Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tomashag

Medlem
 • Antal inlägg

  360
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Allt postat av tomashag

 1. Varför kan jag inte få samma resultat när jag mäter igen ?(retorisk fråga 🙁) Nu fungerar det återigen, inget hack på vare sig datorskärmen eller TV:n! Datorn ger knappast 4K, jag skrev det för att TV:n borde väl vara tillräckligt snabb. Upplösningen är 1920x1080 från datorn.
 2. När jag tittar på datorskärmen så får jag inga hack. Är det en hårdvara på grafikkortet som översätter till HDMI? Jag har ett ganska simpelt grafikkort. Det borde väl inte bero på TV:n, den har 4K. Jag kollade närmast på Cmore. Synd att det inte finns appar på TV:n för Cmore och HBO, bara Netflix och Viaplay.
 3. tomashag

  Lösenord

  Visst har jag en router men jag får hela tiden inbrottsförsök till en dator som går som VNC-server. Det beror på en gammal (2006) bugg i RealVnc, som folk tydligen fortfarande försöker utnyttja. Tydligen går försöket rätt igenom routern men stoppas av Norton. Kan det bero på att jag har en öppen port för VNC? Troligen kan jag väl ignorera detta eftersom buggen är rättad sedan länge och dessutom stoppas inbrottsförsöket av Norton. Jag har dessutom ett ganska långt lösenord till VNC:
 4. tomashag

  Lösenord

  Tack Mr Andersson, det var intressant information.
 5. tomashag

  Lösenord

  Vad jag tänkte på var en "brute force attack" men det är tydligen inget som är aktuellt för att komma in i Windows via nätet om jag har fattat dig rätt Cecilia. För övrigt hade jag nog tänkt mig tre inloggningsförsök innan fördröjningen trädde in.
 6. tomashag

  Lösenord

  Nej, jag menade inloggningsförsök på den egna datorn från någon utomstående bov.
 7. tomashag

  Lösenord

  Man säger ju att en dator kan försöka med hur många inloggningsförsök som helst och så småningom kommer den att lyckas bryta sig in även om man tycker att överföringstiden på nätet skulle fördröja det hela. Jag har funderat på en sak. När det gäller bankkort så har man ju tre försök att ange rätt pinkod, sedan blir kortet spärrat. Det kanske inte är så lämpligt vad gäller en PC, men varför kan inte operativet fördröja nya inloggningsförsök med t.ex fem minuter? Det borde ju då dröja hur länge som helst innan ett inbrottsförsök lyckades.
 8. Tack Mikael, TotalCommander var precis vad jag behövde.
 9. Finns det något gratisprogram som gör att två stora (50GB) kataloger blir lika, dvs en fil som finns i den ena katalogen men inte i den andra kopieras över dit och tvärt om?
 10. Ok, då sätter jag in den andra SSD:n också och ser till i BIOS:et att datorn startar från rätt SSD. Tack, alla!
 11. Jag kunde inte läsa innantill. Det stod att det saknades oallokerat utrymme, inte fritt utrymme. När jag tog bort partitionen på måldisken så fungerade det perfekt. Jag har tagit bort hårddisken och kör nu från SSD:n. Vertpre, du skrev att det inte är att rekommendera att ha två diskar med operativsystem i datorn. Jag har ytterligare en SSD som har operativsystem på sig. Jag har dock en jättefil på den som jag inte vill bli av med. Kan man göra något för att undvika eventuella problem? Jag har inte plats på den SSD:n som jag kör nu.
 12. Lite problem. När jag försökte klona så fick jag ett felmeddelande som sa att det inte fanns tillräckligt utrymme på destinationsdisken. Det finns dock 111GB ledigt där medan använt utrymme på källdisken är bara 78GB. Måste jag krympa partitionen på källdisken för att det ska fungera?
 13. Tack för länkarna. Jag tror att jag försöker med Easeus, de har en inställning för att optimera för SSD. Nu undrar jag vad som händer med SSD:ns enhetsbokstav. Det är en SATA-SSD och den ska ersätta den nuvarande hårddisken som systemdisk och bör väl då ha enhetsbokstaven C:. Direkt efter kloningen så sitter ju SSD:n kvar i datorn och det blir ju då kollision med hårddiskens enhetsbokstav.
 14. Jättebra tips, Monshi. En annan fråga : eftersom jag fick gå över till att köra på en hårddisk tillfälligt för att överhuvud komma igång medan den kraschade disken var en SSD så skulle jag vilja veta om det finns något gratisprogram för att klona hårddisken till en SSD, inklusive operativet och allt annat?
 15. Jag kom på det! Jag har en tv i ett annat rum ansluten via HDMI och av någon anledning tyckte datorn att tv:n skulle vara primär bildskärm efter det att grafikdrivrutinen uppdaterades. Jag fick ansluta en lång USB-förlängningskabel till musen för att kunna styra på tv:n och koppla om till att dela skärmarna.
 16. Jag kommer inte ihåg exakt vad jag fick för uppmaning men det var ungefär att jag för att aktivera grafikdrivrutinen så skulle jag göra en omstart. Det borde väl betyda att Windows drivrutin kommer att installeras över en hemläst drivrutin från tillverkaren vid omstart? Svår fråga, jag vet 🙂.
 17. Jag hann starta en total återställning med installationsskivan innan jag såg ditt svar.Efter det att datorn kört i gott och väl 2 timmar så satte den igång att installera Windows (?) Jag hann se att den hann 10%, sedan fick jag en svart skärm igen med bara muspekaren synlig som förut. Det känns nästan som om datorn kör, utan att visa något på skärmen. Ctl-alt- del gjorde ingenting. Jag tänker köra en killdisk på disken för att få bort allt och sedan göra en ominstallation från skivan fram till den punkten då den begär omstart för att installera grafikdrivrutinen. Allt verkar ju fungera fram till dess. Vad ska jag göra då?
 18. Efter ett strömavbrott så fick jag ett oreparerbart fel, jag kunde inte komma in i Windows 10 och reparation via installationsdisken fungerade inte. Jag bytte då disk, laddade hem en ny ISO på en annan dator, brände filen och kontrollerade DVD:n. Allt så bra ut, så jag satte in skivan i den krånglande datorn och satte igång installationen. Det verkade gå bra, aktivering fungerade men då programmet krävde en omstart för att installera en ny drivrutin för grafikkortet så tog det stopp. Datorn startade om, visade Windowsfönstret och en roterande cirkel med punkter. Samtidigt hörde jag disken köra ganska mycket. Efter ett slag blev skärmen svart, det enda som syntes var muspekaren som jag kunde röra på. Det verkar som den nya grafikrutinen inte var så bra, minst sagt. Hur var det nu som man kom in i felsäkert läge i Windows10?
 19. Beklagar dröjsmålet men när jag tittar nu så får jag inga hack. Typiskt! Jag kör direkt från Chrome och jag har kabel från routern, jag får 115 Mbit/s från bredbandskollen. Ber att få återkomma när det hackar igen.
 20. Med ojämna mellanrum så hackar bilden, visserligen mycket kort men dock störande. Jag ser på en Panasonic TV via en HDMI-kabel från grafikkortet på datorn. Jag har 100 Mbit/s fiber så anledningen till hacket borde väl vara datorn men hur sjutton hittar man det? När jag använder en app på TV:n så får jag inga hack men det finns ju inte appar för alla play-tjänster på TV:n.
 21. Det borde väl inte vara något farligt då. På tal om DNS-servrar, Ipconfig visar att routern är DNS-server medan routern tycker att det är Telias servrar. Hur hänger det ihop?
 22. När jag kör Nmap så får jag port 53 som öppen och tcpwrapped. Är det någon som vet vad det betyder?
 23. Jag har för mig att man kan ställa in så att man alltid får ett .doc-dokument i stället för .odt utan att behöva ange det varje gång men jag hittar inte var man gör det.
×
×
 • Skapa nytt...