Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tomashag

Medlem
  • Antal inlägg

    285
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    3

tomashag vann dagen: 28 december 2015

tomashag hade det mest gillade innehållet!

Om tomashag

  • Medlemstitel
    Aktiv

Profil

  • Ort
    Svartsjö

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ja, den har IP .51. Ipconfig för routern. Ipconfig för Samsungen:
  2. Ipconfig för datorn som jag försöker ansluta till: Jag har också kört traceroute från routern med IP .140: Jag vet inte om det betyder någonting men OpenWrt är tydligen ett opensource-projekt som tydligen är inblandad i mjukvaran.
  3. Nej jag har bara en router. Samsung är en laptop som jag just nu kör ifrån. Routern är en TG799, jag har försökt hitta något att rensa i den men icke. 50-adressen är den rätta.
  4. Jag har kört tracert, se bild: Där framgår att anniela4 verkar ha både IP .50 som är den rätta och .140 som är fel.
  5. Har ni sett att när jag pingar anniela4, som har IP .50, så påstår pingprogammet att den pingar .140, som inte existerar, den skriver Destination host unreachable och trots det skriver den att den fått 4 svar, 0% loss. Vad menas? Ibland så fungerar pinget som det ska.
  6. Och varför fungerar anslutningen när jag trycker ett varierande antal gånger på datornamnet under nätverk i utforskaren? Dock så kan anslutningen falla ur efter ett slag.
  7. Nej, det hjälpte inte med flushdns. Visserligen fungerar det med att mappa, men det är lite irriterande att behöva skriva in lösenordet varje gång fast jag har kryssat för att datorn ska minnas det. Och varför fungerar det med 1607, var det bättre förr 🙂?
  8. nbstat hittar datorn inte.
  9. Jo visst kan jag göra det fast jag är av naturen nyfiken och man kan ju fråga sig varför det går med den gamla datorn . Jag skulle också gärna vilja veta vad .140 kommer ifrån, en adress som inte existerar i routern.
  10. Inga problem i hosts-filerna eller i routern. Jag har kopplat in den gamla datorn som jag sa fungerade tidigare och det gäller fortfarande. Den kör också W10 men bara 1607, det verkar inte som den går att köra modernare revisioner på den men den fungerar minsann utan problem! Den är också trådlöst ansluten. Mysteriet tätnar! Den ena av W10-datorerna som inte fungerar är helt nyinstallerad på en blank SSD.
  11. Jag vet inte om jag vågar skriva det eftersom jag har fått ta tillbaka tidigare men det verkar som det fungerar med att ansluta med IP-adress och map. Dock så måste jag vid varje försök skriva in lösenordet fast jag har kryssat för att programmet ska komma ihåg det. När jag har anslutit till mappen så går det fortfarande inte att ansluta via datornamnet under nätverk i vänstra kolumnen i utforskaren.
  12. Nej, hosts-filen är inte ändrad.
  13. Tyvärr så verkar det vara hejsan hoppsan med funktionen. Nu fungerar också ping konstigt. Brandväggen är Norton på alla inblandade datorer. VPN körs inte. Vad gäller ping-resultatet : anniela4 har IP-adressen .50, .193 är datorn som jag pingar ifrån, .140 vet jag inte vad det är, finns inte i routern!
×
×
  • Skapa nytt...