Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

asa-nesse

Medlem
 • Antal inlägg

  64
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av asa-nesse

 1. Man kan undra om GP läser detta forum och nu har vidtagit någon åtgärd. För i dag fungerar eGP precis som det skall. Och jag har inte ändrat något i min dator. Och inte heller hunnit kontakta GP. Det är bara att hoppas på att det fortsätter att fungera.
 2. Jag kan inte hitta någon mailadress till teknisk support men jag skall maila till pren avd och fråga.
 3. Och varför fungerar det på Chromes inkognitosida?
 4. GP:s hemsida har en https-adress.https://www.gp.se/ Men när man går vidare till eGP kommer man in på adressen jag visade i mitt första inlägg. Jag har klickat på "i" och lagt till sidan bland säkra platser. Men det hjälper inte.
 5. Hej! Jag använder Chromes senaste version som webläsare. Funkar utmärkt. Men.. Jag prenumererar sedan länge på GP i digitalt format. Det har fungerat utmärkt ända tills för några dagar sedan. Då går det inte längre att få fram tidningen på skärmen utan det bara står och snurrar hela tiden. Dessutom står det längst till vänster på adressraden ett litet "i" följt av orden "inte säker". Jag vet inte om det alltid sett ut så. Efter att ha försökt läsa på har jag rensat webläsarhistoriken, cache och cookies. Och jag har lagt till den aktuella adressen under säkra platser. Och startat om. Men inget hjälper. Det konstiga är att om jag går över i Chromes inkognitoläge så fungerar allt som det skall. Men även i det läget står det "inte säker" på adressraden. Sä här ser adressraden ut: http://www.e-pages.dk/goteborgsposten/.... Kan någon förklara för en gammal penschis vad det är som har hänt och om det finns något jag kan göra.
 6. Tack för svar som hjälpte mig. Jag hade tagit bort Adblock korrekt men när jag tittade igenom tilläggen såg jag ett annat tillägg som heter Windscribe som tydligen bland annat fungerar som en annonsblockerare. Efter att ha avinstallerat även detta så funkar det som det skall. Så nu skall jag ominstallera AdBlock och avaktivera det på vissa sidor.
 7. Jag vill bara tillägga att det konstiga är att om jag surfar via inkognitofunktionen så fungerar allt som det skall, dvs till exempel SvD som jag nyss gick in på tror inte längre att jag har Adblock installerat-
 8. Hej alla! Jag har haft Adblock Plus installerat på min dator i några år men på senare tid har jag irriterats av att den ställer till det på olika sätt. Jag tog därför bort den häromdagen. Trodde jag. Ikonen försvann i alla fall och gör jag en sökning på Adblock i datorn så får jag ingen träff. Men.... Många sidor tror fortfarande att jag har Adblock Plus installerat och blockerar mig. Jag kör Chrome och Windows 10.
 9. Hej. Jag vet inte om detta är rätt forum men jag gör ett försök. Jag använder ju trots allt Windows 10 och det var i och med detta som problemen började. Det finns en site på https://soundcloud.com/ där det finns många intressanta poddar. Det konstiga är att jag inte längre kan lyssna utan när jag försöker så står det bara och buffrar och inget händer. Däremot om jag öppnar ett inkognitofönster och går in på samma sida så funkar det hela klockrent. Kan någon förklara detta vore jag tacksam.
 10. Problemet är numera löst. Efter att ha lusläst tv:ns manual hittar jag en knapp på fjärrkontrollen till min Sony tv som heter Bravia Sync. Efter diverse knapptryckningar kommer man fram till ett läge där man kan kontrollera bilden som kommer in från olika enheter. Rätt komplicerat i mitt tycke. I tv:ns barndom gick man fram till tvn och skruvade på ljusratten eller kontrasten så löste man problemet men så enkelt får det inte vara nuförtiden. Suck!
 11. Nej det hjälper inte att ändra inställningarna på TV:n. När man går tillbaka till att titta genom chromecasten har det inte skett någon förändring. Märkligt men så är det. Jag testade senast i går genom att titta på ett program på TV1. Dels direkt på tv:n och dels direkt genom SVTplay och chromecast. Även om jag skruvade upp ljuset på tv:n så blev det ingen skillnad på sändningen som gick genom chromecasten.
 12. Vet någon om det går att reglera ljusstyrkan när jag tittar på tv via chromecast. Ibland via min laptop och ibland från min iPhone 4S (gammal jag vet men funkar perfekt). Oavsett hur jag tittar så blir bilden mörkare på tv:n genom chromecasten än när jag tittar på TV:n direkt. Detta innebär problem när man tittar i dagsljus. Är det då mörka scener så ser man i stort sett ingenting. Fast textningen funkar perfekt även i dagsljus konstigt nog. Och det hjälper inte om jag ställer upp ljuset via tv:ns inställningar till max-ljus. Slår man sedan över till chromecasten så blir bilden mörk igen. Finns det någon som vet om det finns någon lösning på detta eller måste man dra för alla gardiner och mörklägga rummet.
 13. Stort tack för alla svar. Härligt med folk som engagerar sig. Litet klokare har jag blivit. Jag skall försöka återkomma och berätta hur det gått. Men känner jag mig själv rätt så slutar det väl med att jag sitter och lägger in allt manuellt. Program för program och kontakt för kontakt. Vi får väl se. Som sagt: Många tack!
 14. Hej! Jag har en ny Asus laptop som jag varit tvungen att skicka in på garantireparation eftersom den slutade att fungera i batteriläge. Jag var då tvungen att tömma den på allt personligt innehåll. Om jag gjorde på rätt sätt vet jag inte men jag har i alla fall på en extern hårddisk en VHD-fil på 230 GB som är av typ WindowsImageBackup. När jag nu får tillbaka min laptop så är den ju helt ren förutom Windows 10 operativsystemet. Kan jag på något enkelt sätt återskapa min laptop så att den ser ut på samma sätt som innan jag rensade den. Och i så fall hur gör jag? Eller skall jag vara tvungen att börja om från början med alla kontakter, favoriter, bilder och dokument. Om någon tar sig tid att förklara detta för mig så var snäll och gör det på ett enkelt sätt. Tänk på att jag är en 72-årig pensionär som visserligen hållit på med datorer i många år men ändå ofta känner mig som en nybörjare.
 15. Fast egentligen vill jag inte häva för datorn är fantastisk när jag kör den nätansluten. Det borde ju vara ett enkelt fel att laga tycker jag.
 16. Min sprillans nya (2 månader) ASUS-dator krånglar. Igen! För en vecka sedan lade den av när jag körde den på batteridrift. Den bara tvärdog utan förvarning. När jag anslöt den till nätet funkade allt igen. Batteriindikatorn visade "laddat till 75 % men laddas inte". Så fort jag drog ut nätsladden så dog datorn. Efter kontakt med ASUS så skickades datorn in för garantireparation. Dessförinnan var jag tvungen att återställa den och spara ner innehållet på en extern hårddisk. I dag kom den tillbaka och enl följesedel var en del utbytt. Gick inte att förstå vilken del, bara en massa siffror. Enl meddelande var den dessutom testad i alla funktioner och skulle fungera. Dock. När jag nu försöker (suck) återställa datorn med alla program och favoriter så upptäcker jag till min fasa att exakt samma fel kvarstår. Jag drog ut nätsladden för att flytta mig till ett annat ställe och den tvärdör. När jag återansluter den och kollar batterisymbolen så säger den "73 % kvar (anslutet men laddas inte)". Jag blir bara så trött. Har någon något tips eller måste jag reklamera och skicka in den igen tror ni? Mvh 72-årig pensionär
 17. Hej igen! Av någon anledning råkade jag se min gamla tråd där jag fick snubbor för att jag ville se SVTPlay i Spanien. I PC för alla får man svaret på min fråga. Litet märkligt att de får skriva en sådan artikel men på detta forum får man inte ens diskutera saken. http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.648041/surfa-vpn-wifi?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=Superenkelt%20knep%20l%C3%A5ter%20dig%20surfa%20s%C3%A4kert%20p%C3%A5%20tr%C3%A5dl%C3%B6s%20fot%3AL%C3%A4s%20mer&utm_campaign=PFA%20Express%202016-11-04%2010%3A02%3A36
 18. Nej! Där står det så här: " Om du vill skicka meddelandet vid ett senare tillfälle klickar du på Arkiv-menyn och på Skicka senare. Då skickas meddelandet nästa gång du klickar på knappen Skicka/ta emot." Och jag vill att det skall skickas automatiskt på en viss dag vid ett visst klockslag. Naturligtvis måste datorn vara påslagen och uppkopplad mot internet också.
 19. Hej! Jag använder Windows Mail och Vista. Är det möjligt att senarelägga sändning av ett epostmeddelande och hur gör man i så fall. Det finns ju ett alternativ som heter skicka senare men det innebär ju bara att meddelandet går iväg nästa gång man klickar på skicka. Jag vill ställa in datorn så att meddelandet går iväg vid en viss tidpunkt på ett visst datum.
 20. Hej! För att kunna spela upp filmer via USB-ingången på min Sony TV KDL-40EX402 måste de vara förpackade i AVI. Jag har därför konverterat en film från MP4 till AVI i ett program som heter Prism. När jag försöker spela upp filmen säger TV:n att det saknas stöd för denna bildfrekvens. Hur vet jag vad som är rätt bildfrekvens? Det står inget i tv:ns manual om detta men jag har sett att man kan ställa in bildfrekvens i konverteringsprogrammet. Någon som kan hjälpa mig?
 21. Och det funkar alldeles utmärkt. När jag nu kollade i skräppostmappen så hade det kommit ett nytt alldeles nyss. Och det hade gått direkt till skräpposten. Tack till alla som engagerat sig.
 22. Mycket gladare för då slipper jag se dem och kan tömma mappen litet då och då.
 23. Bra idé. Jag har nu skapat en regel som flyttar alla mail som innehåller ordet News24 på ämnesraden till skräppostmappen. Jag återkommer med besked om det funkat.
 24. Ja det har jag läst både fram och tillbaka. Men eftersom avsändaren dolt både sin adress och domän så går det inte att blockera honom (henom?). Och att blockera den falska (?) adress han använder hjälper inte.
 25. Hej! Jag har den senaste veckan fått problem med ett specifikt spammail som inte går att blockera bort. Jag har Vista och deras standardprogram Windows Mail (alltså inte windows live mail). Sedan en vecka får jag varje dag tiotals mail, ofta uppemot 30 om dagen, och som avsändare står en epostadress som liknar min egen men med tillägg av en enda bokstav. Jag har försökt att blockera både domänen och den specifika avsändaren men inget hjälper, mailen bara fortsätter att komma. Och mailet ser dessutom likadant ut varje gång. Så här ser det ut: Sent By: Nancy J. McDaniel has sent you a link to a story on www.news24.com Message: Hi, Did you know that businesses all around the world are hiring people just like you to help manage their social media accounts such as Facebook, Twitter and YouTube? There is a lot of money in it, and the best part is that you don’t need any qualifications, prior experience or specialised skills. All you need is a few spare hours per week, a computer with an internet connection and a good knowledge of how to use Facebook, Twitter or YouTube. ~> tini.ly/JZhFM There are currently positions open worldwide for people just like you to begin work on simple jobs such as: Posting Facebook comments – $25 per hour Commenting on and ‘liking’ YouTube videos - $20 per hour Tweeting’ special offers and promotions – $200 per week part time Social Media Manager – $1050 per week full time Managing Facebook groups and contests $27 per hour ~> http://tini.ly/JZhFM We have a wide range of positions available, and many more are being added daily, however there are also lots of people interested in these jobs and the positions are filling fast so I recommend that you apply now if you are interested. Regards, Nancy J. McDaniel Hiring Supervisor 2150 Deming Way, 53562, Middleton, United States You may unsubscribe or change your contact details at any time. www.imtargetcpa.com/unsubscribe.php?M=686951&C=448dc058c34f781d19102fd87b243b26&L=14&N=162 Som ni ser så finns det en länk på slutet där man kan avsluta det sk nyhetsbrevet. Jag var djärv nog att klicka på den och fick ett kvitto på att jag var unsubscribed. Men efter en timme kom det ett nytt likalydande mail. Har någon några bra tips. Mvh
×
×
 • Skapa nytt...