Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

suddaren123

Medlem
 • Antal inlägg

  15
 • Gick med

 • Senaste besök

Om suddaren123

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  Stockholm
 1. Hej! Jag har följande problem för min paging i C#/ASP.NET/SQL SERVER 2005: Jag har alltid använt en pagingfunktion som bygger på att det finns unika värden för varje kolumn i databasen, man har alltid kört paging på primarykey i databasen och så har man ordnat alla rader i kronologisk ordning. Första sidan hämtar "SELECT TOP 20 * FROM Tabellen ORDER BY ID DESC". Andra sidan som hämtar har sparat i en querystring det sista ID på förra sidan, och då körs "SELECT TOP 20 * FROM Tabellen WHERE ID < [sista ID på förra sidan] ORDER BY ID DESC".... ...ovanstående fungerar kanon, men nu kommer vi till mitt problem. Jag skulle vilja köra en paging på bästa betyg som användarna har gett t.ex. vissa användarkommentarer. Problemet är då att de flesta kommentarer inte fått några poäng alls och då är poängvärdet i raden 0, jag har alltså inget att gå på när jag kör paging. Första sidan är inga problem för då kör man en ORDER BY Poäng DESC, ID DESC. Då kör den en order by med andraprioritet ID. Men när jag sedan kör nästa sida har jag inte en aning om hur man ska göra. Är det ända alternativet att spara ner resultatet i en tmpTabell vid första sidan som nås och sedan gå efter denna? Det blir väldigt prestandatungt. Hoppas ni förstår mitt problem och om ni har lösning på ovanstående är det fantastiskt
 2. Hej! Ska skapa en uppladdningsfunktion på vår sajt. Allt fungerar förutom att jag vill använda det datum som finns inlagt i .jpg filen, dvs. när fotot togs. Detta kan man få reda på och finns lagrat i .jpg filen, i vissa fall även vilken kamera som bilden togs med. Vet någon hur man kan använda denna information? Har googlat men inte hittat hur man får fram detta i c#, jag vet att bilddagboken.se har detta system så det går ju Tacksam för all input!
 3. Hejsan! Har ett dåligt grafikkort på min bärbara dator som inte klarar den upplösning jag behöver för en stor skärm. Jag vet inte riktigt hur detta fungerar, men finns det möjlighet att byta grafikkort? Fungerar det som stationära att det finns någon slags standard? Jag har idag en Sony Vaio SZ-serien. Tacksam för all info! [inlägget ändrat 2008-03-28 18:38:36 av suddaren123] [inlägget ändrat 2008-03-28 18:42:08 av suddaren123]
 4. Hej! Har en fråga kring de inbyggda schemaläggningarna i Windows (Control Panel -> Scheduled Tasks). Om man sätter en schemaläggning att gå varje minut, men så tar schemaläggningen vissa gånger längre tid, påbörjas en ny då eller kan en ny inte starta förrän den förra avslutats? Det borde ju vara så att det inte byggs på med flera pågående schemaläggningar.
 5. Hej igen! Stötte på problem. Det den gör är att det blir som den laddar om hela sidan men skriver då endast ut koden som finns i document.write. Problemet är att det finns massor av andra grejer på sidan som jag vill slippa ladda om. Jag skulle liksom vilja köra document.write-principen fast på en speciell plats på sidan. Typ att man kunde skriva innerHTML eller nåt till <div id="adSpace"></div>... Men hittar inte nåt sätt att få detta att funka. Grejen är att jag inte kan köra en iframe för det är inte alltid det kommer ligga en annons där... Nån idé?
 6. Tack för ditt svar! Det var precis så jag tänkte. Fuska
 7. Hej! På min sida ska jag ha en banner som ligger i en frame som inte laddas om. Däremot vill jag att bannern laddas om var femte minut. Jag tänkter mig att detta kanske kan lösas med någon setTimeout. Dock är det inte en javascript funktion som körs för att ladda bannern utan det är bara en kod som ser ut enligt följande: <script type="text/javascript" language="JavaScript" src="URL_till_banner"></script> Någon som har en smart lösning? Tacksam för all hjälp!!
 8. Hej alla, jag ska ersätta följande i mitt projekt i Visual Studion: Request.Form["HärStårNågot"] Med Function(Request.Form["HärStårNågot"]) ...jag undrar om någon kan skriva ett regex som ersätter denna på ett snyggt sätt, men texten "HärStårNågot" kan vara vad som helst (alltså wildcard)? Tacksam för all hjälp!
 9. Hejsan alla! Har väldigt känslig data på min laptop som måste skyddas, det är källkoder till projekt som inte får komma i fel händer. Hur kan man skydda en laptop på bästa sätt? Jag har förstått att BIOS och Windows lösen är fullkomligt värdelösa, man kan gå förbi detta på ett enkelt sätt. Har även hört att man bara kan installera Linux så får man tillgång till allt om det är lösenordsskyddat. Problemet är att mappen som jag måste skydda inte på något sätt kan vara "krypterad" då jag jobbar uppkopplad med sourcesafe ständigt och det kan jag tänka mig ställer till problem. Har ni förslag på lösningar? Tack!
 10. Hej! Jag får in ett anrop från en annan server i form av querystringvärden, problemet är att tecken som t.ex. åäö försvinner helt. Värdet skickas i ISO-8859-1 men skall koverteras till UTF-8 då detta är teckenuppsättningen som vår server hanterar. Jag har inte riktigt koll på hur jag ska lösa detta, behöver man på något sätt konvertera strängen till UTF-8, och hur gör man detta i sådana fall? All kod är skriven i c#. Tacksam för all hjälp!
 11. Hej och tack för svaret. Vad har du för OS? Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition Hur många CPUer? Två stycken 2.66Ghz Har du ställt in i SQL-server att den ska jobba med rätt antal CPU och rätt mängd minne? (normalt går det automatiskt, men man kan med fördel själv ända detta) Nej, detta har jag inte gjort, har du några förslag på hur detta skall ställas in? Är det beroende på upplägg etc. eller finns det någon "standard" som är lämplig? har ni några index eller triggers som jobbar för mycket? Detta kan jag inte svara på, finns det någon sätt att mäta detta på? Tack för all hjälp!
 12. Hej! Vi har ett väldigt tungt problem för tillfället som vi inte hittar någon lösning på. Anledningen till problemet är att SQL Servern hänger sig, den ända lösningen som finns är att starta om SQL Servern och därefter flyger allt fram utan några problem. Problemet uppstod i samband med att vi installerade ytterligare minne, men jag kan inte hitta något runt denna installation som skulle ha kunnat orsaka problemet. Ofta kan det gå ett par dagar innan en ny hängning uppstår så man måste ständigt bevaka SQL Servern, det finns alltså ingen logik Trots hängningen kan man surfa runt på portalen men det går väldigt segt. Kan det ha något med minnesinstallationen att göra? Jag har kontrollerat alla pågående script som körs under hängningen med SQL Server Profiler men inte hittat någon hint. Har någon varit med om liknande? Har ni några tips på hur jag ska felsöka? Finns det någon mjukvara som kan kolla var som händer "under ytan", alltså även de processer som pågår, inte bara de som körs via SQL Server Profiler. Lite info om SQL Servern: Inter® Xeion® CPU, X5355 2.66 Ghz, 2.66 gHz, 16.0 GB of RAM, SQL Server 2005 Tacksam för all hjälp kring ovanstående!
 13. Hej allesammans! Jag har två frågor kring MySQL, all info kring nedanstående är mycket uppskattat 1. Jag undrar lite hur det är med prestandan för MySQL. Vi har idag en väldigt databastung sajt med ca 3.000 användare online samtidigt. Vi har tyvärr kommit i en situation då vi känner att SQL Server-licenser blivit för dyra, och en koppling mot MySQL är något vi funderar på istället. Vi kör idag Windowsmiljö och C#. Har kollat lite och sett att det finns en väldigt smidig NET Connector på mySQL.com som är uppbyggd precis på samma sätt som NETs egen. Vad gäller den programmeringsmässiga biten ser jag inga problem med migreringen och det finns bra Converters som fixar konverteringen (har testat och det ser väldigt bra ut). Dock är jag tvecksam till prestandan i mySQL. Har ni någon erfarenhet av trafiktunga sajter i mySQL? Kan det finnas någon "begränsning" i antalet samtidiga connections som gör att vi kanske inte alls klarar av att köra MySQL? Om vi tar Access som exempel vet man att denna inte fixar trafiktunga sajter då den inte klarar mer än ett 30-tal kopplingar åt gången (om ens det). Självklart går det inte att jämföra Access med MySQL men det är ändå ett faktum att databasmotorer har olika kapacitet och prestanda. Alla kommentarer och erfarenheter välkomnas kring ämnet 2. Har testat lite att göra inserts och selects i MySQL och skapat "låtsastrafik". Det som händer är att databasmotorn klarar av det galant (ca 20 threads / sekund) men tyvärr går CPUn på SQL-servern i taket efter en stund och ligger konstant på 100%. Vet inte vad detta beror på men det är något som inte händer i SQL Server. Någon som vet vad detta kan bero på eller varit med om detta själv? Någon låsning eller annat som kan hindra CPUn från att lugna sig? Det kan klart vara hundra orsaker till detta men det kanske är någon inställning etc. som behövs. Tack och god jul! MVH Hasse
 14. Hej! Har precis konverterat en databas från SQL Server till MySQL. Allt går bra och det ser korrekt ut när man tittar på upplägget, alla tecken som t.ex. åäö har kommit med. Men när man ska lägga in en ny rad går det inte att lägga in t.ex. åäö trots att det finns sådana i databasen. Får följande fel: Incorrect string value: '\x92s not...' for column 'Body' at row 1 Jag har försökt ändra i MySQL inställningen för tabellen och försökt ändra unicode till t.ex. UTF8 men samma fel kommer ändå. Jag får ingen riktig logik i detta, alla möjliga hintar uppskattas. Tack! MVH Hasse
 15. Hej! Har problem med att få till en regex i c#, så här ser min ut idag: Regex objAlphaPattern=new Regex("[^a-öA-Ö0-9_ ]"); return !objAlphaPattern.IsMatch(strängen); Grejjen är att jag vill kolla om strängen som kommer in bara innehåller a-ö, A-Ö samt _ och mellanslag. Den fungerar till viss del men problemet är att om man skriver t.ex. tecknet "¤" så går den ändå igenom. Är det någon som har en bra lösning på ovanstående? Tacksam för all hjälp. MVH Hasse
×
×
 • Skapa nytt...