Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tomashag

Medlem
 • Antal inlägg

  340
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

tomashag vann dagen: 28 december 2015

tomashag hade det mest gillade innehållet!

Om tomashag

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Svartsjö

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det borde väl inte vara något farligt då. På tal om DNS-servrar, Ipconfig visar att routern är DNS-server medan routern tycker att det är Telias servrar. Hur hänger det ihop?
 2. När jag kör Nmap så får jag port 53 som öppen och tcpwrapped. Är det någon som vet vad det betyder?
 3. Jag har för mig att man kan ställa in så att man alltid får ett .doc-dokument i stället för .odt utan att behöva ange det varje gång men jag hittar inte var man gör det.
 4. Schemaläggaren har ju en massa inställningsmöjligheter och dom flesta är ju lätta att förstå men under utlösaren kan man bocka för "Synkronisera över". Är det någon som vet vad det betyder?
 5. Jag tänkte bara meddela att jag till slut fått fart på VPN server under Windows 10. Lösningen var att ta bort inställningen för snabbstart av datorn. Jag hade samma problem på två datorer och på båda hjälpte detta så jag tänkte att det borde väl vara fler som kan dra nytta av detta.
 6. Jodå, jag håller fortfarande med att försöka få igång en PPTP-server på Win10, inte hela tiden kanske men då och då. Efter att ha hållit på och pillat med inställningarna så får jag inte längre någon RAS-funktion. På Win7-servern som funkar så visar netstat -r under gränssnittslista : RAS (dial-in) interface men det finns inte med på Win10-servern. Jag ser inte heller någon PPTP-adapter när jag kör ipconfig /all. Routing and remote access-tjänsten körs dock. Jag kan också tillägga att jag har försökt på fyra andra forum på nätet men ingen hjälp har jag fått!
 7. Nu kan jag i alla fall ropa hej för nu är jag över bäcken! VPN fungerar och jag kan skicka mail. För att få VPN att fungera igen så fick jag lägga in statiska adresser till PPTP. Efter en återstart av servern så snurrade det igång, även med en fjärrklient. Det är möjligt att det skulle fungera med TG799:an också men jag känner inte för att pilla med det hela igen. Aldrig röra i det som fungerar heter det ju.
 8. Tyvärr inte. Jag ska koppla tillbaka TG799 som huvudrouter igen i kväll. Jag har ju gjort en fabriksåterställning på den så förhoppnings ska den fungera men, det har man ju lärt sig vad gäller nätverk, osvuret är bäst!
 9. Ja, jag är absolut säker på det! Det fungerade ju igår med TG799:an.
 10. Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken! I morse när vi skulle starta VPN så fungerade det inte. Det är kanske därför det går att skicka mail ☹️. Huvudroutern är nu DIR-842. Jag har ställt in port forward på 1723 till rätt dator och PPTP är förkryssat och jag har angett nytt IP-nummer i klienten som jag fick när jag bytte router men likväl så får jag ingen förbindelse. Som tur är så fungerar VNC så det går hjälpligt att arbeta. Jag har tagit bort inställningarna för VPN server och lagt dit dom igen. Varför vill det inte fungera?? Med TG799:an så fungerade i alla fall VPN.
 11. Nu har jag löst grundproblemet, att det inte gick att skicka mail. Det var ett väldigt konstigt problem, åtminstone för mig. Jag har en VPN-förbindelse. Om man körde i gång VPN på klientsidan, den sida som inte hade TG799 så fungerade det inte att skicka mail. Om man stängde av VPN så fungerade det. På serversidan, alltså den sida som låg bakom TG799:an så fungerade det inte, oberoende om VPN var igång eller inte. Nu har jag kört igång min DIR842, som jag hade tänkt använda som nätverksförlängare och då fungerar allt som det ska. Puhh! Kanske kan jag använda TG799:an som nätverksförlängare i stället. Man kan ju undra varför det inte fungerade med TG799, vi har kört i flera år med VPN. Det enda jag har gjort var att ändra forward till en annan dator fram och tillbaka några gånger. Tydligen fick router spader på något sätt av detta.
 12. Fiffig som jag är så kopierade jag Mail-katalogen först 🙂. Nu kommer 10000-frågan: kan man helt fräckt byta ut Inbox, Inbox.sbd och Inbox.msf i profilen mot motsvarande filer som jag kopierade? I så fall så får jag mailen fram till igår.
 13. Nu har jag kört Mozbackup på en backup gjord i oktober. Jag fick tillbaka mailen fast det saknas förståss mailen fram till nu. Av någon underlig anledning så fick jag inställningarna för ett mailkonto som vi hade för flera år sedan! När jag ändrat till dom aktuella inställningarna för Loopia så fungerar det i alla fall att läsa mail men inte att skriva som ju var grundproblemet inna Loopia trixade med mitt konto. Nu gäller det att få tag i dom två senaste månadernas mail. Några .mbx filler kunder jag inte hitta. Det finns t.ex. Inbox som innehåller alla mina inkommande mail. Frågan är då hur jag ska få fatt i de saknade månaderna.
×
×
 • Skapa nytt...