlevel 0 goto NOTFOUND :NOTFOUND echo %SERVEREXE% not found. start %SERVEREXE% (NEED LOCATION) goto end :FOUND echo FOUND: %SERVEREXE% taskkill /im %SERVEREXE% goto end :end Men den funkar inte korrekt när jag konverterar om filen till en .exe fil. Det som händer är att han inte stänger av "server%1.exe" och kör igång en ny server%1.exe. Vad för fel har jag gjort? Jag kan knappt inget om .bat filer (MS-DOS) så jag plockade denna kod från Google som jag sedan gjort om.
 12. Japp. Hur kan jag ansluta mig till ett av dessa os från en annan dator?
×
×
 • Skapa nytt...