Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

novisenerik

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

novisenerik vann dagen: 1 september 2012

novisenerik hade det mest gillade innehållet!

Om novisenerik

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. Sedan en tid visas skrivbordsikonerna endast ett tiotal sekunder precis vid uppstart av datorn. Sedan visas bara skärmsläckaren helt utan ikoner. Programmet är Vista. Rutan för Visa skrivbordsikoner är förbockad. Har försökt dra ikoner till skrivbordet igen från startmenyn men det fungerar inte. Vad göra?
 2. Tyvärr har jag inte Administratörslösenordet. Det är det som är problemet och vad jag förstår måste jag göra en total ominstallation. Kommer inte åt återställningspartitionen. Vad göra?
 3. Guiden frn Windows fungerar inte eftersom den gäller för Windows XP. Jag har Windows Vista.
 4. En Dell Vostro 1500 som fungerar utmärkt men som jag vill göra en total återställning på, eftersom jag inte har inloggnings-lösenord till datorn. Har försökt trycka CTRL + F11 som det står i manualen, utan att lyckas. Kommer bara till Windows Vista inloggningen. Har ingen installationsskiva, men har produktnyckel till Windows Vista. Vad/ hur göra?
 5. Tack så mycket för hjälpen! Det var bara att trycka F11 vid start. Ominstallationen tog ca 45 min, uppdateringar från Microsoft Update med 124 uppdateringar ca. 45 min. Nu är denna dator från 2007 faktiskt snabbare är min 1 år gamla HP CQ 58 med Win 8!
 6. Har en Compac nc 8430 som jag försöker komma åt den inbyggda återställningspartitionen för att göra en total återställning. Problemet är att Admininstratörslösenordet är glömt och jag kommer därför inte in i datorn. Har läst en del trådar och försökt komma åt återställningspartitionen genom att boota från en Win XP pro skiva. Filerna läses in och jag kan välja att Reparera etc. Får då meddelandet att ingen hårddisk kan hittas. Skivan med XP programmet är dock inte med OEM licens som ligger i datorn utan en Retail Win XP. Kan det vara problemet? Jag har inga återställningsskivor för Compac nc8430 och kan ej hitta dessa på HP:s web shop. Måste jag ha de 4 återställningsskivorna för att kunna göra återställning? (jag behöver inte behålla något av bilder,filer etc. som finns i datorn) Vad göra?
 7. Datorn fungerar nu utmärkt! Jag struntar med att gå in i registret! Tusen tack för all hjälp!
 8. Jag gick in i msconfig-Autostart och hittade två rader med små fyrkanter i som jag inte tyckte verkade ok. Avbockade dessa, startade om datorn och HÄRLIGT, inga irriterande meddelanden kom upp. Däremot kom meddelande " maarkera alternativet normal start i fliken allmänt. Du har valt systemkonfiguration för att göra tillfälliga ändringar..inställd på Diagnostik start eller Selektiv start och orsakar detta meddelande. Vad göra? De rader med fyrkanter som jag avbockade, hur ta bort dem helt när man går in i msconfig-Autostart?
 9. Problemet löst! Gjorde ominstallation av drivrutin från Recovery delen. Fungerar nu utmärkt igen.
 10. Saken är att jag inte vet om det är CC cleaner, Temp File cleaner SlimCleaner eller Slim Drivers som orsakat problemet. Jag har haft problemet under flera månader och var dum nog att inte försöka lösa problemet på en gång när det dök upp.
 11. Ett problem med irriterande meddelande uppkom efter det att jag installerat något "städpogram". När man loggar in som gäst fungerar allt som det ska men när jag loggat in med mitt lösenord på mitt användarkonto kommer följande meddelanden upp: Om jag trycker Enter 4 gånger så kommer jag vidare och datorn fungerar som den ska. Problemet är bara att detta händer vid varje uppstart. Vad göra för att få bort dessa irriterande meddelanden?
 12. Jag har problem med att trådlöst inte kan aktiveras i Quick Web läge, i Windows läge fungerar det utmärkt, den blå kontrollampan lyser och jag har tillgång till internet. Quick Web fungerar i övrigt men kan inte hitta något nätverk eftersom den trådlösa funktionen inte går att aktivera, den orange kontrollampan lyser hela tiden. Jag laddade därför ned drivrutin SP47192 Wuick Web från HP:s support och installerade den. Nu när jag trycker på Quick Web knappen kommer meddelande att filen/programmet är korrupt. Kommer inte längre in i Quick Web. Vad göra? (För kännedom råkade jag ut för samma sak att trådlöst inte kunde aktiveras i Windowsläge, var då på en konferensanläggning där jag fick instruktioner om att ändra någon inställning för att få tillgång till deras WIFI. Gjorde då en reparation av nätverksanslutning och sedan fungerade det i Windows.)
 13. Problemet löst! Det var nätverkssladden in i den stationära datorn som glappade. Nu sitter den som den ska och allt fungerar perfekt!
 14. Helt plötsligt får jag idag upp GUL varningstriangel med texten WINDOWS SYSTEMFEL. I rutan står skrivet: Systemet har upptäckt en IP-adresskonflikt med ett annat system i nätverket. Min stationära dator som är kopplad direkt med kabel från Routern som går trådlöst till min bärbara dator och mobiltelefon. Detta har fungerat i flera månader utan problem, jag har inte installerat någon ny enhet till vare sig den stationära. Jag har läst på forumet och kollat IP adresserna. Den stationära datorn slutar med 168.1.1 och laptopen slutar med 168.1.7. Med laptopen kommer jag ut på internet och ingen varning kommer upp. Även via mobilen kommer jag ut på internet. Någon som har en aning om vad man kan göra för att få den stationära datorn att fungera igen?
 15. Sedan en tid tillbaka i samband med att jag installerade Slim Cleaner så får jag upp följande meddelande när jag skrivit in lösenordet för mitt konto: Det går inte att hitta filen (sedan kommer två små rutor) . Kontrollera att du angav rätt namn och försök igen. Du kan söka efter en fil genom att klicka på kanppen Start och välja sök. Det kommer ett RÖTT kryss och man ser de två små fyrkanterna även längst ned på skärmen bredvid Start knappen. Trycker jag Enter kommer nästa meddelande upp: Det gick inte att läsa in eller köra (samma två små rutor kommer här) säm är angiven i registret. Kontrollera att filen finns på datorn eller ta bort referensen till den i registret. Nu syns en Mappsymbol bredvid Start knappen. Trycker jag Enter igen kommer åter första meddelandet. Trycker jag Enter en fjärde gång så kommer skrivbordet upp som vanligt. Om man loggar in som gäst så behöver jag inte trycka Enter 4 gånger för att skrivbordet med alla ikoner ska komma upp. Vad göra för att undvika detta irriterande momnet?
×
×
 • Skapa nytt...