Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

calculus

Medlem
 • Antal inlägg

  68
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej Vår kund har ett intternt artikelnr (kund eid kolumn A) och vi har kopplat deras artikelnr till vårat artikelnr (företagsitem = kund eid kolumn B och C). För att leta upp vårat företagsitem kör jag index match i kolumn F. Vad ska jag skriva i kolumn G för formel för att den ska leta efter kopplingen även i kolumn D och E. Försökte med flera olika formler men det blev fel. Svaret ska bli G2=99 G3=98 G4=97
 2. siffrorna i exemplet är egentligen en textsträng, inga siffror. ska försöka förklara tydligare. Tex formeln i D3. jag vill kolla om D1 är kopplat till C1. Om det är det så vill jag generera någon text tex true eller vad som helst.För att veta om D1 är kopplat till C1 så kan man kolla i kolumn A och B tex A3 är kopplat till B3. observera att samma värde i A kolumnen kan vara kopplat till flera olika värden i B kolumnen.
 3. Hej Bifogar ett litet exempel för att visa mitt problem. Söker en formel för Cell D3,D4,E3,E4. Det jag vill kolla tex är D3:Jag vill skriva ut om Item A(D1), är denna kopplad till BOM 1(C3) tex TRUE eller vad som helst E4:Jag vill skriva ut om Item B(E1), är denna kopplad till BOM 2(C4) tex TRUE eller vad som helst Några förslag? Mitt verkliga problem är större
 4. du skulle inte kunna skriva detta i en excellfil för detta lilla exempel.
 5. Tror inte ditt alternativ löste mitt problem. vet du hur jag kan göra om min tabell på följande sätt?
 6. Hej jag vet inte hur jag ska lösa detta på bästa sätt, några ideer? Jag har 2st kolumner, 1 med olika item och 1 med diverse data. Det jag vill göra är att kolla om det finns 2 st olika item som har identiska data. tex i exempel så har item A och item B data= 1 och data= 2 kopplande till varandra vilket gör de identiska. item B och C är inte identiska så item B har data=1,data=2 men item C data=2.
 7. Om jag har en kolumn,med tex 100 celler med olika namn. Det finns totalt 10st olika namn(vet egentligen inte hur många namn och vilka det är utan att kolla upp saken), samma namn kan förekomma flera olika gånger. Om jag vill ge varje namns cell en specifik färg tex cell med Adam = blå. Cell med Erik = grön. Hur gör jag detta på smidigast sätt. Jag vet att jag skulle kunna köra conditional formatting->equal to->välj namn och färg men jag vill inte göra detta tex 10ggr manuellt. Jag skulle vilja använda conditional formatting->color scales(även more rules) men jag får det mest att funka om cellerna har ett värde(siffra) inte text men det kanske beror på att jag inte vet hur man ställer om det till text
 8. tack. Nu fick jag iallafall advancerat filterfunktionen att funka :).
 9. jag försökte med avancerat innan jag skrev tråd och lyckades inte. Testade din länk gällande avancerat och lyckas fortfarande inte. Jag testade pivottabell och jag kunde sortera fram lätt de data jag vill men datan kommer i fel format. Det är inte sifffror jag vill sortera fram utan text. Vad gör jag för att få text framsorterad. just nu omvandlas min framsorterade text till siffror.
 10. Hej Hur sorterar jag fram min data på bästa sätt om jag har ett liknande problem. Jag visar ett litet exempel för förståelse av problemet men i verkligheten är det mycket mer data som ska sorteras fram och därför vill jag inte sortera fram det manuellt genom att klicka fram alla värden som ska sorteras fram. Jag har en matris data i blad 1. Sedan har jag en kolumn av data i blad2. Jag vill sortera fram alla rader i matrisen genom kloumn A värden. I exemplet sorterar jag fram alla rader i matrisen där Item är A eller D.
 11. Hej Jag har problem med min bluetooth på min dator med windows 10. Om jag köper en extern bluetooth (usb- sticka variant). Kan jag välja att jag vill köra bluetooth via usbstickan och stänga av datorns bluetooth. Hur jag jag det i sådana fall.
 12. Låt säg att cell A1=B1-C1. om jag kopierar cell A1 till A2,A3 mha ctrl C, ctrl V (vet ett annat sätt också som är lättare om det är många celler men resultatet blir densamma) så blir A2=B2-C2 A3=B3-C3 men om jag vill få följande resultat av kopieringen, hur gör jag då på ett enkelt sätt A2=B1-C2 A3=B1-C3
 13. Tack fick det att funka. jag gjorde en knapp förut i excel och fick det att funka. det kan vara så att jag gjorde som du rekommenderade men trodde jag gjorde som jag gjorde på det sättet då jag fick felmeddelandet.
 14. Försöker få en knapp att fungera i mitt ark. Aktiverade makron i excel dokumentet. Dokumentet är ett makroaktiverat excel arbetsbok. Gjorde det genom utvecklare->infoga->formulärkontroller->knapp->ritade min knapp För att bestämma vad min knapp ska göra klickade jag på visa kod->skrev in vad den skulle göra dvs följande=kopiera data från 3 celler till 3 andra celler. Sub MyCopy() With Blad1 .Range("C14:C16").Value = .Range("B14:B16").Value End With End Sub Får sedan följande felmeddelande: Det går inte att köra makrot Bok1.xlsm!Knapp1_klicka. Makrot är kanske inte tillgängligt i den här arbetsboken eller alla makron är inaktiverade. Vad gör jag för fel?
×
×
 • Skapa nytt...