Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tomashag

Medlem
 • Antal inlägg

  309
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

tomashag vann dagen: 28 december 2015

tomashag hade det mest gillade innehållet!

Om tomashag

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Svartsjö

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack för snabbt svar Mikael. Det fungerade perfekt.
 2. Jag tänkte stänga av det trådlösa nätverket i en TG799-router eftersom routern står olämpligt till på första våningen. Jag har dock en kabel dragen till andra våningen som är kopplad till en dator där. Alla trådlösa klienter finns på andra våningen och därför tänkte jag ansluta kabeln till en LAN-kontakt på en DLink Dir 842 där. Datorn ansluter jag till en annan LAN-kontakt och det fungerar, Dir 842 fungerar som en switch. Dock så får jag inte kontakt med Dir 842. Jag har försökt med 192.168.0.1 och dlinkrouter.local men det fungerar inte. Ska det fungera med min uppkoppling eller hur ska jag göra? Jag har tryckt på reset-knappen i 10 sekunder. Jag vill komma in i router för att stänga av DHCP och ställa in det trådlösa lösenordet. Nätverket har IP-adresser där det tredje fältet är 10.
 3. Vad gäller Teamviewer så är det väl så att det måste sitta någon vid både servern och klienten. När jag kör mot Win7-servern så fungerar det ju som det ska så vi ska nog frikänna Norton.
 4. Både Win10 och Win7-datorn kör Norton och det hjälpte ju inte att jag avaktiverade det. Det är Pro. Applikationen är att jag från fjärrdatorn ska kunna se och köra på disken på serverdatorn, överföra filer fram och tillbaka.
 5. Nu har jag uppdaterat till 1909 men det hjälpte inte. Som jag skrivit tidigare så får jag den här texten när jag håller muspekaren över nätverksikonen i aktivitetsfältet på Windows 10-servern : RAS(dial-in interface) Internetåtkomst saknas . När jag gör samma sak på Windows 7-servern så står det att det finns internetåtkomst. Nog borde väl någon av proffsen på detta forum kunna dra någon slutsats av detta 🙂
 6. Jag upptäckte ett nytt inlägg från idag i tråden som nämns i det föregående inlägget. KB4522355 skulle fixa det hela men icke! Jag fick samma resultat som tidigare. Jag har inga problem med att ansluta till Windows 7 servern, både anslutning via ikonen i aktivitetsfältet och anslutning i inställningar där man konfigurerar VPN så klienten i Windows 10 datorn verkar ju fungera, det är servern i den nya Windows 10 datorn som inte vill vara med. Det verkar ju vara ganska otroligt att Microsoft inte har fixat problemet på ett halvår.
 7. Jag hittade en tråd på answers.microsoft.com där 322 personer hade samma problem! Det sista inlägget var från 14 oktober och folk var jäkligt sura på Microsoft som inte hade löst problemet. Tydligen började det med 1903-uppdateringen. Jag lägger ner mitt projekt att byta serverdator tills dom har löst det. Supporten för Windows 7 pågår ju till årsskiftet. Tack i alla fall för visat intresse, Cecilia och Nisse1236.
 8. Nmap var verkligen ett proffsprogram men jag fick kanske ut något intressant från det. När jag körde det med den nya Win10-datorn så såg man att portarna 1723 och 5900 var rödmärkta och satta som filtrerade. Dock så fungerade VNC i alla fall. Jag kopplade sedan bort Win10-datorn, ändrade i routern till rätt ip-adress och körde igång den gamla Win7-datorn. Då fick jag minsann båda portarna som öppna och VPN fungerade igen. Mysteriet tätnar!
 9. Hur ser man om Windowsbrandväggen går igång? Port 1723 används till den nya datorn som har en annan ip-adress. Jag såg något intressant, kanske. Texten RAS osv syntes inte enligt mitt tidigare inlägg förrän jag gjort ett försök att ansluta, då dök den upp så något måste tydligen hända i servern när man försöker ansluta.
 10. Om man håller muspekaren över nätverksikonen i aktivitetsfältet så dyker det upp en ruta där det står : Nätverk Internetåtkomst samt RAS(dial-in interface) Internetåtkomst saknas. Hur får man internetåtkomst till det senare? Obs att jag stängde av brandväggen och det hjälpte inte.
 11. Datorn är ny. Om man tittar på inställningar för inkommande anslutningar så får man detta: Dvs ingen maskinvara finns. Hur lägger man till det och vad menas med maskinvara? Eller är det texten längst ner som gäller?
 12. Jag provade med att stänga av brandväggen (Norton) tillfälligt men det hjälpte inte. DNS borde väl fungera, jag har inga problem med att komma ut på internet.
 13. Jag kan tillägga att jag kör VNC mellan samma datorer utan problem.
 14. Routern är en TG799 och den fungerade ju när jag körde mot en Win7-dator. Hur kollar man en rutt?
 15. Jag har ett antal år kört med VPN (PPTP) mellan två Windows 7-datorer och det har fungerat bra. Nu ska den dator som har fungerat som server bytas mot en som kör Windows 10 men jag har inte fått det att fungera. Jag har varit iväg till fjärrdatorn, alltså inte servern, men det gick inte. Jag har bytt ip-adressen på routern för att peka på den nya datorn. Kan man köra på det lokala nätverket för att testa så jag slipper att fara som en skottspole mellan de båda datorerna? Jag använder då den externa ip-adressen för att ansluta till servern men det fungerar inte då heller. Jag får ett felmeddelande om att jag måste ändra nätverksinställningarna, vilka då? På serverdatorn har jag under nätverksanslutningar en ruta Inkommande anslutningar och Inga klienter är anslutna.
×
×
 • Skapa nytt...