Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vimpan

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej igen, Jag har nu upptäckt ett problem i filen med kundregistret som jag hämtar från med letarad. Denna nöjer sig alltid med första bästa korrekta som den hittar i registret vilket gör att om en kund flyttar så hämtas fortfarande den gamla adressen. Jag skulle vilja trimma ner registret genom att söka på namnet (kol A) och vid flera identiska radera alla utom den med nyast datum (kol D) som innehåller nollskilda värden för adress (kol och Postadress (kol C). Ideér? Tacksam för all hjälp!
 2. Problemet är att det ligger i en annan bok.
 3. Hej, Jag använder en enkel fakturamall i excel med en funktion jag tidigare fått hjälp med här den sparar adressuppgifter i en annan excelbok via en VBAgrej. Som ni kanske förstår så är jag helt tappat vad gäller sånt här, så om du känner för att tipsa tänk på att min excelkunskap är relativt LÅG. Till mitt problem; Jag vill nu vid en ny faktura kunna skriva exempelvis kundens namn, och sen ska adress och postadress ploppa upp automatiskt. Dessa uppgifter ska presenteras i tre rader i en kolumn och i filen de ska hämtas ifrån är de presenterade som en rad. Har som sagt ingen aning om hur jag ska lösa detta! Tacksam för all hjälp, Jimmy
 4. Löste problemet själv! *stolt* Tack så mkt för all hjälp! /J
 5. Ok, Har ingen aning om hur den fungerar! Den ser dock rätt simpel ut, kommer nedan; Private Sub Workbook_Open() Worksheets("Blad1").Range("G2"). _ Value = Worksheets("Blad1").Range("G2").Value + 1 End Sub Tack så mkt!
 6. Ok, då återstår bara ett problem denna "knapp" hur gör man den? Enklast vore om man kunde få in i koden att det ska överföras när den öppnas dvs efter att man har sparat, så funkar mitt räkneverk för fakturanr, som jag inte gjort själv. Tack får hjälpen så här långt!
 7. Hej Jag gör mina kontantfakturor i ett excel-blad som jag själv pillat ihop. Det jag nu skulle vilja är att kopiera ett antal celler från denna bok varje gång den sparas till en annan bok, öppen eller stängd spelar mindre roll. Det är totalt 5 celler på olika platser som jag vill kunna placera i en annan bok på en rad för att sedan använda som underlag för kundutskick. De funktioner som finns i bladet nu, som kanske kan påverka vad som kan göras, är en VBA-pryl som tickar upp fakturanumret vid varje ny öppning. Denna har jag hittat här på e-forum. I övrigt är det bara lite summor och text Som kanske märkt fattar jag föga själv så den som kommer med en idé lr lösning för jättegärna framföra den på femåringsnivå så jag faktiskt kan fatta hur jag ska göra. Tack på förhand Jimmy
×
×
 • Skapa nytt...