Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lahhe

Medlem
 • Antal inlägg

  39
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Nu har jag startat om datorn och det hela verkar fungera. Tack för hjälpen.
 2. Ursäkta, den sista frågan var ju överflödig eftersom de genomgångna stegen ska räcka och det alltså inte ska vara nödvändigt att gå in i registret.
 3. Hej och tack igen, Nu hittar jag posten som du markerat. Jo, jag vet att det kan vara riskabelt att ändra i registret, men flera verkar skriva om den här ändringen på nätet så jag hoppas att den inte ska föra med sig något oväntat. Eller tror du att det kan vara olämpligt att göra den? Lahhe
 4. Hej igen, Den benämning som jag hittat på internet (för DWORD) är “DisableThumbnailCache” och som jag tror borde motsvara den du anger. Det som gjort att jag kommit in på det här spåret är följande sida och slutet av det inlägget där man ger ett förslag till lösning. http://www.nextofwindows.com/what-is-thumbs-db-files-and-how-to-disable-and-remove-them/ Jag gör ett nytt försök att bifoga bilden. Lahhe
 5. Hej, tack för utförligt svar. Jag lyckades ta mig till Group Policy editorn men problemet är att jag inte får upp någon post "Inaktivering cachelagring av miniatyrer i dolda ......" (eller vad motsvarigheten heter på engelska (engelskt Windows 8.1; jag antar att "utforskaren" i detta fall motsvaras av "File Explorer")). Denna borde jag förstås ha. Vad kan vara fel? Jag bifogar en snapshot av min group policy editor om det skulle hjälpa.
 6. Hej, Finns det någon som kan hjälpa mig att stänga av genererandet av "Thumbs.db"-filer i Windows 8.1. Jag har googlat mig fram till att jag ska ta gå in i regedit och leta upp "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced" och sätta DWORD:et “DisableThumbnailCache” till 1. Problemet är att jag inte ser något sådant DWORD där. Jag har bockat för "show hidden files" och även avcheckat "Hide protected system operating files", men ändå hittar jag dem inte . Min userstatus är administratör. Mycket tacksam för tips.
 7. Nu när det är klarlagt att det inte går att lägga in den så försöker jag inte det längre. Det saken gäller är att hitta en lösning som gör att jag inte riskerar att få samma fel som jag beskrivit tidigare (som innebär att felmeddelandet "Objektbiblioteket är ogiltigt eller innehåller referenser till objektdefinitioner som inte kunde hittas" kommer upp och att det inte går att köra mitt program vidare).
 8. Tack för klargörandet, Monshi! Målet med att köra denna uppdatering är att få bort felet som genererar felmeddelandet "Objektbiblioteket är ogiltigt eller innehåller referenser till objektdefinitioner som inte kunde hittas" och som alltså gör att det inte går att köra vidare. Via nätet fick jag reda på korrigeringsmjukvaran (MS hemsida) och eftersom jag inte kände till skillnaderna som du redogjorde för så laddade jag ned den. En konstig sak i sammanhanget är dock att det står Microsoft Visual Basic 6.3 i helpen (se bifogad fil), alltså utan "for applications". Dock längre ned står det i och för sig "VBA".
 9. Jag kanske inte riktigt kan skilja på begreppen Visual Basic och VBA. Men det jag har problem med är det som man kommer in på om man i Excel (2007) trycker på fliken "Visual Basic" under fliken "Utvecklare" och som i sin egen hjälp-funktion under "om" benämns som "Microsoft Visual Basic 6.3.
 10. Filen är en s k KB (vad det nu står för) och finns på http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=7030 ( och problemet beskrivs på http://support.microsoft.com/kb/932349/sv) Tydligen skapas en typ av filer, .EXD-filer, som alltså genererar felmeddelandet, om jag förstår det rätt. Om man söker dem i explorer och tar bort dem kan man köra igen. Men det känns inte som en trygg lösning att t ex under en demo få ett felmeddelande och behöva gå in och söka och ta bort filer. Så helst skulle jag vilja ha en bättre lösning.
 11. Efter att ha använt Excel och VBA länge fick jag plötsligt felmeddelandet "Objektbiblioteket är ogiltigt eller innehåller referenser till objektdefinitioner som inte kunde hittas" (koppling till OLE-objekt, tror jag. Min version är Microsoft Visual Basic 6.3 (Excel 2007) och korringeringsmjukvaran var för 6.0 och därför "vägrar" den installation. Det finns ingen korringerings-SW för min version och Microsoft säger att de inte supporterar Visual Basic för Excel längre (de verkade inte veta vad de talade om). Någon som fått samma felmeddelande och kommit på en lösning? Kris: nu kan jag inte göra det jag behöver! Lahhe
 12. Tack. Det hade jag knappast kommit på själv! Nu fungerar det.
 13. Tack för tipset. När jag tittade närmare i projektträdet till vänster såg jag att det stod VBAProject (och inte bara VBProject). Jag ändrade det och fick ett annat felmeddelande: Objektet stöder inte den här egenskapen eller metoden Jag plockade ned "punkt efter punkt" från With-raden ner i With satsen. Först när jag plockat ned allt utom ActiveWorkbook och körde programmet kom "efter With" upp i direktfönstret: With ActiveWorkbook Debug.Print "efter With" .VBAProject.VBComponents(ActiveSheet.Name).CodeModule.insertlines .CountOfLines + 1,Code Debug.Print "efter CountOfLines + 1,Code" End With Säger det här något?
 14. Hej, Jag kan ej köra följande programrader: With ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents(ActiveSheet.Name).CodeModule .insertlines .CountOfLines + 1, Code End With (Övriga programmet går att köra) Det ger Körfel 1004: "Programmeringsåtkomst till Visual Basic-projekt är inte betrodd". Jag har bara ett konto och det är administratörskontot och Excel-filen är sparad som "makroaktiverad". Någon som vet vad det kan vara för fel?
 15. Hej, Tack för svaret. Jag kör i Access, men där gjorde jag det här i två olika databaser (även om den ena var tidigare kopierad från den andra)och fick samma svar i båda. Det är möjligt att det finns något skydd någonstans men jag vet inte vad det skulle vara och var man sätter det. Vet du var man kan göra det? På vissa ställen står det att man kan sätta variabeln "Multiselect" i egenskapslistan för kontrollen men jag hittar den inte där heller.
×
×
 • Skapa nytt...