Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martin A

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej, jag har två frågor om kablage: 1. Jag har videofiler på datorn som jag vill spela upp på min TV via kabel(bl a wma och ivr-filer). Vilken typ av kablar är då bäst att använda, testade nyss med s-video i bägge ändarna, dvs s-video i datorns uttag och s-video i TV:n, men bilden blir långt ifrån bra! 2. Om jag ska spela in ett TV-program i realtid till datorn (capture video tror jag det heter), vilka kablar ska då användas? Det sla väl inte vara svårare än att spela in på en vanlig VHS-apparat eller på en DVD-recorder. Tacksam för hjälp! MVH Martin
 2. Varför funkar det inte att koda om till DVD-format när man med RealPlayer 11 (gratisversionen) laddat hem en strömmande video, i detta fallet från svt.se. Funkar kanonbara att spela upp filen på datorn, men vill även kunna bränna ner på en DVD-skiva och se den på den vanliga DVD-spelaren vid TV:n Filformatet blir IVR (Internet Video Recording) när man från RealPlayer sparar strömmande video, som jag tror är ett format som bara RealPlayer skapar. T ex en vanlig Windows Media Video File går ju utmärkt att göra till DVD, vad är skillnaden. Är det en medveten spärr RealPlayer lagt in, och i så fall varför? Hjälper det att uppgradera till RealPlayer Plus? Om man laddat hem den strömmande videon med t ex WM Recorder funkar det däremot utmärkt. Tacksam för hjälp!
 3. Jag råkade ut för en krasch i helgen, kommer inte år något, omöjligt att starta datorn, står bara och tuggar. Men konstigt nog komme jag åt hårddisken när jag monterar ur den från datorn och sätter den i en adapter (som i sin tur ansluts via USB till en fungerande dator) Nu är allt kopierat till en ny disk! Men hur återställer jag mina, och familjens, mail. Vi har använt vanliga Outlook (inte Outlook Express). Filerna ligger ju givetvis någonstans på hårddisken, frågan är bara var? När man väl hittar dem, hur gör man till väga för att importera in det i Outlook (Inkorgen, Skickat osv...) Tacksam för hjälp!
 4. Tack för ditt svar! Vad tror du detta kan bero på, blir det så här vid virusattacker, eller är det så enkelt att hårddisken tjänat ut och gått sönder? Liknar det ett hårdvarufel eller ett mjukvarufel (Win XP). Jag får olika meddelanden när jag försöker starta upp datorn, vilket är märkligt, man borde ju få samma felmeddelande varje gång. Några exempel (minns inte exakt formulering: - Det gick inte att starta Windows eftersom följande fil saknas eller är skadad: \windows\system32\config\system - Det gamla vanliga från förr när en diskett satt i: "Non system disc error, press any key when ready" - Diskfel, tryck Ctrl Alt Delete för att starta om datorn - "Det finns ingen hårddisk på datorn" - Blåskärm. Disken inkonsekvenskontrolleras, filer repareras, verifieras osv (tar ca 30 min)
 5. Kan inte starta datorn! Har en bärbar HP nx7000 från 2003 med Win XP Prof. Den har varit seg en längre tid, men nu går den inte att starta alls. Den kommer aldrig så långt som till inloggningen, den står bara och "försöker" med, och efter ca 20 min blir skärmen svart. Har även haft en blåskärm och en massa konstiga meddelanden. Testade att starta med XP CD-skivan och försökte installera en ny instans av XP jämte den andra, det gick inte heller trots att jag lade det nya windows i en annan mapp (C:/windows heter den gamla, jag döpte den nya till C:/window, utran s på slutet alltså), och till slut kom det ett meddelande att datorn saknar hårddisk!!! Vill fixa detta utan att formatera om datorn så filerna kan räddas! En bekant plockade ur hårddisken från datorn och satte den i ett skal till en extern hårddisk, och kunde på det sättet rädda filerna. Detta var en statinär dator, funkar detta även med en bärbar?
×
×
 • Skapa nytt...