Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

asa-nesse

Medlem
 • Antal inlägg

  59
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

asa-nesse vann dagen: 27 februari 2018

asa-nesse hade det mest gillade innehållet!

Om asa-nesse

 • Medlemstitel
  Användare
 1. asa-nesse

  LÖST Adblock Plus

  Tack för svar som hjälpte mig. Jag hade tagit bort Adblock korrekt men när jag tittade igenom tilläggen såg jag ett annat tillägg som heter Windscribe som tydligen bland annat fungerar som en annonsblockerare. Efter att ha avinstallerat även detta så funkar det som det skall. Så nu skall jag ominstallera AdBlock och avaktivera det på vissa sidor.
 2. asa-nesse

  LÖST Adblock Plus

  Jag vill bara tillägga att det konstiga är att om jag surfar via inkognitofunktionen så fungerar allt som det skall, dvs till exempel SvD som jag nyss gick in på tror inte längre att jag har Adblock installerat-
 3. asa-nesse

  LÖST Adblock Plus

  Hej alla! Jag har haft Adblock Plus installerat på min dator i några år men på senare tid har jag irriterats av att den ställer till det på olika sätt. Jag tog därför bort den häromdagen. Trodde jag. Ikonen försvann i alla fall och gör jag en sökning på Adblock i datorn så får jag ingen träff. Men.... Många sidor tror fortfarande att jag har Adblock Plus installerat och blockerar mig. Jag kör Chrome och Windows 10.
 4. asa-nesse

  Podcast på Soundcloud

  Hej. Jag vet inte om detta är rätt forum men jag gör ett försök. Jag använder ju trots allt Windows 10 och det var i och med detta som problemen började. Det finns en site på https://soundcloud.com/ där det finns många intressanta poddar. Det konstiga är att jag inte längre kan lyssna utan när jag försöker så står det bara och buffrar och inget händer. Däremot om jag öppnar ett inkognitofönster och går in på samma sida så funkar det hela klockrent. Kan någon förklara detta vore jag tacksam.
 5. asa-nesse

  LÖST Reglera ljusstyrkan när jag kör chromecast

  Problemet är numera löst. Efter att ha lusläst tv:ns manual hittar jag en knapp på fjärrkontrollen till min Sony tv som heter Bravia Sync. Efter diverse knapptryckningar kommer man fram till ett läge där man kan kontrollera bilden som kommer in från olika enheter. Rätt komplicerat i mitt tycke. I tv:ns barndom gick man fram till tvn och skruvade på ljusratten eller kontrasten så löste man problemet men så enkelt får det inte vara nuförtiden. Suck!
 6. asa-nesse

  LÖST Reglera ljusstyrkan när jag kör chromecast

  Nej det hjälper inte att ändra inställningarna på TV:n. När man går tillbaka till att titta genom chromecasten har det inte skett någon förändring. Märkligt men så är det. Jag testade senast i går genom att titta på ett program på TV1. Dels direkt på tv:n och dels direkt genom SVTplay och chromecast. Även om jag skruvade upp ljuset på tv:n så blev det ingen skillnad på sändningen som gick genom chromecasten.
 7. Vet någon om det går att reglera ljusstyrkan när jag tittar på tv via chromecast. Ibland via min laptop och ibland från min iPhone 4S (gammal jag vet men funkar perfekt). Oavsett hur jag tittar så blir bilden mörkare på tv:n genom chromecasten än när jag tittar på TV:n direkt. Detta innebär problem när man tittar i dagsljus. Är det då mörka scener så ser man i stort sett ingenting. Fast textningen funkar perfekt även i dagsljus konstigt nog. Och det hjälper inte om jag ställer upp ljuset via tv:ns inställningar till max-ljus. Slår man sedan över till chromecasten så blir bilden mörk igen. Finns det någon som vet om det finns någon lösning på detta eller måste man dra för alla gardiner och mörklägga rummet.
 8. asa-nesse

  Hur återskapa innehållet på ett enkelt sätt?

  Stort tack för alla svar. Härligt med folk som engagerar sig. Litet klokare har jag blivit. Jag skall försöka återkomma och berätta hur det gått. Men känner jag mig själv rätt så slutar det väl med att jag sitter och lägger in allt manuellt. Program för program och kontakt för kontakt. Vi får väl se. Som sagt: Många tack!
 9. Hej! Jag har en ny Asus laptop som jag varit tvungen att skicka in på garantireparation eftersom den slutade att fungera i batteriläge. Jag var då tvungen att tömma den på allt personligt innehåll. Om jag gjorde på rätt sätt vet jag inte men jag har i alla fall på en extern hårddisk en VHD-fil på 230 GB som är av typ WindowsImageBackup. När jag nu får tillbaka min laptop så är den ju helt ren förutom Windows 10 operativsystemet. Kan jag på något enkelt sätt återskapa min laptop så att den ser ut på samma sätt som innan jag rensade den. Och i så fall hur gör jag? Eller skall jag vara tvungen att börja om från början med alla kontakter, favoriter, bilder och dokument. Om någon tar sig tid att förklara detta för mig så var snäll och gör det på ett enkelt sätt. Tänk på att jag är en 72-årig pensionär som visserligen hållit på med datorer i många år men ändå ofta känner mig som en nybörjare.
 10. asa-nesse

  Batteriproblem

  Fast egentligen vill jag inte häva för datorn är fantastisk när jag kör den nätansluten. Det borde ju vara ett enkelt fel att laga tycker jag.
 11. asa-nesse

  Batteriproblem

  Min sprillans nya (2 månader) ASUS-dator krånglar. Igen! För en vecka sedan lade den av när jag körde den på batteridrift. Den bara tvärdog utan förvarning. När jag anslöt den till nätet funkade allt igen. Batteriindikatorn visade "laddat till 75 % men laddas inte". Så fort jag drog ut nätsladden så dog datorn. Efter kontakt med ASUS så skickades datorn in för garantireparation. Dessförinnan var jag tvungen att återställa den och spara ner innehållet på en extern hårddisk. I dag kom den tillbaka och enl följesedel var en del utbytt. Gick inte att förstå vilken del, bara en massa siffror. Enl meddelande var den dessutom testad i alla funktioner och skulle fungera. Dock. När jag nu försöker (suck) återställa datorn med alla program och favoriter så upptäcker jag till min fasa att exakt samma fel kvarstår. Jag drog ut nätsladden för att flytta mig till ett annat ställe och den tvärdör. När jag återansluter den och kollar batterisymbolen så säger den "73 % kvar (anslutet men laddas inte)". Jag blir bara så trött. Har någon något tips eller måste jag reklamera och skicka in den igen tror ni? Mvh 72-årig pensionär
 12. asa-nesse

  Hur se Play Prima utomlands?

  Hej igen! Av någon anledning råkade jag se min gamla tråd där jag fick snubbor för att jag ville se SVTPlay i Spanien. I PC för alla får man svaret på min fråga. Litet märkligt att de får skriva en sådan artikel men på detta forum får man inte ens diskutera saken. http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.648041/surfa-vpn-wifi?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=Superenkelt%20knep%20l%C3%A5ter%20dig%20surfa%20s%C3%A4kert%20p%C3%A5%20tr%C3%A5dl%C3%B6s%20fot%3AL%C3%A4s%20mer&utm_campaign=PFA%20Express%202016-11-04%2010%3A02%3A36
 13. asa-nesse

  Senarelägga epost, går det?

  Nej! Där står det så här: " Om du vill skicka meddelandet vid ett senare tillfälle klickar du på Arkiv-menyn och på Skicka senare. Då skickas meddelandet nästa gång du klickar på knappen Skicka/ta emot." Och jag vill att det skall skickas automatiskt på en viss dag vid ett visst klockslag. Naturligtvis måste datorn vara påslagen och uppkopplad mot internet också.
 14. asa-nesse

  Senarelägga epost, går det?

  Hej! Jag använder Windows Mail och Vista. Är det möjligt att senarelägga sändning av ett epostmeddelande och hur gör man i så fall. Det finns ju ett alternativ som heter skicka senare men det innebär ju bara att meddelandet går iväg nästa gång man klickar på skicka. Jag vill ställa in datorn så att meddelandet går iväg vid en viss tidpunkt på ett visst datum.
 15. asa-nesse

  Mp4 till AVI

  Hej! För att kunna spela upp filmer via USB-ingången på min Sony TV KDL-40EX402 måste de vara förpackade i AVI. Jag har därför konverterat en film från MP4 till AVI i ett program som heter Prism. När jag försöker spela upp filmen säger TV:n att det saknas stöd för denna bildfrekvens. Hur vet jag vad som är rätt bildfrekvens? Det står inget i tv:ns manual om detta men jag har sett att man kan ställa in bildfrekvens i konverteringsprogrammet. Någon som kan hjälpa mig?
×