Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Arkitekten

Medlem
 • Antal inlägg

  213
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Arkitekten vann dagen: 17 april 2011

Arkitekten hade det mest gillade innehållet!

Om Arkitekten

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  BROMMA
 1. Hej! Funderade nyss på liknande byte men har inte bestämt mig. Enligt Dovados supportsida fungerar inte SMS med E3276-modemet till 4GR-routern. (Du kanske måste uppdatera firmware i routern också, det krävs minst version 6.1.3.) Lycka till!
 2. Hej! Jag har haft min bonusversion av Norton Internet Security i snart ett år, och behöver förnya den. Jag går in på PFAs bonussida och väljer alternativet att förnya. Försöker hämta produktnyckel men får bara svaret att "Inga koder finns tillfälliga för tillfället". Vaffödå? (Testar jag alternativet för nya kunder får jag bara upp den gamla produktnyckeln.) Tillägg 14/7. Jag har fått beskedet att förlaget inte fått nya koder från Symantec. Alltså inget ärende för eforum. (Men synd att denna nyttiga bonus alltså inte finns.)
 3. Hej igen! Tack "mbgtmari" för att du också sett den - då är jag inte ensam. Jag använder mest Firefox för den passar mig bäst, och det är lite jobbigt om man skall behöva sätta på och stänga av olika tillägg och javastöd som behövs på vissa sajter. Nu tror jag vi kan avsluta den här diskussionen. Tack
 4. Nu har det börjats med en ny form av reklam. När jag går in på Eforum täcks bilden av en stor reklamblaffa som man inte kan klicka bort förrän efter en störande lång tid. Visst - IDG behöver intäkter, men den här formen får mig att tappa lusten för att kolla här. Jag hoppas slippa se detta i framtiden. Låt reklamen få plats i den högra spalten eller nertill, och lämna huvudutrymmet åt väsentligheterna.
 5. Hej! Jag har en annan ganska ny Sony-kamera och känner igen några av "symptomen". Har kameran GPS och gyrofunktion? "Gyroskopet" signalerar nog detta. Kameran skall då kunna visa både position och vilken riktning bilden är tagen. (Jag har GPSen avstängd för den är helkass, behöver c:a 5 minuter utomhus för att veta var den är...) De små rektanglarna signalerar att en "burst"-funktion är aktiverad. I min kamera finns det ett par alternativ. Då tar kameran flera bilder. Antingen sparas dessa så att man själv kan välja, eller så lägger kameran ihop dem till en bild (förutsätter att kameran hålls exakt stilla under hela tagningen för annars blir resultatet ganska lustigt). När jag skulle lära mig kameran var det rätt bra att kunna göra den totala återställningen, så man fick allt "nollställt" så att säga. Manualen är väl ingen höjdare men är nog bra att läsa en del i. Min kamera bar sig konstigt åt. Byte av displayen (på garantin) hjäpte. Lycka till!
 6. Hej! Batterier: Om du använder laddbara så välj NIMH2-typ (kallas också "ready to use" och liknande). De har lägre självurladdning. Äldre typer är inte så bra i apparater som drar så lite ström som en möss, klockor o liknande. Själv använder jag vanliga alkaliska batterier i mössen. En uppsättning budgetbatterier (Clas Ohlson) räcker ett halvt år, så detta är nog billigare än laddbara.
 7. Hej! Mitt Word (alla Office-programmen i Home-versionen 2010, Win7) lider av detta. Först skall hjälpen konfigureras, tar jättelång tid. Sedan uppstår fel 1935 och installationen misslyckas. Sedan vill Office starta om datorn. Försök att köra med användarkonto eller som Admin gör ingen skillnad. Av- och ominstallation av Office har inte hjälpt. Jag har gett upp och får klara mig utan hjälp i programmet.
 8. Hej! Kanske Process Monitor kan vara till någon hjälp. http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645 Jag har aldrig använt detta själv, men det verkar som att man kan filtrera loggningen och skapa någon form av loggfil. Lycka till!
 9. Hej! Min gissning är att nätverkskortet, på grund av den långa sladden, får lite för lite ström. Eller så kan strömförsörjningen i datorn kan vara otillräcklig. Fungerar nätverkskortet med bara en kort ledning? Kanske sätta en hubb eller en extra strömförsörning till nätverkskortet? Lycka till!
 10. Hej! Är det rätt version av SP2 som du hämtat (språk, 32/64-bitar)? Om inte installationen av XP är SP1 så måste SP1 installeras före SP2. Detta har jag haft problem med. Kvarstår problemen efter det du lagt på SP3? Lycka till!
 11. Hej! IrfanView har batchfunktioner för storleksändringar, formatkonverteringar och en del justeringar. Se http://www.irfanview.com/ Installera gärna både programemt och alla plug-ins. Lycka till!
 12. Hej! Jag använder Backup4all men Pro-versionen. Lite-versionen är lite "tunn" i sina funktioner, framför allt saknas inkrementell backup. Men valet är beroende av vilken strategi man har för sin backup. Numera använder jag Windows säkerkopiering (systemavbildning) för att kunna återstarta systemet vid en krasch. För backup av användardata kör jag Backup4all samt en del enkel kopiering. En sak jag gillar med Backup4all är att backupfilerna kan sparas i zip-format, så att man vid behov kan öppna dem med andra program. Mitt val av Pro-versionen beror bland annat på att den erbjuder bra kryptering av backupfilerna (AES) och möjlighet att skicka backupfilerna med FTP till en backupserver. Testa gärna Lite-versionen. Lycka till!
 13. Hej! Jag bytte från ADSL till mobilt bredband (3G) för mer än ett år sedan. Först Tele2, numera Tre. Uppkoppling via mobilt bredband kopplas ner betydligt oftare än med ADSL. Jag använder router som kollar förbindelsen med "ping" en gång i minuten och gör reconnect eller restart vid avbrott. Inloggning (pin-kod) ligger i routern. När det blir ett avbrott brukar det ta två till fyra minuter innan förbindelsen är uppe igen. Så om ditt krav är att du skall kunna skicka data varje minut så kan det bli problem. En erfarenhet är att både prestanda och stabilitet påverkas av modemets placering. Även en liten förflyttning har betydelse. Lycka till!
 14. Hej! Håller delvis med dig. Windows backup i 7:an är inte särskilt flexibelt. Men det är bra på att göra en systembackup som det faktiskt går att återställa systemet ifrån. Såväl C:-partitionen som andra partitioner om så önskas. Jag har testat att det funkar. Jag använder två program. Windows backup lite då och då för systemet. Samt ett annat program för frekventa schemalagda backup av applikationsdata. Till exempel Backup4all som jag gillar för det kan skapa backuper i krypterade zip-filer.
 15. Hej! Jag har haft liknande problem med Tele2. (Som i delar av landet delar nät med Telia så ett byte mellan dem lönar sig inte alltid.) Det du har gjort tyder på att felet inte ligger i din dator. Jag kunde påvisa ett visst möster att prestanda varierade vid olika tidpunkter. Jag tog datorn och modemet och satte mig nära andra sändarmaster, och fick då bra prestanda. Tele2 höll till slut med om att de hade prestandaproblem i sändarstationerna nära min bostad, och eftersom de inte hade rimliga planer på uppgradering fick jag lösa abonnemanget. Signalstyrka och täckningskartor säger inte så mycket om prestanda, som ju också är beroende av antalet uppkopplade och den trafik de genererar. F.n. använder jag Tre, som fungerar ganska bra. Kopplar ner oftare än Tele2 tycker jag. Min erfarenhet är att det är viktigt att hitta en bra position för modemet. Sätt på en förlängningssladd och testa. En decimeter hit eller dit gör stor skillnad. Samla på dig mätresultat och stå på dig mot Tele2. Lycka till!
×
×
 • Skapa nytt...