Just nu i M3-nätverket
Jump to content

tomashag

Medlem
 • Content count

  255
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

tomashag last won the day on December 28 2015

tomashag had the most liked content!

About tomashag

 • Rank
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Svartsjö
 1. Det hjälpte med en reset av routern, Cecilia. Tack!
 2. Jo, men nu kommer jag ju inte in i routern
 3. Jag antar att du menar att byta routerns IP-adress till .254 och ja, det har jag gjort. Telia säger bara att man ska logga in med 192.168.1.1 eller .254 och ange användarnamn och lösenord men så långt kommer jag alltså inte. Hur var det med min fråga om att byta subnät?
 4. Inget händer på lysdioderna när det krånglar, ungefär två år, inte speciellt varm. Jag tänkte försöka med den router som jag fick i samband med fiberinstallationen,. en TG799TSvac Xtream, men jag får inte kontakt med den. Jag försöker ansluta med 192.168.1.1 men får inget svar från routern. Lysdioden vid LAN-kontakten blinkar och även nätverksdioden på fronten. Jag kör normalt på ett annat subnät, kan man ändra det till 1 och i så fall var? Datorn är inställd på att få en IP-adress tilldelad, men tittar jag med ipconfig så står den normala IP-adressen kvar.
 5. Det finns inga andra nätverk över huvud taget, jag bor på vischan. Ipaden är inte i närheten av routern, så problemet borde väl inte vara för hög signalstyrka. Jag funderar på att uppgradera firmware i routern men måste vänta tills nätverket inte används.
 6. Jag har en router DIR-842 från Dlink som har ett antal datorer anslutna, både trådlöst och trådbundet. De trådbundna fungerar utan problem när jag kör Bredbandskollen men de trådlösa får tvärstopp ibland. Detta varar någon minut sedan drar kommunikationen med Bredbandskollen igång igen med full fart. Jag har tre datorer anslutna trådlöst, en kör Win7, en kör Win10 och den tredje är en Ipad. När jag tittar på det trådlösa nätet med inSSIDer så ser jag inga störande nätverk men jag bytte trots det kanal men det gjorde ingen skillnad. Jag kör på 2.4GHz. Signalstyrkan är hög, de båda trådlöst anslutna datorerna står alldeles intill routern. Vad kan förorsaka detta?
 7. ANSWERED Windows update problem

  Jag hittade en lösning på Microsofts supportforum. Under inställningar på Update så avaktiverar man automatiska sökningar, trycker på ok och då kan man minsann välja att söka efter uppdateringar. Efter att uppdateringarna har skett så återställer man automatisk sökning efter uppdateringar.
 8. ANSWERED Windows update problem

  Flyfisherman : sfc i felsäkert läge hittar inget. dism godkänner inte /restorehealth??
 9. ANSWERED Windows update problem

  Update fungerar inte på min 64-bits laptop. Den har varit avstängd några månader och när jag försöker göra en update så får jag denna bild: Det hjälper inte med att starta om datorn. Jag försöker sedan köra sfc /scannow men den hittar inga fel. Nästa försök är att jag kör Windows update-felsökaren och får då denna bild: Konstigt nog säger den att den har åtgärdat felet med uppdateringar men det har den inte gjort. Försöker jag köra felsökaren flera gånger så kan jag få tvärtomvisning, dvs grön bock på rad 1 och rött kryss på rad 2. Mycket märkligt! Om jag tittar på körda tjänster så får jag denna bild: Vad kan jag testa mer?
 10. Jag tänkte börja med att lyssna på musik från Tidal och har några frågor. Jag har läst någonstans att bara Chrome klarar den bästa upplösningen - är det så? Om man kör Tidals app på PC:n, använder den då Chrome (om man har satt Chrome som default webläsare förståss)? Eller går appen själv ut på nätet? Kommer man att se strömningsapparaten som en ljudenhet i PC:n (Win 10 )? Jag är ute och söker efter en lämplig hårdvara. Den ska ha analoga utgångar för att kunna ansluta till min förförstärkare och bör kosta under 10k. Förslag?
 11. Minsann, det första alternativet fungerade! Tack för hjälpen!
 12. Ja det har jag. Är det inte lite konstigt att bara jag har detta fel? Men det är kanske inte så många som har uppdaterat och kör Win 10 pro 32-bitars.
 13. Jodå,både pinkod och lösenord (Microsoftkonto) fungerade innan updaten. Jag tror inte att jag vill backa tillbaka, då genomlider jag hellre dubbla login men det vore ju intressant att kunna fixa till felet.
 14. Jo,det kan jag väl göra men felet finns ju även då jag använder lösenord.
 15. När jag startar Windows så dyker rutan där jag ska fylla i pinkoden upp efter det att jag tryckt på en musknapp. När jag gjort det så försvinner rutan och en blå cirkel startar snurra, den försvinner efter ett tag. Dock så kommer jag inte vidare utan jag måste trycka en gång till på en musknapp och fylla i pinkoden igen, först då kommer jag in. Felet är oberoende om jag kör pinkod eller lösenord (Microsoftkonto). Jag har kört DISM och SFC, inga fel rapporterade. Jag kör Windows 10 Pro och är den ende användaren på datorn. Lite extrainformation: ett tag efter jag har knackat in pinkoden första gången så blir inloggningsbakgrunden något större (mycket lite men dock) samt att den blir något ljusare. När jag sedan knackar in pinkoden andra gången så kommer jag in omedelbart.
×