Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ngli

Medlem
 • Antal inlägg

  137
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Såhär är det - vi bor i villa. Tidigare har Telia haft erbjudande om s k öppen fiber. Då har man kunnat välja mellan Telia och fem andra leverantörer. I dag har Telia ingen kampanj här och ord pris är 26700 kr. Nu erbjuder Bredbandsbolaget fiber för 16700 kr + att man måste ha deras 100 Mbit abbonemang i 1år. Om jag vill byta leverentar i framtiden har jag förstått att jag måste byta fiberkonverter + att det måste kopplas om i "station/huset" där jag är kopplad. Bredbandsbolaget har sitt "hus/station" och ska jag byta till Telia eller någon av de fem lev som de sammarbetar med så måste det kopplas om till deras hus/station, det är en annan. Detta gör Skanova - som drar in fibern oavsett vem jag beställer av - de är nätägare. Ingen vet vad detta kostar och jag kan inte ringa Skanova och fråga. Bredbandsbolaget uppskattade att det skulle kosta 1500-4000 kr att göra detta. Hur rimligt det är har jag ingen aning om? Telia kunde inte ens gissa då jag frågade dem. Frågan är bara, den där sändaren/stationen - har det någon betydelse var den står i förhållande till vårt hus för hastigheten? Det gör det ju vid ADSL - men hur är det med fiber? Lutar åt att ta Bredbandsbolaget, köra dem 1 år och se ev byta om vi ej är nöjda. Det blir ungefär samma kostnad som att ta Telias förmodad erbjudande som brukar ligga på 20 000 kr. Då tänker jag 16700 kr nu och sen max 4000 kr att koppla om. Och Telia kommer inte komma med erbjudande förrän om 6-12 månader och indragning nästa sommar i så fall. Väljer jag BBB blir det till denna vår/sommar. Puh...blir matt på allting!
 2. Vi har fått erbjudande att dra in Villafiber via Bredbandsbolaget. Då krävs att man använder deras tjänster 1 år, 100 Mbit för 369 kr/månad. Sen är det tydligen så att fiberkonverten de sätter in endast fungerar med Bredbandsbolaget sen. Hur fungerar det då - måste man köpa en ny om man vill byta operator? Vad kostar sådana? Jag kan ingenting om fiber egentligen. Finns det endast 100 Mbit för s k villafiber, Bredbandsbolaget säger så. Läser man på nätet finns fiber med 10 Mbit, men kan man inte ha det I villor eller vad? Vi har ADSL I dag och kommer upp i c:a 15 Mbit. Om man då har 10 Mbit innebär det att alla användare kommer upp i 10 Mbit, att man inte "stör" varandra som jag upplever att man gör med ADSL? Hur fungerar det sen - man har en fiberkonverter och till den kopplas en router för att ge internet till datorerna. Om man vill köra TV, telefon etc också - kopplar man detta till Fiberkonverten då, via kablar eller hur fungerar detta. Blir ju ett himla dragande med kablar i hela huset. Hur mycket "sämre" blir datorns uppkoppling om man kör trådlöst jämfört med kabel? Tack för all input jag kan få.
 3. ngli

  Trög dator

  Tack för ditt svar. När jag kollar så kan jag inte se något som ligger högt. Det mesta är 0, dwm.exe, flashutil32 och taskmgr.exe ger små utslag på 01-02. När Explorer är öppet ligger iexplore.exe på 20-30. Men CPU ligger ändå och slår mellan 60-75 nu. Begriper nada!
 4. ngli

  Trög dator

  Hejsan! Min dator är så otroligt trög och internet går knappt att jobba med - handlar inte om uppkopplingen utan är nog datorn som är problemet. När jag går in så används kring 60 % av CPU utan att jag ens gör något - ingen explorer öppet eller annat program. Det är "Systemets vänteprocess" som ligger jättehögt, uppåt 90 - vad är detta, varför ligger den så högt? Jag har Windows 7, processor Intel core Duo CPU och ett RAM på 3 gb. Var skall jag börja söka efter trögheten? Eller är det så att datorn helt enkelt har för liten processer, arbetsminne etc?
 5. Har laddat ner Dropbox på min arbetsdator med hjälp av administratörsrättigheter från IT avdelningen. Men programmet går inte att starta, det kommer upp en ruta att datorn inte har någon internet anslutning vilket inte stämmer. IT avdelningen står frågande och vet inte vad göra. Kan det finnas konflikter med brandväggar eller vad? Något tips?
 6. Hejsan! Vid uppstart av dator med Windows 7 64 bit så går den ända till "Starting windows" och när flaggan försvinner blir det bluescreen och det står då någonting med win32k.sys sen en massa siffror jag inte hinner läsa. Datorn kommer till att starta om då windows inte avslutades korrekt och man kan välja felsäkert läge, starta normalt etc. Har provat starta i alla lägen men blir bara samma resultat, bluescreen. Har vid något tillfälle fått möjlighet att starta i repair läge och har då återställt datorn till en tidigare återställningspunkt före en uppdatering. Då har datorn funkat. Då kommer en ny automatisk windows update och samma problem tycks börja igen. Nu kommer jag aldrig till den möjlighet att starta i repair läge igen så jag kan inte återställa datorn - hur göra? Sen undrar jag ju vad det är för uppdatering för windows som knasar till det på det här sättet? Skall jag inte kunna göra några uppdateringar längre eller vad? Hjälp någon?
 7. ngli

  Videokamera

  Skall köpa en videokamera. Blir helt matt av alla tester och saker hit och dit. Jag har en Panasonic VDR-D300 i dag och jag misstänker att det mesta är bättre än den i dag. Jag vill ha en bra och enkel videokamera som filmar i bra kvalitet. Det handlar om familjefilmning på resor, hemma, barnen etc. Behöver inga andra funktioner än att kunna filma rörliga bilder helt enkelt. Helst med hyfsat ljud och även hyfsad kvalitet vid något sämre ljusförhållanden. Vill kunna ha minneskort så jag kan byta och filma mycket. Självklart skulle jag ju helst betala under 4000 kr om möjligt men jag vet inte. Tips mottages tacksamt!
 8. Hejsan! Nåt knas med Windows 7 32-bit. Kan inte uppdatera Service Pack 2 för Microsoft Office 2010 (KB2687455) och Internet Explorer 11 för Windows. Failar hela tiden. De felkoder det blir är Code FF och Code 80070643. Sedan är Windows Security Center Service offline och kan inte startas. Tips vad göra? Tack på förhand!
 9. ngli

  Hamachi

  Hejsan! Har problem med att starta Hamachi på sonens dator. Det kommer upp att den inte kan ansluta till motorn. Går då in via services och försöker starta det den vägen men då kommer följande text upp: "Winodws could not start the LogMeIn Hamachi Tunnelin Engine service on Local Computer. Error 1068: The Dependency Serivce or group failed to start." Har Windows 7 32-bit. Vad göra? Tack!
 10. Funkar ej, leverantören har kopplat upp sig nu o försökte hjälpa mig men lyckades inte heller så det blir nog tyvärr att skicka sonens julklapp tillbaka så får de felsöka på plats, trist men så är det ibland...
 11. Datorn var tom. Men det blir ändå en MRS del av partitioner, hur jag än gör. Hårddisken är på 1 tb så det får väl va så. Bara inte denna MRS partition börjar spöka på nåt vis, fattar bara inte vad det är.
 12. Har nu deletat alla partitioner och skapar nya. En blir den här system på 100 mb men sen delar resten upp sig och en blir en MSR (reserv) på 128 mb och sen resten på en. Varför blir det tre och det är den där MSR jag inte fattar? Installerar Windows nu på den största. Är kanske tokigt men jag har inte tålamod. Sonen har fått burken i julklapp och han vill komma igång och spela. Har hållet på med den här djäkla datorn i 24 timmar snart och blir GALEN!
 13. Nu kan jag inte göra nåt? Kan inte starta datorn, kommer upp att Windows är skadat med en kod, måste stoppa i skivan. Där kan jag inte reparera eller installera på nytt för då kommer felmeddelandet ovan upp. Går jag in på UEFI bios utility är det rena grekiskan för mig. Vet inte vad göra eller nånting. Vågar inte ändra massa här får då blir det garanterat ännu mer fel. Hur kommer jag ur detta? Går det att nollställa och rensa bort allt och få det som när jag packade upp datorn?
 14. Tack, men förstår inte riktigt. Och ja det är det moderkortet. Men jag skall alltså innan jag installerar Windows ändra i boot menyn? Jag är nog korkad men...denna fråga fick jag inte första gången jag installerade Windows. Och nu kan jag inte göra om det.... Ursäkta men hur tusan kan jag börja om från början? Och så alla dessa manualer på engelska, kan för dålig engelska för att fatta. Skall jag bara avsluta min ominstallation nu?
 15. Blir tokig. Har bestämt mig för att börja om helt, rensa allt och börja om. När jag då skall välja partition så finns ju två, disk 0 partition 1 som det står system reserved på, sen finns disk 0 partition 2. Jag kan inte välja nån för det kommer ett felmeddelande. "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition tabel. On EFI systemskifte, Windows can only be installed to GPT disk." Vad göra?
×
×
 • Skapa nytt...