Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tobson

Medlem
 • Antal inlägg

  119
 • Gick med

 • Senaste besök

Om tobson

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Återigen problem med samma laptop. Vad som händer var följande. Startade datorn utan batteri och fläktarna började surra hemskt igen. T'nkte att det är väl bara göra på samma sätt som sist, och låta den stå för att ladda upp bios-batteri. Kopplade även in min mus för att ladda via usb. När jag kom tillbaka efter 30min, var datorn tyst. Tryckte på on.knappen och den lyste, samt även lampar för när datorn är på, vid sidan började lysa, men sen slutade de lysa, och hände inget när jag tryckte på ON. Tänkte att jag prövar med annan kabel, men lampan där man kopplar i lyser bara oavsett laddare kopplad. Lät datorn få stå med sladd i ett bra tag. Prövade att trycka på ON igen. Samma visa, lampan för On lyser och sen slocknar den. OBS inget i datorn hörs. Vad har hänt?
 2. Det som löste mitt problem var att starta datorn med black screen, och fläktar som öste på för fullt. Sen låta den vara igång ett tag(såg 1 2h film) Därefter stängde jag av datorn genom att hålla in knappen, drog ur strömmen(har inget batteri i) höll inne knappen igen så allt verkligen var nedstängt. Satte i kabeln igen och startade upp. Nu funkar den som vanligt. Alltså följ videon jag tidigare länkade till. Det funkar.
 3. Håller och gör ett usb minne redo från en annan data. Denna video påminner sjukt mycket om mitt problem, men mina fläktar kör för full varv. Låter datorn sto med batteri uttaget för att ladda bios som klippet visar.
 4. Märkligt fel som jag inte får bukt på. Min HP Zbook 17 g2, med Windows 10 har inte varit påslagen på 2 veckor. Startade upp den och den kändes trög, installerade senaste Windows uppdatering och startade om. Då kom det ett felmeddelande till slut som inte försvann. Höll inne knappen för att få datorn att stängas av. Nu startar den sakta upp men efter 10sek drar fläktarna igång och någon bild blir de aldrig. Caps lock och numlock blinkar sakta i börja. Ser man. Vad har hänt och hur löser ja de?
 5. De gånger jag kört via fjärrskrivbordet är det givetvis varit lite segare, men inte farligt, största problemet är just att mina program ligger på de vanliga skrivbordet, men servern och andra program via fjärrskrivbord. Så jobba via fjärrskrivbordet lokalt på jobbet kanske ändå innebär en störning än att jobba från det vanliga skrivbordet på datorn? Tidigare arbetsgivare har jag bara kopplat upp mot en serveradress och allt varit som vanligt, kanske varit lite längre svarstider om jag är helt ärlig, men betydligt smidigare. Jag är novis på detta, därmed mina funderingar. Man vill ju inte sitta med något som segar ner eller krånglar till arbetet...
 6. Vi har de som kanske max 1 gång i månaden måste nå servern, men finns däremot andra som kanske måste in i ärenden 1 gång per dag också, men då ev lite tillfälligt.
 7. Det går rykten om att Citrix lösning inte är säker nog? Kan man verkligen anse att varje morgon när man kommer till jobbet koppla upp vpn och mot fjärrskrivbord för att sedan börja jobba vara en smidig lösning? För det verkar vara tanken...
 8. Det går rykten om att Citrix lösning inte är säker nog? Kan man verkligen anse att varje morgon när man kommer till jobbet koppla upp vpn och mot fjärrskrivbord för att sedan börja jobba vara en smidig lösning?
 9. Vad är bästa och säkraste lösning för att nå en företagsserver utifrån via sitt egna hemmanätverk/kontor på annan ort i Sverige eller 4g anslutning ute på en byggarbetsplats? I dagsläget kopplar jag upp mot företagets VPN server och måste sen logga via fjärrskrivbord för att nå filer på servern. Jag tycker det är krångligt.... På de företag jag jobbade hos sist hade en citrix-client som jag bara anslöt mot servern, så kunde jag nå allt på mitt lokala skrivbord i datorn. Någon som har tips på en optimal lösning nu när servern etc ska byggas om?
 10. Hej! Finns det en möjlighet att i Excel skapa ett dokument innehållande flera blad med ett huvudblad, där man på detta för in information från de andra bladen genom att trycka på en "knapp" som då plockar hela raden med information in i huvudbladet? Ex, Huvudbladet är en brevmall, som visar olika typer av färgprover från olika kollektion(som är på varsitt blad). Kunden frågar om prover på olika färger, från olika kollektioner, jag tar då och trycker på en knappt/liknande sätt på dessa färger från de olika bladet och vips hamnar de på huvudbladet som jag kan skriva ut och får en fin brevmall med de färgen denne valt. Hoppas det finns ett sätt. Måste vara lätt och snabbt. Någon kanske är en rackare på att skicka ett exempel tillomed? :)
 11. Har en äldre Laptop, "HP Pavilion DV-7 1265eo" som jag satt in en crucial ssd 240gb i och fått in windows 7. Nu är datorn mycket fin att jobba med igen, men har förstått att jag kan ha 8gb i ram. Nu har jag 4gb. Då till frågan, vad för minnen kan jag ha i min dator?
 12. Jag har för mig moderkortet bara accepterade max 2gb. Rätt kasst faktiskt. Med det var billiga saker.
 13. Vet inte vad jag ska visa men här kommer några bilder.
 14. Hej Det låter bra, då ska jag skicka in Vista X64. Grafikkortet är ett GT630 2gb. Men moderkort, minnen cpu är gamla prylar. och moderkortet stödjer inte mer minne. Testar så får vi se. Anledningen är främst att banksidor börjar klaga på XP och rekommenderar uppgradering av OS. VIll inte lägga stora pengar på detta och hade en vän som kunde fixa vsita x64 billigt.
 15. Jag har en skiva med windows vista X64. Datorn som behöver ha nytt operativsystem är en X86-baserad dator med Win. XP Home 32bit. I den sitter en CPU med denna info: X86 Family 15 Model 107 Stepping 1 AuthenticAMP~2200mhz Dator har endast 2gb i ram och kan inte ha mer. Är det dumt att installera ett Operativsystem med X64 i denna dator?
×
×
 • Skapa nytt...