Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tomashag

Medlem
 • Antal inlägg

  269
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

tomashag vann dagen: 28 december 2015

tomashag hade det mest gillade innehållet!

Om tomashag

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Svartsjö

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Jominsann, det fungerade nu att ansluta disken via VPN. Tack Cecilia och Mikael!
 2. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Nu så börjar det ta sig! Jag körde allt på samma rad som administratör och datorn svalde det utan att protestera. Innan ändringen så försökte jag printa via det lokala nätverket till en printer som sitter på den dator som har den disken som jag försöker ansluta till via VPN och då fick jag exakt samma felmeddelande som i inlägg 1. Nu fungerade det. Förhoppningsvis så kommer det även att fungera med anslutningen till disken, jag ska kolla i morgon och återkommer. Det verkar vara ett himla liv på nätet om detta felet så Microsoft torde rätta till det ganska omgående. Hoppas att set inte blir något trassel då med ändringen jag har gjort nu!
 3. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  För en som inte är speciellt haj på att skriva i registret , ska man starta regedit först , är det två rader som anges eller fick hela kommandot inte plats på en rad?
 4. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Det verkar som KB4480970 är skyldig till problemet. Det känns lite osäkert att avinstallera den. Kommer den inte att återinstalleras när Windows märker att den saknas? När Microsoft rättar till det hela, blir det då ett nytt KB-nummer?
 5. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Det hjälpte inte med att ta bort och lägga till disken igen i utforskaren, samma felmeddelande. Datorn som har den aktuella disken har statisk adress från routern just för att undvika att den kan få en annan adress.
 6. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Vad jag förstår så är det inte något fel på disken, när jag kör den lokalt så fungerar den perfekt. Återkommer i morgon.
 7. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Nja, den hette nog Z tidigare också. Vad innebär handle? Jag funderar på att radera disken i utforskaren och lägga in den på nytt. Jag kommer inte åt datorn förrän i morgon bitti så jag återkommer med besked om det hjälpte.
 8. tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Jag har en förbindelse mellan två datorer via PPTP för att kunna se en disk på fjärrdatorn. Det har fungerat tidigare men plötsligt så är det stopp. VPN fungerar, jag kör VNC via VPN och det fungerar som det ska, jag kan se och styra fjärrdatorn men när jag försöker ansluta mig till disken på fjärrdatorn så får jag direkt följande meddelande : "Ett fel uppstod vid återanslutning av Z: till 192.168.xx.xx\c. Microsoft Windows Network:Referensen (handle) är felaktig." Vad kan ha hänt? Jag har haft avbrott på internet och båda datorerna var då avstängda i en vecka efter det att ett träd fallit och pajat fibern men när fick tillbaka nätet så hade jag kvar den gamla IP-adressen. Båda datorerna kör Windows 7. Båda datorerna har senaste uppdateringarna.
 9. tomashag

  Nätverksproblem

  Nähä, jag var tydligen för snabb där. Det var bara vid första försöket som den anslöt direkt, vid andra omstarten så fick man klicka flera gånger innan anslutningen behagade fungera. Suck!
 10. tomashag

  Nätverksproblem

  Jag googlade runt lite och hittade en lösning på problemet på Windowsreport.com. Man ska sätta TCP/IP NetBios Helper Service på automatisk start samt starta Netbios. Detta gäller tydligen när man kör statiska adresser. Efter omstart så fungerade det perfekt.
 11. tomashag

  Nätverksproblem

  Jag har satt statisk adress i routern, inte i datorn. Nu har jag kopplat in en ny dator på nätverket. Den kör Windows 10 rev 1607 och den anslöt minsann utan problem. Det är en nio år gammal dator och av någon anledning så vill den inte uppdatera sig till 1809 som den första datorn kör. Den sökta datorn kör Windows 7. Den nya datorn visar både den sökta datorn och dess eget namn under Nätverk, datorn som krånglar visar bara den sökta datorn. Jag har ändrat i hosts-filen och då ansluter även den krånglande datorn om jag klickar ett antal gånger på namnet under Nätverk så något bättre gick det. Felkoden när den inte ansluter är 0x80070035.
 12. tomashag

  Nätverksproblem

  Jag hittade filen, den heter hosts men där fanns inget intressant.
 13. tomashag

  Nätverksproblem

  Till Laso : Ja, jag kan se datorn i routern, det fungerar ju när jag ansluter genom att ange IP-adressen. Jag satte datorn till att få en statisk adress pga att jag kör VPN till en fjärrdator. Båda datorerna är trådanslutna. Till Vertpre : Ingen skillnad. Till Cecilia : Ja. Jag har för mig att det finns en konfigurationsfil där namn och IP-adresser finns men jag kommer inte ihåg vad den heter. Man kanske kan gå in och se om man kan göra något där.
 14. tomashag

  Nätverksproblem

  Jag kan inte längre ansluta till en dator på det lokala nätverket. Jag ser datorns namn under Nätverk i kolumnen längst till vänster men klickar jag på den så får jag ingen anslutning, diagnosticera ger ingenting. Om jag försöker ansluta genom att skriva in IP-adressen så fungerar det. Jag har bytt IP-adress till datorn som jag försöker få kontakt med så det är väl det som krånglar. Jag har försökt med netsh winsock reset men det hjälpte inte. Finns det något annat sätt att få datorn att glömma den gamla IP-adressen (om det nu är det som är problemet) så att jag kan ansluta genom att klicka på datornamnet under Nätverk?
 15. Det hjälpte med en reset av routern, Cecilia. Tack!
×