Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

FreThor

Medlem
 • Antal inlägg

  29
 • Gick med

 • Senaste besök

Om FreThor

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  Karlskoga
 1. Mmmm. Han har redan SSD, och för CPU:n så kollade jag på "thebottlenecker" och där ansåg deras kalkylering att just grafikkortet var den svaga punkten i hans utrustning jämfört med den cpu han har och att ett R9 mer skulle passa, dvs inte inte bara flytta flaskhalsen till nåt annat ställe i systemet.
 2. Absolut, men inget av det har ändrats, provade dessutom att dubbla minnet till 16G, men fick det inte att köra i dual channel, så det blev ännu värre då.
 3. Jag föröker hjälpa sonen att få lite bättre fart (FPS) i sina spel (Fortnite just nu) och han har klagat högt över sitt grafikkort. Det är ett Nvidia GTX 660, så det är förstås inte det vassaste på marknaden, men det är å andra sidan inte resten av datorn heller. En AMD FX 8350 med 8G minne. Så jag köpte ett ASUS ROG Matrix R9 280x med 3G minne (begagnat) och tänkte att det borde ge markant bättre prestanda och ändå inte vara totalt overkill i jämförelse med resten av datorn (och priset passade sonens budget). Byte skedde igår och sen uppstod en vild klagosång, han hävdar (och det stämmer) att han får sämre FPS med nya kortet när han spelar Fortnite, så kvällens klagande slutade med att jag fick stoppa tillbaka det gamla kortet i datorn. Jag har kört Passmarks tester och konstaterar att R9-kortet ger betydligt högre poäng på 3D-mätningen och lite högre på 2D. Varför ser vi inte samma förbättring i spelet utan snarare en försämring? Jag brukar inte ägna mig åt datorspel och liknande, så beslutet att uppgradera till det här kortet bygger på vad jag läst mig till i tester och benchmarkings på nätet. Men uppenbarligen har jag missat nåt? Vad?
 4. Vi har utrustning så vi kan hålla koll på nivåerna på håll, det är rätt vanligt även om många (fe flesta) lösningar bygger på privata inköp som inte tillhandahålls av landsting eller är "FDA approved" eller vad det kan heta (t ex vår variant). Det finns även privata initiativ att koppla ihop mätning med styrning, sk loopning, men det är inte det jag är ute efter. Och det finns pumpar som själva kan stoppa insulinet om patienten riskerar att bli låg. Dock finns ännu inga godkända som både kan gasa och bromsa även om det är system på gång. Något färdigt system där jag på håll kan styra insulinpumpen vet jag inte om och jag har ändå läst allt jag kommer över det sista halvåret sedan han fick sin diagnos. Så, oavsett ditt råd att inte bygga nåt själv, så anser jag att det beslutet bör jag och vår familj få ta själva efter att ha utvärderat lösning och eventuella risker med vald lösning. Förutom sonens välbefinnande handlar det även om att resten av familjen ska överleva, både individuellt och som familj. Att leva med diabetesbarn kan möjligen jämföras med kolikbarn, fast en kolik som inte går över utan kräver passning dygnet runt, livet ut, även om barnet kommer att kunna sköta mer och mer själv, när det blir äldre och får mer rutin.
 5. Men med min lösning behöver ju ingen avkodning ske alls, bara samma signal/meddelande in i ena änden och ut i andra. Den du länkade till försöker ju vara smart och skulle lära sig meddelanden och det funkar ju inte alls i det här fallet.
 6. Nu börjar jag bli knäpp... Nu bytte jag till den gamla processorn och datorn startade fint, körde några passmark tester och stängde sen ner den. Sen startar den inte igen, precis samma visa som tidigare. Sen bytte jag grafikkortet men ingen skillnad. Testade även en annan powerswitch. Nu har jag väl bytt varenda pryl i datorn. Vad sjutton är felet????
 7. Exemplet jag gjorde var bara för att illustrera principen.
 8. Det är sonens insulinpump, Omnipod... Han har diabetes och det skulle hjälpa vår nattsömn oerhört om vi slapp kliva upp flera gånger under natten för att justera hans blodsocker och istället göra det från vår egen säng.
 9. Jag skulle vilja förlänga räckvidden på ett system som kommunicerar med 433MHz. Men jag är inte ute efter en ren signalförstärkare så jag pratar med hela kvarteret... Dagens system har en kort räckvidd på nånstans mellan 0.5 och 1 meter, och det räcker bra så, men jag vill kunna flytta de två enheterna längre ifrån varandra och behöver alltså nån form av brygga, "man in the middle"-lösning, och det jag skulle föredra är en trådbunden lösning. Dvs jag ersätter mottagaren med en annan mottagare, sen en lång sladd (ca 10 meter) och sen en ny sändare i andra änden som står nära den riktiga mottagaren. Se bifogad bild där exemplet är en enhet som frågar efter en temperatur och får svar tillbaka. Jag behöver alltså inte avkoda några meddelanden utan bara skicka dem vidare till andra änden. Kommunikationen går åt båda hållen. Finns det färdiga system att köpa? Annars gärna förslag på komponenter som kan plockas ihop till ett fungerande system.
 10. Och nu är jag hemma igen efter lite semester och testade att sno grabbens minne och det är samma visa med dem. Återstår att byta processor. Det är en AMD FX 8120, men jag har en Athlon 955 eller nåt sånt i en annan dator som jag kan flytta över, synd att det är så jobbigt bara, med allt klet med kylpasta. Men det känns som sista komponenten som jag kan byta ut. Eller, grafikkortet har jag inte bytt än, men grabben har precis köpt ett nytt så när det kommer har jag flera att testa med där också...
 11. Rad 2: Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them. Så listan är ingen definitivt lista att gå efter, tyvärr.
 12. Jag har inte blandat minnen, bara 2 identiska Kingston, men de har några år på nacken. Och listan är ju bara de få de testat, vore egentligen intressantare med en lista på det som garanterat inte funkar. Men jag ska låna minnet ur grabbens dator och testa, det borde vara nyare och funkar i hans rigg.
 13. Det är idag 2 st 4g, samma sort, köpta ihop för länge sen. De har tidigare suttit i annan dator ihop med de 2x1 gb som jag testade med tidigare. Så jag har inte blandat nåt i den här datorn, tyvärr... Kan iofs testa att bara köra en sticka i taget.
 14. Hmm, bara för att försöka utesluta nåt så flyttade jag runt fläktkontakterna mellan de olika uttagen, men ingen skillnad. Alla fläktarna är trepoliga, och eftersom det är ett vätskekylt system är processorfläkten ersatt med pumpen. Och knepigt att det gick innan byte av moderkort men nu inte startar alls. Nya kortet är ett gigabyte 970 gaming, så nästan samma som innan. Det jag inte blir riktigt klok på i manualen till moderkortet är pin out på fläktarna, som är olika trots att alla är fyrpoliga.
 15. Och nu har jag testat annat minne, visserligen bara 2x1gb, men det borde ju hända nåt, men samma usla resultat. Jag får väl plocka ur en gammal processor ur en annan dator och testa med, men det är ju en massa bök så det tar emot. Skit, det här med datorer...
×
×
 • Skapa nytt...