Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Simon Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  324
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Simon Johansson

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1979-09-17

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.endera.se

Profil

 • Ort
  Uppsala
 1. Är det någon som har haft liknande problem: Jag kör Vista Ultimate 32-bitars på en HTPC och ansluter min 32-tums lcd-tv med DVI. När jag körde XP eller Linux kan jag stänga av och på min tv hur mycket som helst och ändå få tillbaka bilden. Men när jag kör Vista så kommer bilden inte tillbaka efter att jag har stängt av och slagit igång min tv. Eftersom det hela fungerade på XP så är det varken dator eller tv det är fel på. Och jag har ominstallerat datorn flera gånger och provat med Catalyst-drivrutiner i alla smaker upp till senaste 7.9 som finns idag. Men det funkar inte att få tillbaka bilden. No Signal säger min tv. Någon som har haft liknande problem? Min teori är att det är något DRM-skit som Microsoft har infört i Vista...
 2. Nja alltså min sida, låt oss kalla den post.asp, ska göra följande: 1. Anropa en url vars respons sparas ner i en sträng. 2. Skriva ut strängen i sidan post.asp. Och det ska ske utan Iframe (vilket annars skulle kunna vara ett sätt att lösa det). Anropet till url:en ska ske utan att användaren märker det. Och resultatet som kommer från url:en kommer enbart bestå i ren text, alltså ingen html-kod. Således ska jag kunna spara resultatet i en sträng och skriva ut strängen senare i sidan med "response.write sträng". Jag har letat mig fördärvad efter hur jag gjorde det förut, men det var en inte helt vanlig funktion i ASP tror jag.
 3. Hej, Jag önskar spara resultatet jag får från en hemsida i en variabel. Alltså i min asp-kod vill jag kunna anropa en sida som i ren text bara ger svaret "Ok", "Sent" eller "Failed" etc och spara ner det resultatet i en sträng och kunna skriva ut det senare med response.write. Jag har gjort det här förut någon gång för många år sedan, men minns inte vad funktionen hette. Det var hursomhelst en inbyggd funktion. Sidan jag vill spara resultat i en variabel skickar ut resultatet i ren text, alltså inte html-formaterad på något sätt. Logiken ska alltså se ut såhär: <% sträng = spara.strängen.från("http://www.exempelsida.com/cgi-bin/resultat") response.write "Strängen är " & sträng %> Förståeligt? Tacksam för all hjälp jag kan få.
 4. Nja, jag vet inte varför de krypterar. Just nu skickar de bara multicastströmmarna till de abonnenter som har tjänsten, det vill säga min granne får inte ip-tv om de inte abonnerar. Sen kan ju JAG sätta upp en liten multicastserver här hemma och skicka vidare kanalerna om jag skulle vilja, och det är kanske det de vill komma bort från. Ungefär samma trackhistory som jag då: körde Comhem (fast bara lilla paketet) för 149 buckazoider i månaden. ENBART för Discovery (finns det några kanaler som har förstört min nattsömn mer än dessa?), men Viasat har ju lite tråkigare explorer och history etc. Numera ingår ju SVT och TV4 (sen i typ förra veckan), så plötsligt är det en kanontjänst. Boxen och guiden som är numera är helt okej, faktistk ganska bra, men man kan ju hoppas att det blir bättre och möjligt att ladda ner film mot betalning med de nya boxarna. Men attans vad nice det är att kunna dra upp tv direkt på datorn, med lite programmerande skulle man kunna spela in på flera kanaler samtidigt med perfekt kvalitet (ingen analog/digital-omvandling).
 5. Du kanske ska överväga att dra tillbaka beställningen: Igår kom ett brev om att de börjar kryptera, eller åtminstone ska byta ut boxarna till en som stöder kryptering. Det förmodar jag kommer innebära slutet på det här som lovade så otroligt gott. Jag får nog fortsätta med mitt analoga tv-kort och min lilla barebone-htpc som kör MythTv...
 6. Hej, Jo, Mythtv använder jag idag med mitt PVR-350 för att spela in analog tv, men det jag tänker är ju möjligheten att spara strömmarna till hårddisken direkt på samma sätt, fast utan tv-kortet.
 7. Hej, Jag upptäckte idag en jäkligt skön sak vad gäller BBBs ip-tv som jag själv abonnerar på. Med VLC (www.videolan.org) kan man få ner tv-strömmarna rätt in i vilken dator som helst på det nätverk som är inkopplat. Jag satt för en stund sen med 4 samtidiga kanaler och tittade (med fullgod kvalitet). Frågan är nu vilka som är haj på Linux och programmering och kan hjälpa mig med ett skönt gränssnitt för att låta en htpc styra kanalvalet, laddar ner xmltv-data och spela in på hårddisken. Fördelen är ju att man inte behöver fler tuners, det räcker med en Linuxburk med nätverkskort för att titta på och spela in flera kanaler samtidigt. Vad säger folket?
 8. Mja, kanske är det som är enklast. Jag menar mer den riktiga offline files-funktionen som finns i Windows xp, men jag förmodar att det föreligger en del osäkerheter med det varför nog inte många vill erbjuda den tjänsten... Svårt att kontrollera också...
 9. Hej, Jag har kört offline files ett tag och gillar konceptet då jag har en stationär och en bärbar dator som båda behöver ha dokumenten jag jobbar med. Jag undrar om någon här känner till om det finns någon tjänst på nätet som erbjuder offline files mot betalning. Helt enkelt några megabyte att hyra.
 10. Jag tror nog att de flesta förstår ungefär vad det kan tänkas betyda, så jag ser inte det som ett stort problem. Hur som helst är det bättre att det kommer fler ord och mer variation i språket. Om det kostar att några enstaka inte direkt förstår vad som menas tycker jag spelar mindre roll. På det stora hela blir det nog förstått och bättre.
 11. Tja, det är ju inte alltid meningen med M3s nyheter eller artiklar att vara väldigt seriösa. Eftersom M3 är en tidning med glimten i ögat får du nog dessvärre vara beredd på att såväl kingligt som andra apcoola ord kommer florera vilt. Men men, språket lever sitt eget lilla liv, och så länge man blir förstådd och är kreativ så är det 1-0 till den som låter det leva.
 12. Favoritord vet jag inte om jag håller med om, med tanke på att det bara har använts två gånger (varav den ena artikeln är skriven av mig). Jag kan inte exakt redogöra för det etymologiska ursprunget av kinglig, men jag tror att det är ett gammalt uttryck från Umeå. Vad som menas är givetvis kungligt, bra, tufft eller liknande. Outstanding skulle man kunna säga. Själv kommer jag inte från Umeå, jag gillar bara uttrycket. Det är kingligt helt enkelt. /s
 13. Eftersom jag skrev recensionen kan jag avslöja att den fick ganska ordentligt...
 14. Aj fan... Ingen M3... Och jag som stod och bläddrade bland 100-tals nytryckta, varma exemplar direkt från tryckeriet redan i måndags... Du skulle ha hojtat till så kunde jag ha tagit med ett ex åt dig /s
 15. Jag har sprungit runt till ALLA prenumeranter, slitit av plasten och... Nu säger jag inget mer.
×
×
 • Skapa nytt...